Steak House Sinaia

Sinaia Steaks
Sinaia

De departe cel mai decent local în care am mâncat în Sinaia este restaurantul Steaks, care se situează făra vreun dubiu peste medie. Deși am trecut pe lânga el de nenumărate ori, timp în care tot simțeam un miros îmbietor de friptură, am decis să îl încercăm abia spre sfârșitul șederii. La exterior terasa pustie nu prea ne-a inspirat încredere, dar am pus totul în seama frigului.

Terasa avea un aspect modern: decorată într-un stil american, cu canapele de culoare bordeaux, candelabre decorate cu animale, în culori plăcute. Fiind foarte frig, am decis să luăm loc în interiorul restaurantului. Ne-am găsit locul în separeul din stânga, complet pustiu. Acolo același stil american, combinat însă cu un stil italienesc, deasupra noastră un candelabru imens, pereții decorați cu vase de lut și reclame foarte faine gen ’60. În rest foarte curat și aerisit. Toaletă modestă dar curată și ea.

Deși eram la Steak House, am zărit din prima că făceau Wok, și ne-au sclipit ochii. Mâncarea la Wok  ( un vas tradițional din bucătăria asiatică, în care alimentele se gătesc foarte repede și la foc foarte mare)  are o savoare aparte și e și foarte sănătoasă. Pe deasupra, ne și place foarte mult. Preparatele la Wok variau ca și preț între 16 – 20 Ron. Am ales Meal & Rice Wok (16.8 Ron, conține pui, orez, ceapă, ardei gras, ciuperci), și Cowboy Wok (16.8 Ron, conține: carne de vită, ardei gras, dovlecei, vinere, ceapă, roșii cherry). Nu puteam sări nici peste felul I, așa că am mai comandat și o ciorbă de burtă ( 9.5 Ron) cu smântână (2.3 Ron) și ardei (1.00 Ron), și o supă de pui ( 7.00 Ron).

Fata care ne-a servit a fost foarte politicoasă și amabilă. A făcut doar o mică încurcătură cu smântâna și ardeiul: inițial i-am spus să ne aducă doar ardei la ciorba de burtă, iar ea a venit doar cu smântână. I-am amintit de ardei, așa că acum aveam și ardei și smântână. Am trecut cu vederea, și am purces în a degusta zemurile din fața noastră, care au sosit cam în 15 minute. Cantitățile erau foarte mari. Ciorba de burtă a fost gustoasă, dar supa de pui pot spune că o clasez în topul celor mai bune supe mâncate vreodată: avea un conținut foarte mare de morcovi tăiate cubulețe și de carne, dar detaliul care m-a uns pe suflet și i-a dat și un gust aparte a fost pătrunjelul proaspăt tocat. Personal m-am săturat cu supa de pui.

În nici 10 minute a sosit o farfurie generoasă cu Wok, proaspăt preparat bineînțeles. Meal & Rice avea foarte mult pui, și condimente interesante iar legumele aveau gustul acela deosebit dat de wok. Cowboy Wok a fost însă o combinație mai interesantă: din nou, un strat de pătrunjel proaspăt tocat i-a dat un gust deosebit; carnea de vită era foarte fragedă, iar în combinație cu vinetele și dovleceii era absolut genial. Era mai “zemos” dacă se poate spune așa în comparație cu Meal & Rice, care avea o textură mai uscată din cauza orezului. Porția a fost prea mare pentru stomacul nostru deja plin, și nu am reușit să terminăm tot, dar chelnerița ne-a pus cam jumătate din cantitate la pachet.

Cu următoarea revenire în Sinaia, le vom trece pragul din nou să încercăm și fripturile care dau de fapt specificul localului. Cu Wok-ul ne-au cucerit deja. Porțiile mari, gustul aparte și prospețimea mâncării au îndreptățit cei 4 cârnăciori pe care i-am acordat locului.

Și ca să închei în stilul locului: am observat că restaurantul are tot felul de sloganuri “Best Steaks in Town“, “Some steaks are special“, aș spune, fără modestie “Best Wok in Town“. Și poate și singurul restaurant cu Wok din Sinaia.

[nggallery id=15]

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sinaia Steaks

Adresă:
B-dul Carol, nr. 12, Sinaia

Steak House Sinaia | Șmen.ro

23 September 2010 at 15:24

[…] Steak House Sinaia […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu, Andrei Mărin, Adi Dragos, Adela Vacaru, FoodCrew and others. FoodCrew said: Steak House Sinaia – pentru amatorii de fripturi și Wok: http://bit.ly/aWecvE #sinaia […]

[…] ospătarului. Îmi făcuse cu ochiul meniul cu hamburger, dar m-am răzgândit pentru că e totuși steakhouse, nu burger […]

Comentarii

Andrei

23 September 2010 at 11:51

goddammit! acum mi s-a facut foame! si sunt departe de Sinaia 🙁

Andrei Dutu

23 September 2010 at 17:58

Am fost si eu acolo, acum o luna cand am fost in Sinaia.
Nu mai stiu exact ce mi-am luat, cred ca era ceva friptura de porc. Dar nu pot sa spun ca m-a impresionat

    Cârtița Pofticioasă

    24 September 2010 at 8:25

    Nici pe noi nu ne-a impresionat, am zis doar ca in comparatie cu ce am mai incercat in Sinaia a fost cel mai decent. Doar Wok-ul ne-a impresionat, recunosc! 🙂

Raluca

19 October 2010 at 16:15

Wok-ul de la Steak House in Sinaia e cea mai plina de grasime chestie pe care am mancat-o vreodata. “vita cu legume” cica…o porcarie pe care am asteptat-o pana mi-a trecut si foame si tot. Prietenul meu a luat ribbs on the grill. Pline de grasime si nefacute! Pentru ce i-ati dat 4 puncte din 5 n-am inteles…

    Gură Mare

    19 October 2010 at 16:31

    I-am dat 4 din 5 pentru că mâncarea a fost bună când am fost noi acolo. Am primit-o relativ repede şi servirea a fost decentă.

    Când ai mâncat tu la ei? Poţi să ne dai mai mutle detalii? Poate au luat-o pe arătură şi merită atenţionaţi.

    Raluca

    21 October 2010 at 15:05

    Am fost la Steaks pe 16 octombrie, era aproximativ ora 17, nu excesiv de aglomerat, insa de acel wok se ocupa un singur baiat, probabil nu e asa usor sa faci mancare pentru 20 de persoane intr-un timp scurt, dar asta nu e problema mea. Ceea ce chiar nu are scuza este faptul ca am primit meniul la 20 de minute de cand am ajuns,ni s-a luat comanda dupa inca 20 de minute si am primit mancarea dupa 1 ora si 15 minute! Era buna, dar gatita prost…nu stiu daca sunt suficient de clara; adica legumele erau bune la gust, dar innecate in ulei, carnea era proaspata, dar nepatrunsa si cu mult prea multa grasime…
    Poate cer eu prea mult de la un local…

Cârtița Pofticioasă

21 October 2010 at 18:09

Raluca, i-am dat 4 din 5 pentru ca experienta noastra acolo atat a meritat: am fost serviti foarte bine si mancarea a fost bine gatita, iar de asteptat nu am asteptat mult.

Ne pare rau ca experienta ta a fost exact contrariul. Poate vrei sa ne povestesti mai pe larg intr-o recenzie pe care o poti trimite pe posta@foodcrew.ro.

Ce zici?

    myk007

    8 May 2013 at 11:45

    In 03.05.2013 am luat masa impreuna cu sotia si copilul la Steaks Sinaia (urmand sugestiile de pe acest site). Noi nu am fost dezamagiti nici de Meal & Rice Wok si nici de Coastele afumate (portie de 400gr). Wok-ul Meal & Rice preparat spectaculos in fata noastra cu mult foc atat sub dar mai ales deasupra tigaii continea o explozie de arome inglobate pe care le-am savurat pana la ultima boaba de orez din farfurie.
    Coastele afumate (comandate de sotie) deasemenea, erau foarte gustoase dar cu mult peste nivelul de colesterol pe care mi-l mai pot permite eu…. am gustat, totusi, 2 costite :-).
    Ceea ce nu am gasit ca a fost deosebit de gustos (dar nici de nemancat, insa arata foarte bine in farfurie) este ceea ce am comandat pentru baiatul nostru, Chicken Pasta (paste cu pui, mazare si sos alb).

    Ca preturi : Meal&Rice Wok – 18.90 lei; Coaste afumate 400gr 27.90 lei, Cartof copt 7.90 lei (cam mult, nu? pentru un singur cartof)

andrei

26 December 2010 at 17:16

servirea dureaza ENORM de mult. Proprietarii se vedea treaba ca’s niste zgarciobi genul scump la taratze si ieftin la faina. E inadmisibil ca o bere sa fie adusa in 15 min de la comanda, la 10 mese sa fie o singura chelnerita, etcsamd

    Cârtița Pofticioasă

    6 January 2011 at 18:08

    Posibil! De acord cu tine, dar cand am fost noi eram cam singurii clienti, asa ca timpul de asteptare a fost ok.

mihai parvu

25 April 2011 at 15:58

Am trecut si eu pe la Steak house Sinaia si va impartasesc parerea mea.
Am intrat la ei fiind unul din putinele deschise in Aprilie.
Preturile cam maricele pentru 2 pers ce au mancat cate un pipt de pui, cate o portie de cartofi prajiti (CONGELATI), un suc/limonada, o salata de varza si o chifla am platit 70 lei.
La 7 lei (sau 8 nu sunt sigur) cred ca se puteau pune cartofi adevarati nu congelati la punga. Piptul a fost bun, era undeva la 17 lei si primeai o bugata mare si una mica de piept.

Servirea dezamagitoare. tinand cont ca erau ceva mai putini clienti, angajatele se cam plictiseau si faceau galagie.
Culmea a fost cand un domn a fost condus de doua angajate la o usa din dreapta noastra caruia i s-a spus: ” hai sa-ti dau sa mananc!”. Probabil o cunostinta era!

Cârtița Pofticioasă

27 April 2011 at 20:28

Intr-adevar preturile nu sunt tocmai cele mai mici. Pe noi ne-a atras Wok-ul, insa, iar servirea s-a intamplat sa fie decenta.

“Interesanta” intamplarea cu musteriul! Cat despre servire, pacat. Chiar imi lasase o impresie ok localul. Data viitoare incercam alte locatii.

Ce locatii ai mai incercat in Sinaia?

mihai parvu

13 May 2011 at 7:47

Eu am intrecut pe a pizzerie, imi scapa numele era la parterul unui hotel mare pe partea cu parcul cu 50 m inainte de parc cum mergi spre Brasov!
Acolo o pizza mare (aprox 70cm diametru) costa cam 45 lei.
Pizza foarte naspa,blat incredibil de subtire, pe ea preparatele puse din 5 in 5 cm si foarte putine.
“sosul” este pe masa insa este reprezentat de niste sticle de kethup banal!

In total o pizza mare mancata in proportie de 80% si 2 sucuri 60 lei!

aici servirea e ca la fast food, plata inainte, nu exista POS iar pizza mare este adusa in tava in care este produsa.

Numele era ceva de genul “pacco”.

Localul era gol in ambele zile, am intrat in una din zile si nu era nimeni iar in cealalta era doar un cuplu.

    Infidel Gastro

    13 May 2011 at 9:06

    Mihai, ai cam avut parte de jaf la drumul mare! Bine ar fi dacă cineva care trece pe acolo să facă și nişte poze să-i punem la gazeta de perete! Experienţe plăcute cu mâncarea prin Sinaia ai avut?

sonja

15 November 2011 at 12:17

Cel mai bun restaurant/bistro din sinaia este “La Teleferic” 🙂 Cine mai are drum prin Sinaia give it a try. Si un link sa va ajute :

http://www.lateleferic.ro

La sectiunea restaurant gasiti si meniul disponibil 🙂

Enjoy

    Infidel Gastro

    15 November 2011 at 13:14

    Mulțumim Sonja! Ce recomanzi din meniu celor care ajung pe la ei?

dana

12 January 2013 at 20:26

au cam micsorat portiile imtre timp si au scazut totodata si calitatea

Gabriela Dumitru

27 May 2013 at 15:18

Dupa ce am trecut prin toate fazele: nasterea oului, clocitul, iesitul puiului din gaoace, cresterea pana in faza in care poate fi taiat, prinderea, oparirea si transarea ni s-au adus salatele..
Intre timp, baietii de la gratar se jucau leapsa, probabil era programul artistic, urmat de intrarea in scena a unui macho care ne-a invatat cum sa agatam o chelnerita, dand cu ghemotoace de servetele in ea.
Dupa 50 de minute de asteptare, cand senzatia de foame ne-a disparut si am cerut nota de plata pentru salatele de varza aduse impreuna cu sucul, am fost onorati cu vizita unei tinere care, dand ochii peste cap, ne-a spus ca dureaza ce am comandat.
Ne-am gandit ce s-ar fi intamplatdaca am fi comandat vita.. Pana gaseam taurul pe care sa-l placa vaca, sa faca vitelul etc.
Va recomandam localul doar daca tineti cont de un lucru simplu pe care noi l-am ignorat: veniti dupa ce ati mancat in alta parte.

    Nuți Foame

    27 May 2013 at 15:20

    Dacă ai mâncat recent acolo și asta ștă treaba, e bine de știut. La noi experiența e de acum 3 ani așa că nu știm cum stă treaba acum. 🙂

implanturi dentare

26 November 2013 at 9:40

Frumos post cu informații referitoare mare folos! Modalități în care au ilustrat informații este impresionant. Vă mulțumim!

Cips

15 February 2014 at 19:52

Locatie neaerisita cum trebuie, tot fumul gratarului se imprastie in restaurant,tocurile geamurilor interioare de prost gust,de lemn,genul “ca la tara”, geamurile crapate si murdare.Mancarea execrabila, am comandat niste costite, care erau de cea mai proasta calitate posibil,pline de apa, injectate si fara nici un gust, si au mai fost si aproape reci si nefacute pe deasupra.Am mai luat si un T-bone, care a fost ok, (noroc ca l-am comandat facut mediu) dar nu atat de grozav cat sa justifice pretul de 120 de lei portia(fara garnitura).Cartofii din fericire au fost buni, cu exceptia usturoiului pus deasupra care avea gust ranced si statut.Una peste alta, regret nespus banii dati in acest local si va recomand sa cautati orice alta varianta din zona.Rusine celor ce administreaza franciza din Sinaia!

    Nuți Foame

    17 February 2014 at 14:57

    Ne pare rău că ai avut o experiență neplăcută. N-am mai ajuns acolo din 2010 și mă gândesc că s-au mai schimbat puțin lucrurile.

    Ne bucurăm că ne-ai povestit cum a fost și așa știm să evităm locul dacă mai suntem prin zonă. 🙂

leo

8 January 2016 at 10:51

Am mancat pe 3 ianuarie…..salata italiana [ospatarul s-a scuzat ca nu mai contine piept de pui si pretul era acelasi 23lei ] ,ceafa de porc [buna intradevar dar foarte mica; nu exagerez,cred ca aproximativ 75-80 grame 24 lei !!!! ]…nu am avut tupeu sa mai comand ceva ; 1 asteptam iar o ora si 2 totusi cam scump ! Buna mancarea dar ”japca la bani ”’! In concluzie , nu e recomandat

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul