La prăjiturit cu Ama în bucătărie

Zilele trecute ne lăudam că Foodcrew merge la prăjiturit, așa că ziua toridă de vineri 13 ne-a surprins pe terasa răcoroasă a hotelului Ana, la Atelierul Deserturi de Vară, pus la cale de către Ama în bucătărie și Camelia Minișan (cărora le mulțumim de invitație). De dată aceasta însă, pe lângă clasicul mâncat și spionat, am învățat o rețetă simplă și delicioasă de cheesecake, am zâmbit și ne-am răcorit deopotrivă, și pe deasupra, am cunoscut o grămadă de oameni faini.

De cum am ajuns am fost întâmpinați cu o surpriză menită să ne deconecteze complet și să ne amuze copios  Atelierul de zâmbete: fiecare trebuia să deseneze un portret al persoanei de lângă  și să specifice 3 motive pentru care ar trebui să zâmbească în fiecare zi. Incursiunea copilărească a prins cât se poate de bine, pentru că după ce ne-am războit (Gură Mare și cu mine) și ne-am desenat cele mai hidoase portrete posibile (reacție a unui copil când le-a văzut: Uite, seamănă cu o maimuță!), am remarcat că oamenii chiar zâmbeau și gheața se spărsese într-o atmosferă cât se poate de prietenoasă.

Între timp, pe masa demonstrativă din față au început să apară tot felul de bunătăți: biscuiți, fructe, dulceață, cremă de brânză cu diferite arome. Curând a apărut și Ama, care ne-a explicat detaliat cum se prepară prăjitura cheesecake, dându-ne și sfaturi utile despre  ce fel de ingrediente să alegem. Pentru a exemplifica simplitatea rețetei, o să descriem etapele pe scurt:

  • se pisează  niscaiva biscuiți, biscuiți cât mai simpli și cât mai puțin dulci (Ama i-a pisat la un robot de bucătărie, dar mai simplu ne-a recomandat să îi punem într-o pungă și să îi lovim cu sucitorul)
  • peste ei se toarnă unt topit și se amestecă (nu trebuie să fie ca o pastă)
  • pregătim o cremă de brânză cu aromele preferate. Amestecăm brânza cu zahăr, și putem adăuga după preferință cacao, caise. Ama a recomandat brânza Ricotta de la Lactitalia (pentru consistența ei fină), atenționându-ne să nu folosim brânza dulce românească. În Timișoara brânza Ricotta se găsește în magazinele Novatim, Auchan, respectiv Metro.
  • pregătim fructe: noi am folosit nectarine și vișine din compot, dar se pot folosi cu succes și alte fructe

Asamblare: într-un vas, punem un strat de biscuiți pe care îi presăm puțin cu o lingură, urmează fructe, crema (putem pune câte două arome), un ornament de ciocolată, câteva ore la frigider, și voila – un desert delicios și ușor de vară. Atât de simplu.

După etapa demonstrativă, fiecare a avut ocazia să își prepare propriul cheesecake și să experimenteze cu diferitele arome puse la dispoziție. Am asistat la cele mai haioase/ frumos decorate/ delicios colorate cheesecake-uri. Iar după, partea cea mai plăcută – savurarea prăjiturii, care ne-a îndulcit, încântat, răcorit și ne-a convins să o mai încercăm și singuri acasă.

Sfat despre combinații: aroma cu adevărat deosebită l-a avut cheesecake-ul în varianta biscuiți – strat de vișine din compot – crema din brânză și cacao – ornament deasupra. Iubitorilor de ciocolată sigur o să le placă. Dar să nu credeți că cel în variantă simplă e mai prejos.

Și asta nu e tot! Ca să ne răcorim și mai bine, am avut la dispoziție cuburi de gheață jucăușe, care conțineau diferite fructe: boabe de struguri, lâmâie, lime, sfeclă roșie, care ne-au colorat/ aromat băuturile într-un mod cât se poate de plăcut. Frigăruile de fructe (da, ați citit bine) au fost încă un preparat care ne-a încântat: bucățele de pepene tăiate cu forme de prăjituri, înfipte împreună cu boabe de struguri pe bețe de frigărui.

La final, am fost provocați la o sesiune de origami, unde am învățat să împăturim șervețele cât se poate de interesant.

Pentru noi, Atelierul a fost o ocazie perfectă pentru a evada puțin din cotidian, dar și de a asista la un eveniment foarte bine organizat până în cele mai mici detalii. Iar detaliile au fost cele care au făcut diferența.

În orice caz, recomandăm atelierele culinare tuturor: te deconectezi, te relaxezi, cunoști lume nouă și prietenoasă, înveți lucruri noi și cine știe, poate descoperi o nouă pasiune. Iar Ama și Camelia sunt niște gazde tare faine.

[nggallery id=7]

[fblike]

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] ce ne-am delectat la atelierul culinar “Deserturi de Vară”, urmează să ne pregătim pentru toamna care se apropie cu paşi […]

Comentarii

Claudia Ciuta

17 August 2010 at 10:51

Vai, câtă nucă bună. I am drooling 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul