Anissia nu!

Fast Food Anissia
Timișoara

Mă întrebam zilele trecute câte şanse sunt capabilă să dau unui local până să iau decizia finală, definitivă şi irevocabilă că nu-i voi mai trece pragul. Adevărul este că pragul Anissiei l-am trecut doar de 2 ori. A 3-a oară am comandat de la serviciu, deşi e la 2 paşi de locul de muncă, dar lenea e mare uneori, iar nenea care face livrările pare foarte încântat de plimbările cu bicicleta. Pentru că Anissia, spre deosebire de multe alte localuri cu meniul zilei, face livrări, nu mai are importanţă că sunt făcute cu bicicleta sau cu maşina.

Anissia se află în plin Bălcescu, lângă cofetăria Verona şi clinica Golea, în staţia expresului 8 şi arată ca orice alt fast food banal. De-a lungul timpului tot fast food-uri au fost la acea locaţie. Însă niciunul cu o mâncare atât de rea ca acesta.

Unele colege mă vor spovedi bine dacă vor citi ce scriu despre locul de unde îşi comandă mâncare aproape zi de zi. Nu ştiu cum papilele lor gustative mai suportă acele gusturi sau negusturi mai bine zis. E adevărat că Anissia are mâncare ieftină, 11 lei meniul zilei, care dacă nu are salată şi chiflă, are desert, în general clătite. Bunicele clătite. Comestibile clătite. În comparaţie cu mâncarea, clătitele sunt singurele demne de menţionat.

Prima mea experienţă cu Anissia a fost una cât de cât ok. Am luat un c(g)ordon bleu şi cartofi prăjiţi. La pachet. Gordonul de puiuţ a fost bunicel, subţire, ce-i drept, cu puţină umplutură. Pentru cei aproape 8 lei, să zicem. Cartofii nu-mi amintesc să fi fost spectaculoşi.

După această experienţă mi-am zis hai, pot să încerc un meniul zilei. Mare greşeală! De nerepetat greşeală! (Şi totuşi…) În ziua respectivă aveau ciorbă de varză şi ficăţei de pui prăjiţi cu cartofi natur, şi desigur, clătite cu gem. Ciorba a avut gust de varză, adevărat, dar n-a fost ceva care să mă facă să spun „mai vreau” mai ales că nu mai vroiam când am găsit cele 2-3 fire de aţă în ea. Ficăţeii în schimb erau mai mult fierţi decât prăjiţi. Păi şi cartofi fierţi şi ficăţei fierţi, e prea mult că doar nu eram la regim. Dezamăgire totală. Colega mea Kati a trecut printr-o dezamăgire şi mai mare cu salata ei de cartofi cu maioneză. Poate trebuia să specifice că o doreşte proaspătă.

După vreo 2-3 luni în care câteva colege au continuat să comande de aici, într-o zi în care numai de gătit nu mai aveam timp, mi-am spus hai, nu poate fi aşa rău ca data trecută şi cumpăr alt meniu al zilei. Tot la pachet.

De data aceasta ciorbă ţărănească de pui şi spanac cu ruladă de chiftea umplută cu ou şi bineînţeles 2 clătite cu gem. Nu pot descrie gustul ciorbei, pielea de pui care plutea prin ea, spanacul fără gust, doar cu nişte bucăţele de usturoi prin el. Cred că nici lapte nu conţinea. Avea exact gustul acela de spanac îngheţat gata mărunţit şi decongelat, pus doar la încălzit şi punct. Rulada de chiftea era mai mult crudă în mijloc, aşa că din tot m-am ales cu 2 clătite cu gem.

Unii ar spune că nu ar trebui să avem pretenţii la banii ăştia, dar odată ce în alte locuri de 11 lei mănânci ceva măcar comestibil dacă nu şi bun, atunci te aştepţi ca şi aici să poţi lăuda măcar o bucăţică.

Păcat! Aştept de ani de zile să se deschidă şi în Bălcescu ceva care să fie demn de menţionat. Cât îmi lipseşte Casa Românească în asemenea momente…!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Fast Food Anissia

Adresă:
Ciprian Porumbescu Nr. 2, Timișoara
Telefon:

Anisia nu! | Șmen.ro

26 October 2010 at 12:52

[…] Anisia nu! […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Adi Dragos, Alex Albu. Alex Albu said: Ce fast food în Bălcescu?! Pe vremea mea merdenelele de la Verona erau baza 😉 http://t.co/sQp7of6 #timisoara via @foodcrewro […]

[…] puțin prea mult la temperatura camerei. Localul se numește Anissia și s-a metamorfozat din fast food despre care povestea colega Naiada cu ceva vreme în urmă într-un fel de […]

Comentarii

kati

26 October 2010 at 13:47

Sunt de acord cu colega mea de “suferinta”

    Infidel Gastro

    26 October 2010 at 14:26

    Subscriu şi restul colegelor sau dumnealor le place să se pedepsească cu meniurile de la Anisia? :p

    Naiada

    26 October 2010 at 22:45

    Probabil că nu subscriu toate odată ce, aşa cum am şi scris, mai comandă de aici. Nu înţeleg cum. Poate că fiind din acelea care nu gătesc, habar n-au ce înseamnă un gust cu adevărat savuros.

    Foca

    30 October 2010 at 17:22

    tu sa taci!…. nu este nmc adevarat!

    Naiada

    31 October 2010 at 18:56

    Focăăă, eşti nebun? O să mai creadă lumea că vorbesc prostii. 😀
    Dacă mă enervezi, la Anissia o să te îndop, să vezi atunci bucurie! 🙂

gigi pop

1 November 2010 at 20:22

i-mi pare rau dar nu cunosc orasul tau

foca

1 November 2010 at 21:09

”Dacă mă enervezi, la Anissia o să te îndop, să vezi atunci bucurie!”….. Daca ie pa gratis… 😀

    Naiada

    1 November 2010 at 21:58

    Nici pe gratis n-ai vrea să mănânci de acolo meniul zilei, crede-mă!
    Mai bine o fasole aşa cum ştim noi, acasă, la lumina lumânărilor…

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul