Sărbătoare de toamnă ca la carte

Oradea

Azi m-am îmbunat de pe la standurile de pe străzile Oradeei. M-o adus serviciu prin Oraşu ăsta şi bine-o făcut, c-am dat hăpt de serbarea “Toamna Orădeană“.

Simpatică treabă. Nu e nimica extraordinar, e o “sărbătoarea oraşului”. N-am fost niciodată mare fan al genului ăstuia de evenimente, da’ de data asta am cam ciugulit din bunătăţile de pe standuri şi-am mai tras cu ochiu la ce se mai întâmpla în jur.

Am mâncat aşadar nişte mici foarte buni chiar lângă scenă, pe malul Crişului. Mă aşteptam la ceva mai de grămadă, aşa, dar amestecul de carne şi condimente era făcut cu foarte mult bun gust şi erau perfect prăjiţi. Preţurile ce se-nvârteau pe la grătăreli erau ceva de genu: 2 lei micu’, 7 lei frigăruia mică, 9 lei frigăruia mare, 6 lei o pulpă la grătar şi vreo 7 lei un cârnat din ăla spiralat.

La capitolu dulciuri am guştulit o halviţă cu alune şi miere de albine chiar de pe podul din mijlocul târgului. Preţurile acolo erau de 5 lei pe suta de grame de halviţă de diverse soiuri: cu sau fără cacao sau miere, alune, nuci, arahide, etc.

De băut găseai de toate. De la vin la pahar la 1 leu, până la obligatoria bere de 3,5 lei. Erau şi o sumedenia de standuri de crame locale sau regionale.

Pe la colţuri se găsesc şi castane prăjite, castane care mi-au făcut ziua grozavă. La 3 lei îţi faci papilele să danseze cu aroma aia specifică.

În rest, mult marţipan, tot felul de acadele şi mult popcorn.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] This post was mentioned on Twitter by Adi Dragos, Adi Dragos. Adi Dragos said: Sărbătoare de toamnă ca la carte | FoodCrew http://t.co/Xf9g0pp […]

[…] Sărbătoare de toamnă ca la carte […]

[…] ardei iute care te-ncălzeau de minune. Ciorba deci a fost genială şi după o zi de uscăciuni de talcioc a fost ca un cadou din […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul