Ospăţ pantagruelic la Rustica

Rustica
Timișoara

Nu demult un prieten mă întrebase unde poate mânca o pizza bună în Piaţa Unirii. Fără să stau mult pe gânduri am recomandat Pizzeria Rustica. Singura ocazie de a mânca la Insieme, s-a năruit când după o aşteptare de 15 minute în care nu ne-a băgat nimeni în seamă. Eh, la Rustica e altfel.

Am revenit în localul amenajat cu gust alături de o gaşcă de 17, plus un junior, cu gândul de a încerca un număr cât mai mare de preparate şi de a pune la încercare răbdarea şi îndemânarea angajaţilor.

La aşa o trupă prima provocare a ţinut de aranjarea meselor într-un fel în care fiecare să se vadă cu fiecare. Pentru a complica puţin lucrurile câteva mese din sala în care ne aşezaserăm erau rezervate, deci nu le puteam clinti. A fost aproape bine, însă doar atât timp cât am fost 15 la masă, pentru ca mai apoi să încercăm un aranjament în “L” de compromis – nu mai aveam unde să ne întindem cu atâtea mese 🙂

A urmat cea de-a doua provocare, de data aceasta pentru domnişoara care ne-a luat comanda. Nu a prea mers acea tură de masă în care fiecare comandă când îi vine rândul, deoarece lumea nu prea se hotărâse. Deşi primiserăm destule meniuri la masă şi am avut timp suficient să le studiem, s-a pornit repede o discuţie în care cei mai obişnuiţi cu localul încercau să-i ajute pe novici să comande ce e mai gustos. În final s-a dovedit că lăudabila iniţiativă mai degrabă a îngreunat întregul proces.

Cea de-a treia şi ultima provocare a căzut pe capul nostru, mesenii care au trebuit să se lupte cu pastele, salatele şi pizza comandată. Cel mai bine se cade să povestesc despre ce am avut sub nasul meu, ok poate şi al colegului de masă şi o să vedeţi imediat şi de ce spun asta 😉

Am luat o pizza Atena, asta după ce consultând meniul luasem în calcul o salată Rustica (care nu figurează la salate, ci la gustări), o porţie de spaghete Carbonara şi o pizza Diavola cu care s-a ales în cele din urmă Radu, colegul de masă.

Pizza mi s-a părut enormă, ingrediente fiind de asemenea din belşug: sos de roşii, mozzarella, cârnaţi, şuncă, ardei şi ou. Ardeiul nu era în schimb iute, dar asta s-a rezolvat de îndată ce Radu a început să aleagă bucuţile de ardei iute de pe Diavola sa. Ardei care a fost extrem de iute, spre deosebire de uleiul cu ardei iute pisat pe care l-am primit în olivieră alături de o sticluţă cu sos tomat cu pulpă de roşii inclusă.

Ca şi concluzie, gustul a fost decent, însă marele plus este cantitatea, nu calitatea preparatului. Din ce s-a mai comandat la masă, opusul acestei reguli se aplică pentru supa-cremă de ciuperci din care s-a ospătat Gură Mare. Tot el a avut mare dreptate când a scris despre Rustica, lăudând iniţiativa ospătarilor de a-ţi pune la pachet ce nu mai poţi mânca.

La pachet au pus de data asta şi pizza comandată de juniorul de la masa noastră, singurul lăsat pe dinafară în momentul când a sosit comanda. A fost o scăpare pe care domnişoara ospătar şi-a făcut mea culpa, la fel ca în cazul salatelor pe care le încurcase ceva mai devreme – o  salată Rustica a fost confundată cu una Grecească.

A ajutat mult amabilitatea de care au dat dovadă angajaţii de la Rustica, făcându-ne ceva mai înţelegători. La urma urmei nu ai în fiecare zi parte de o aşa gaşcă de gurmanzi pe care să îi hrăneşti şi să îi mulţumeşti.

La scurtă vreme după ospăţ, surse care au intrat în bucătăria de la Rustica ne-au sugerat că ar fi ceva necurat la mijloc, însă din fericire nu am auzit pe vrunul dintre comeseni să se plângă de neplăceri. Noi vom mai reveni, poate-poate îi prindem şi în offside 😉

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Rustica

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] Ospăţ pantagruelic la Rustica […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu and Adela Vacaru, FoodCrew. FoodCrew said: Căutaţi un local de weekend? Noi ne-am cinstit la Rustica http://bit.ly/cOsyOt #timisoara #pizza […]

[…] ajung. În Timişoara am 2 pizzerii preferate. Prima (re)vizitată o găsiţi aici. Cea de-a doua, Pizzeria Rustica, în acest […]

[…] un ospăţ la Rustica, am avut plăcuta surpriză ca domnul patron să răspundă provocării lansate iniţial de […]

Comentarii

Rue`

1 October 2010 at 17:50

deh, a fost ok localul, cam verde! mie sincer pizza 4 stagione nu mi-a fost foarte pe plac. am salivat la pasta carbonara din care a gustat si Vladi pana sa aflam ca i-au uitat comanda. Probabil ma simteam si mai confortabil daca nu mi uitam portofelul acasa.

Gură Mare

1 October 2010 at 17:58

Bre nea Titi, din pct meu de vedere marele lor plus e calitatea şi pe urmă cantitatea. Poate ai mâncat tu o pizza care nu e pe gustul tău şi de asta arunci cuvintele astea grele. 🙂

Eu îţi recomand să încerci mai multe chestii din meniu şi pe urmă mergi într-un alt local unde preţul e la fel şi o să vezi diferenţa.

Chiar, sunt curios cine e concurenţa nr. 1 a lu’ Rustica în Unirii!?

Poate aranjăm de un razboi al pizzelor. Încercăm pizza casei în cele 2 şi pe urmă dăm verdictul.

Aloooo, domnii patroni, vă ţine bucătăria să va războiţi în câmp deschis cu, concurenţa voastră directă?

    Gură Mare

    1 October 2010 at 18:00

    Comentariul meu e pentru Infidel

    Infidel Gastro

    1 October 2010 at 18:21

    Aş, cuvinte grele! Am fost blând – am mâncat o pizza care a fost mai mare decât gustoasã, atât.

    Cât despre provocare, sunt curios cine se bagã 😀

pizzarustica

1 October 2010 at 18:54

Noi ne bagam! Asteptam detalii…
Pana atunci, multumim atat pentru laude cat si pentru criticile aduse in ambele review-uri!

    Gură Mare

    1 October 2010 at 18:58

    Trebuie să ne spuneţi şi pe cine consideraţi voi concurenţa voastră nr. 1 în Unirii.

    Întru-un maci avem nevoie de cel puţin 2. 🙂

    O să trimitem un mail cu mai multe detalii.

Rue`

1 October 2010 at 20:48

Daca vreti ma bag si eu la specialitatea casei 😉

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul