Mâncare chinezească la mall

Fast Food Chinese
Timișoara

Mi se făcuse poftă nebună de mâncare chinezească şi cum aveam drum spre mall i-am pus gând rău localului fast food cu specific chinezesc din foodcourt. Ştiam că după o porţie de fast food chinezesc n-am cum să nu mă satur, iar cum ziua mea fusese una lungă, asta părea a fi alegerea potrivită.

Am ajuns în foodcourt, am trecut pe lângă mesele pline cu mizerii din faţa Tavernei Acropole, continuându-mi drumul spre finish – vitrinele pline cu preparate din pui şi porc pregătite în fel şi chip, toate însă unsuroase pân’ la Buddha şi ‘napoi.

Primul gând a fost simplu: ceva picant! Mi-am luat un răgaz să studiez meniul trecut cu litere de-o şchioapă pe perete şi aici aş vrea să punctez două lucruri de reţinut.

În primul rând în timpul acestei mişcări de prospectare a meniurilor de fast food trebuie păstrată o distanţă de siguranţă faţă de domnişoarele care servesc, mai ales în cazul în care eşti singurul client de prin zonă aşa cum eram eu. Când te apropi prea mult vei vedea cum se strâng înspre tine – atunci ştii că e cazul să faci un pas în spate.

În al doilea rând, însă la fel de important, ocoleşte-le privirea! Dacă ai dat ochi în ochi cu ele eşti pierdut – te poţi aştepta din clipă în clipă la un Cu ce să te servesc? şi atunci te scoţi cum ştii.

Buun. După ce am analizat oferta şi m-am holbat lung la tăvile din vitrine, am ales o porţie de pui picant cu legume şi garnitură de tăiţei. Nu prea aveam de unde alege pentru a-mi astâmpăra pofta de picanterie, alterntivele fiind un mix de pui şi porc picant sau orice altceva plus sos picant. Varianta cea din urmă nu o recomand deoarece există o logică în felul în care sunt preparate felurile astea, fie ele şi în variantă fast food, iar a adăuga peste sos picant doar de dragul de a mânca iute mi se pare cel puţin neinspirat.

Nu mă înşelasem în nicio privinţă. Mâncarea umplea farfuria mai să dea pe lângă, iar consistenţa era una pe cât se poate de unsuroasă. M-am gândit pentru o clipă să iau un sos de soia la 1 leu pentru tăiţei, însă puiul avea sos din belşug.

Trecând la puiul meu, era nesperat de bine făcut, oarecum în contrast cu morcovii şi păstăile de fasole verde la care am avut ceva de ronţăit. Pentru tăiţei am avut suficient sos după cum mă aşteptam, iar şpaghetele chinezeşti şi-au îndeplinit pe deplin rostul – acela de a mă umfla şi de a mă face să mă simt sătul până peste poate. Toate acestea la minunatul preţ de 16 lei.

Ospăţul unsuros îmi căzuse atât de bine încât două zile mai târziu am revenit în foodcourt pentru a mai încerca ceva. De data aceasta am ales mixul de pui şi porc picant, cu aceeaşi garnitură de tăiţei din orez – nu apreciez de nici un fel orezul ca garnitură la mâncarea chinezească.

Ceva mai picant decât puiul cu legume, mixul a fost şi mai unsuros. Bucăţelele de carne pe care a trebuit de această dată de le fugăresc prin farfurie şi tocana de urechi de lemn se scăldau în sos de soia. Cu atât mai neinspirată ideea de a lua pe lângă încă un păhărel de sos. Totalul a fost de 17 lei, însă recomandarea mea pentru amatorii de picanterii este puiul cu legume, iar pentru cei aflaţi în căutarea unui gust autentic recomandarea este Marele Restaurant Chinezesc 🙂

În lista personală la secţiunea mâncare chinezească doresc să bifez Dong Su din Lipovei, dacă nu cumva îmi recomandaţi altceva.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:70:"Iulius Mall Timisoara, Strada Aristide Demetriade, Timișoara, Romania";s:3:"lat";s:10:"45.7666176";s:3:"lng";s:18:"21.228909899999962";}

Fast Food Chinese

Adresă:
Iulius Mall

[…] Mâncare chinezească la mall […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Andrei Mărin, FoodCrew. FoodCrew said: Fiind pe fugă, însă cu pofte chinezeşti, am trecut pe la fast food-ul din mall http://bit.ly/9CcWtM #timisoara […]

House Thai Food | FoodCrew

10 February 2011 at 22:31

[…] că așa se prezintă situația, am decis să mergem în capătul celălalt al Foodcourt-ului, la fast-food Chinese, să aruncăm și acolo o privire. Și aici meniul se prezenta mai restrâns decât mi-l aminteam, […]

[…] Nu ştiu voi cum reacţionaţi când vă este tare foame, dar pe mine când mă prinde, primul lucru la care mă gândesc este Fast-Food Chinese Iulius Mall. […]

Comentarii

Casandra

27 October 2010 at 14:25

Dintre toate restaurantele chinezesti ce exista in Timisoara mie personal cel mai mult imi place cel de pe strada George Cojbuc din Libertatii. Acolo au cel mai bun aperitiv pe care il servesc de fiecare data cand merg PESTE IN 5 AROME. il recomand tuturor

    Infidel Gastro

    27 October 2010 at 14:50

    Acolo unde se coboară jos, nu? Mereu am considerat că au mâncare foarte bună, însă locul arăta jalnic ultima oară când am trecut pe la ei.

    Gură Mare

    27 October 2010 at 15:04

    @Casandra: mâncarea e bună dar restaurantul arată ca ultima bombă.

Gură Mare

27 October 2010 at 15:11

Pe mine mă itiră faptul că nu au mai multe supe. Au doar una extrem de picantă pe care nu o pot mânca.

alexandru

27 October 2010 at 15:52

Mare Zid (pe Alecsandri) e singurul care imi place. E un pic mai scump dar mancarea e gustoasa si ok.

    Infidel Gastro

    27 October 2010 at 16:28

    Cel din Libertăţii despre care vorbea şi Casandra, nu? Pe Alecsandri, Coşbuc e în spatele Domului din câte ştiu.

ionut

28 October 2010 at 16:30

chinezescul din mall pe mine m-a dezamagit total.
am luat porc in sos de cola si taitei, dar nu au fost pe gustul meu.

    Infidel Gastro

    28 October 2010 at 17:01

    Mie sosul de cola mi-a sunat mult prea dulceag ca să mă încumet.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul