Atelier de Pâine pe vatră

Seria Atelierelor Culinare continuă duminica aceasta cu o nouă lecţie de bucătărit, însoţită de multă voie bună şi bineînţeles, bunătăţi la care nu am putut rămâne indiferenţi nici de această dată.

Ama revine cu o propunere care se va potrivi de minune deopotrivă celor mari şi celor mici: Atelierul de Pâine. Pentru cei crescuţi cu mirosul pâinii coapte de bunica în cuptorul de pământ, atelierul va fi o bună ocazie de regăsire a uneia dintre cele mai îmbietoare arome. Pentru cei mai mici, duminica aceasta poate fi prima ocazie de a lua parte la ritualul de pregătire al pâinii în casă. Asta fără să punem la socoteală bucuria de a frământa aluatul şi de a-l aşeza în forme dintre cele mai trăsnite – crocodili, arici sau extratereştri şi-au făcut apariţia la ediţia precedentă a Atelierului de Pâine din februarie.

Va trebui să şi degustăm pâinea de casă la care vom adăuga un ingredient special – cartofii. Astfel, gazda evenimentului nu se lasă mai prejos. Pizzeria La Maria pune la dispoziţie locul de joacă şi cuptorul cu vatră pe lemne, dar oferă şi un gulaş de vită la care asortează murături de sezon.

Pe lângă toate acestea, la fel ca la ediţiile precedente, Ama şi Camelia au pregătit invitaţilor multe surprize plăcute şi premii 😉

Punctul de întâlnire: Duminică 26 septembrie, între orele 11 şi 15, la Pizzeria La Maria (Str. Miron Costin 11). Taxa de participare este de 30 lei, se achită la intrare şi acoperă toate ingredientele necesare atelierului, masa de prânz (gulaş de vită şi murături), apă, limonadă, cafea. Pentru cei mici (prichindei între 3 şi 10 ani) trebuie scoateţi doar 20 lei din puşculiţă.

Înscrierile se fac la adresa de mail amainbucatarie@gmail.com – Ama sau la telefon 0723 049 584 – Camelia (cea care vă stă la dispoziţie şi pentru detalii suplimentare).

Mai trebuie să spunem că datorită cererii mari de participare la Ateliere, persoanele înscrise în prealabil au locul rezervat până la ora 11.10. Dacă nu se anunţă telefonic o întârziere mai mare, aceste locuri urmează să fie redistribuite participanţilor veniţi spontan.

Vă frământă gândul să încercaţi pâinea cu cartofi şi gulaşul cu murături? Ne vedem acolo!

PS: Având în vedere experienţa ediţiilor precedente, rating-ul reprezintă aşteptările noastre de la eveniment.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] This post was mentioned on Twitter by Andrei Mărin, Richard Marius Ilie and Adi Dragos, Cristina Putan. Cristina Putan said: pick me! pick me! RT @foodcrewro: Vă frământă gândul să coacem împreună pâine pe vatră? http://bit.ly/9ohRjS […]

FoodCrew – Atelierul de Cozonaci

15 February 2016 at 18:46

[…] în ultimul rând, Boromir va asigura făina necesară preparării cozonacilor la fel ca în cazul Atelierului de Pâine pe Vatră, dar şi câte un şorţ şi o bonetă pentru fiecare […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul