Trepăduşii care dau cu mucii-n fasole

Taverna Acropole
Timișoara

Se împlinise o lună de la incursiunea la Taverna Acropole a lui Gură Mare şi Gigel. Gustul decent spre bun pe care îl lăsase atunci mâncarea servită a fost mai întâi pus sub semnul întrebării de prezentarea sa precară, pentru a fi apoi stricat de-a dreptul de servirea execrabilă.

Ajunşi din nou în foodcourt, ne-am lăsat ademeniţi de răvaşul pe care era trecută oferta celor de la Acropole. Eu şi Gigel ca să fie mai exact, deoarece Gură Mare şi restul trupei au plecat ca din puşcă spre colţul opus al foodcourt-ului.

Oferta suna cam aşa: 6.99 lei pentru un fel principal + o salată + desert sau meniul zilei la 10.99 lei, adică o ciorbă + fel principal + salată + desert. Noi am mers pe meniul complet, mai exact ciorbă de pui à la grec, cartofi la cuptor cu pulpă de pui şi salată de varză, plus papanaşi cu ciocolată pentru subsemnatul şi ciorbă de pui à la grec, sarmale în vas de lut cu mămăligă şi smântână, plus papanaşi pentru Gigel.

Eu am mai luat şi o chiflă la ciorbă, pe care o menţionez aici datorită gustului său aparte – era unsuroasă deoarece bănuiesc eu că fusese cumva reîncălzită, însă avea şi un gust de seu despre care nu pot spune că mi-a displăcut. Mi-a plăcut că am putut să-mi potrivesc salata cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi că am avut oregano la discreţie pentru a presăra peste cartofii pregătiţi la cuptor.

Meniu la Taverna Acropole în Iulius Mall

Mâncarea a fost gustoasă şi nu aş prea avea ce să cârcotesc. Nu aş putea-o încadra nicidecum în categoria “fast food”, deoarece se vedea că e gătită cum trebuie, iar ca şi cantitate a fost îndestulătoare. Tot la plusuri am mai pune smântâna de casă pe care Gigel a primit-o pentru sarmale care a fost excelentă.

Lăsând la o parte mâncarea, trecem la partea mai puţin plăcută. De fapt la partea care provoacă lehamite şi care face ca orice efort care ţine de pregătirea cu pricepere a mâncării să devină irelevant. Nu servirea propriu-zisă, ci debarasarea meselor.

Pulpa de pui cu cartofi la cuptor

Dacă am fost întâmpinaţi cu amabilitate, zâmbete şi răbdare de către domnişoara care ne-a servit şi de cea care se afla la casă, am plecat de-a dreptul dezgustaţi de nesimţirea junelui care avea rostul de a debarasa mesele.

La Taverna Acropole felul principal se serveşte în farfurii de ceramică (normale cum le-am numi noi, adică nu din plastic). La fel, cel care ar trebui să debaraseze mesele pare a fi angajatul localului. La casă eşti rugat frumos să nu părăseşti zona din faţa pultului de la Acropole cu farfuria – lucru de înţeles, oamenii au farfuriile lor şi nu doresc să le lase pe mâna celor care debarasează mese în restul foodcourt-ului.

Ceea ce nu este de înţeles e cum de 3 mese erau încă nedebarasate când în jur nu mai era nici urmă de clienţi şi nici nu părea că ar fi de lucru pe altundeva pentru cei responsabili cu curăţenia.

Pe una dintre cele 3 mese se afla o tavă cu o porţie de spanac şi ochiuri de ou, cam pe jumătate neterminată. Pe alta se mai afla o ruladă abia începută. Nu le-am băgat la început în seamă, fiind mult prea preocupaţi de mâncarea de sub nasurile noastre.

Spanac pe tava la Taverna Acropole

Se pare că la un moment dat băiatului responsabil cu debarasatul i s-a cerut să aducă de pe mese farfuriile de ceramică – bănuiesc eu pentru că nu mai avea destule curate la îndemână. Zis şi făcut: junele nostru a făcut un straşnic efort de gândire şi a răsturnat netam-nisam spanacul şi ouăle, respectiv rulada direct pe una dintre tăvile de pe masă. Nonşalant. Firesc. Aproape mândru de isprava sa.

Cam aşa pot unii trepăduşi să-şi bată joc de munca celor care încearcă să gătească decent şi să servească muşteriii după priceperea lor. S-aveţi poftă, noi vom avea, dar prin alte părţi.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] ajuns în foodcourt, am trecut pe lângă mesele pline cu mizerii din faţa Tavernei Acropole, continuându-mi drumul spre finish – vitrinele pline cu […]

[…] înspre ei. Din păcate am dat peste aceeaşi mizerie pe mesele nedebarasate. Am înţeles că nu e vina lor şi că personalul angajat de Iulius Mall trebuie să se ocupe cu debarasarea, însă am preferat […]

[…] locaţiile de acolo de tip fast-food. Mă întrebasem cu ceva timp înainte oare ce se va deschide în locul restaurantului grecesc. Duminică am primit răspunsul. S-a deschis ceva ce poate lipsea din Timişoara şi anume un local […]

Comentarii

Mihi

25 September 2010 at 21:47

Legat de paina de la Acropole, si mie mi s-a parut ranceda si am cerut alta. Mi-au explicat cum e facuta si ca e o reteta greceasca, cu ulei de masline, m-au asigurat ca e proaspata si mi-au dat chifle normale pentru ca nu mi-a placut. Iar debarastul, asa e peste tot in foodcourt. Trist.

    Infidel Gastro

    27 September 2010 at 11:26

    Deşi înţeleg ce spui, personal nu prea mai am toleranţă la argumentul “suntem în România”. Până la urmă în preţul preparatelor este inclus şi preţul serviciilor, iar domnii patroni ar face bine să investească parte din acest câştig în pregătirea angajaţilor.

    Vor business, nu mai au cum să o dea la întors. Vor bişniţă, să facă cu cine le permite.

Gloria

26 September 2010 at 14:50

Din poze arata bine. In rest servirea si tot, doar suntem in Romania, unde mai e loc de invatat in ce priveste customer serviceul…de orice fel

Stogianis Kozaridis

29 October 2010 at 18:41

Fii amabil si lamureste-ma ce legatura are titlul cu articolul intrucat eu am inteles ca sunt “muci” in mancare – ori te-ai declarat multumit de gustul mancarii.
In plus sunt anumite detalii pe care le “presupui” in necunostinta de cauza: debarasarea si curatenia meselor comune este responsabilitatea absoluta a Iulius Mall, va trebui sa fii mai critic cu ei :), cei de la Taverna te asigur ca au reclamat acest aspect in repetate randuri. Formatorii de opinii, prin natura responsabila a activitatii lor, trebuie sa dea dovada de profesionalim si sa se informeze foarte exact anterior exprimarii opiniilor.
Te invit sa incerci si partea de restaurant, cu toate serviciile aferente:
servire la masa, tacamuri si vesela “normale:)”, meniu extins si preparate autentice: tzatziki, gyros, souvlaki, bifteki, mousaka, saganaki, papoutzaki, preparate din peste si fructe de mare(spagheti cu creveti, etc.).
O recomdare pentru completarea analizei voastre – introduce-ti alaturi de categoriile curatenie, servicii, mancare si categoria pret, foarte importanta, se regaseste in orice ghid culinar.In absenta ei ce rost are comparatia Casa Cu Flori vs FoodCourt?
Cu consideratie pentru initiativa voastra de informare a consumatorilor, spor la degustari!
Ianis – asociat Taverna Acropole.

    Infidel Gastro

    29 October 2010 at 19:15

    Yassou Ianis,

    “A da cu muci-n fasole” e o vorbă românească care se traduce prin a strica o treabă în mod neaşteptat, spre sfârşit. Ce legătură are asta cu experienţa mea la Taverna Acropole? Legat de mâncare nu am ce reproşa, însă faptul că cei care debarasează mesele răstoarnă resturile de mâncare pe tăvi mi se pare de prost gust. Dacă nu sunt angajaţii de la Acropole, e perfect. Domnişoarele care ne-au servit au fost foarte amabile.

    Gestul în schimb rămâne: prin atitudinea lor, cei care debarasează îşi bat joc atât de mine ca şi client cât şi de munca angajaţilor tăi.

    Îţi mulţumesc pentru invitaţie, voi încerca şi restaurantul şi voi scrie despre cum mi s-a părut. Legat de recomandare, urmează să introducem două noi categorii, printre care şi cea de preţ.

    Efharisto,
    Infidel

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul