Ali Baba Iulia

Ali Baba
Timișoara

Pentru că a fost una dintre cele 6 zile ale săptămânii în care am sărit peste micul dejun, trecând prin centru m-am oprit la o shaorma pe Alba Iulia, la fast food-ul Ali Baba. Îngrijorat că s-ar putea ca puiul să fie o carne prea sănătoasă am zis să întreb dacă nu mai au şi alte cărneturi.

Şi au avut, de vită. Hmm… vită în lipie? Interesant pentru că ştiam că se poate prepara şi cu carne de vită, adesea în amestec cu carne de miel pentru a fi mai puţin uscată. Nu speram să găsesc însă aşa ceva prin Timişoara, unde shaorma se face numai cu pui 🙁

Surpriza a venit atunci când mi s-a prezentat carnea de vită între două folii de plastic, numai bună de pus într-o chiflă, deşi patronul a încercat să mă convingă că nu e pentru hamburger. Am uitat să spun, am fost servit de patron 🙂

Mi s-a spus că durează vreo 5 minute, însă a durat vreo 10-15 după ceasul meu. Nu a contat pentru că eram curios să gust din bovină şi odată aşezat la masă nu mai aveam chef să mă mişc. În schimb, m-am uitat cu atenţie la felul în care îmi era preparată carnea, adică întoarsă din când în când în ulei pe o plită de hamburger. În tot timpul ăsta în bucătăria din spatele pultului două ucenice tocau ceapă, varză şi alte leguminoase.

Locul e aranjat ok dacă nu te deranjează pereţii de rigips, uşile din pal şi faptul că nu ai prea mult loc să te învârţi. Pe mine m-a deranjat în schimb fumul şi mirosul de shaorma, în cele din urmă patronul făcându-şi milă să dea drumul la aerul condiţionat.

Să trec şi la shaorma mea de vită. Carnea a arătat destul de nasol, cam ca o pleaşcă de hamburger mărunţită ce era. Gust nu prea, sau cel puţin nu de la carne, în schimb destul de la salata de varză şi de la castraveţii muraţi cu ură. Sosul de maioneză cu usturoi a fost în schimb excelent. Shaorma a fost strâns rulată, lunguiaţă şi deci uşor de apucat şi de consumat fără să fie nevoie să-mi disloc maxilarul la fiecare muşcătură.

Atmosfera este destul de îmbâcsită pentru un local care se vrea pe centru, iar de bine pot spune despre amabilitatea celor de acolo. Ah, şi m-a amuzat muzica libaneză pusă de pe Vaio 😀

Poate mai trec să încerc şi preparatele cu carne de miel, dacă vor apărea curând în meniu. Oamenii par să aibă intenţii bune dar nu se pricep încă.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Ali Baba

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Ali Baba Iulia | Șmen.ro

20 November 2010 at 23:28

[…] Ali Baba Iulia […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul