Meniu economic în Sinaia

Bulevard/Casa Noastră
Sinaia

Dacă te afli în Sinaia, în căutare de un loc în care să mănânci decent la un preț cât se poate de mic, există două locuri, Hotel – Restaurant Bulevard și Pensiunea Casa Noastră, care au în fiecare zi un meniu economic de numai 10 Ron. Echipa Foodcrew a poposit în amândouă, și a constatat că sunt de fapt același loc, sau, mai exact, că sunt deținute de aceeași persoană.

Să începem cu Restaurant Bulevard, care se află chiar în centrul orașului. Restaurantul, care e de fapt și cofetărie se află chiar la parterul hotelului cu același nume, și e imposibil să treacă neremarcat: pe termopane, și scrie cu litere imense, și pe toate părțile Restaurant – Cofetărie Bulevard. La intrare își prezintă oferta cu Meniul economic care includea felul I, felul II și desert, așa că ne-am încumetat să vedem ce se poate mânca de 10 Ron.

Restaurantul are o capacitate foarte mare: am intrat pe la fumători, în dreapta pe niște scări se cobora undeva la subsol, și am pășit înainte, în sala de nefumători. Am trecut pe lângă o vitrină cu prăjituri care arătau aspectuos și ne-am așezat la o masă în capăt. Un mare contrast am remarcat încă de la început: mesele și scaunele erau decorate într-un stil festiv în culori albastru, roșu și crem, care nu se potrivea defel cu termopanele.

În rest, clienți erau chiar mulți, oameni obișnuiți, care majoritatea consumau meniul acela economic. Înainte de a consulta și noi oferta zilei, care se afla tipărită pe o foaie separată, am aruncat un ochi și pe meniu. Cu greu însă am descifrat câte ceva, pentru că aveam în mână cel mai dezorganizat și greu de urmărit meniu. Fonturile erau de diferite dimensiuni, imagini peste tot, iar categoriile nu erau bine diferențiate: de exemplu, ce căutau clătitele lângă salata cu pește?

Am revenit la meniul zilei, care se prezenta în două variante: supă de fidea, tocăniță de văcuță, desert sau ciorbă țărănească de porc, spaghete milaneze, desert. Am decis să le încercăm pe ambele. Chelnerița a fost foarte promptă și ne-a adus rapid felul I. Supa de fidea era cam sărăcaciosă: o zeamă cu 2 morcovi și puțină fidea. Ciorba țărănească a fost în schimb acceptabilă. Chelnerița stătea în apropierea mesei și ne urmărea dacă aveam nevoie de ceva, așa că a aterizat și felul II: spaghetele milaneze conțineau aceeași fidea ca și supa, și sosul avea o culoare puțin cam dubioasă, în schimb la gust erau decente. Tocănița era rece și conținea foarte puțină carne. Desertul a întârziat puțin pentru că efectiv chelnerița aproape că a uitat de noi, dar și-a cerut scuze. Am primit așadar un fel de salam de biscuiți, care nu era strălucit, dar vorba aia “la banii ăștia…”.

Cu alte cuvinte masa a fost aproape de acceptabilă, și deși porțiile nu au fost foarte mari, la sfârșit ne-am declarat sătui. Curioși să încercăm și prăjiturile din vitrină, am revenit a doua oară, special pentru ele. Am luat o prăjitură care se intitula simplu Caramel, Ecler și Choux a la crem. O prăjitură costa cam 3 Ron. Eclerul avea o cremă de budincă cam dubioasă, care nu părea foarte proaspătă, în schimb Choux a la crem a fost foarte gustos, dar Caramelul a fost cel mai reușit.

De data asta am fost și la baia restaurantului care a pus un semn de întrebare asupra locului. În primul rând mirosea ca toaleta unui tren personal, apoi era și îngrozitor de murdară. Am auzit de la cineva o vorbă cum că toaleta, sau, mai exact, curățenia din toaletă reflectă și curățenia din bucătăria unui restaurant. Nu știu dacă e adevărat, cert e că și prima oara am mai observat că mesele nu sunt curățate cum trebuie: am văzut mai multe chelnerițe cum pur și simplu scuturau cu mâna frimiturile de pe fața de masa și cam la asta se rezuma curățatul mesei. Tot prima dată când am fost acolo am văzut cu groază cum o chelnerița a strănutat, și-a pus mâna la gură, și apoi cu aceeași mână punea niște pahare pe masă. A, și încă ceva: paharele erau așezate pe mese by default, chestie care nu îmi inspira încredere, având în vedere cum se curăță mesele.

Dar să trecem la a doua locație, Pensiunea Casa Noastră, situată pe Bulevardul Republicii. Și aici o reclamă imensă ne anunța de meniul zilei la numai 10 Ron. Eram în trecere la o oră destul de matinală pentru meniul zilei, dar am decis să încercăm. A trebuit să urcăm la etaj pe o scară cu ornamente complicate de lemn, ca să pășim într-o sală imensă pregătită ca de nuntă, cu aceleași termopane și decorații ca la Restaurant Bulevard. Locul era însă mai curat și mai bine aerisit.

Ne-a întâmpinat o chelneriță foarte amabilă încă de la intrare și ne-a condus la masă. Când ne-a adus meniul, l-am recunoscut instant: era același de la Bulevard. Am zis “ah”, și am întrebat dacă meniul zilei era gata. Din păcate nu, așa că am luat câte o porție de cartofi prăjiți ( 3,6 Ron), o omletă cu brânză ( 3,6 Ron), și una cu ciuperci ( 2, 7 Ron). În 15 minute au și sosit: cartofii și omletele erau foarte proaspete și au fost neașteptat de bune.

Pentru cei care vor să mănânce ieftin, într-o zonă centrală, și sunt dispuși să lase mofturile la intrare, Bulevard și Casa Noastră sunt locul potrivit în Sinaia. Preferabil ar fi Casa Noastră, pentru aspectul mai curat.

Ce locuri cu meniuri ieftine ai mai descoperit în Sinaia?

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bulevard/Casa Noastră

Adresă:
Bulevardul Carol I, nr. 65, Sinaia
Telefon:

Comentarii

Rue`

17 September 2010 at 9:39

In Sinaia e de cautat complexul de recuperare al militarilor. la restaurant e acces deschis si niste meniuri si preturi de invidiat. Am fost acum un an si ciorba de burta 3.8 lei, ceafa cu cartofi pai 7 lei, iahnie cu ciolan 4 lei. etc

    Cârtița Pofticioasă

    17 September 2010 at 11:06

    Auzisem și noi că se mănâncă ieftin la popotă, din păcate am descoperit unde era ascunsă chiar în ziua plecării.

    La următoarea ieșire o căutăm mai din timp!

Odile

28 September 2015 at 19:38

Si to e usi und e este popota??? Sinaia-i destul de mare

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul