Localurile dau înapoi de la provocări

Rustica
Timișoara

Cum mergeam noi aşa dintr-un local într-altul pentru a povesti despre ce mâncăm prin Timişoara ne trăsni un gând: oare localurile astea se uită în jur pentru a vedea ce face concurenţa? Adică au habar de ce vecinului îi este lăudată marfa şi i se întorc mereu clienţii? Bănuiala noastră e că majoritatea n-au habar.

Dorind să-i ajutăm pe domnii patroni să scoată capul din oala de sarme, ne-am spus că nu ar strica să le lansăm o provocare. Propunerea la care ne-am gândit sună cam aşa.

Două sau mai multe localuri îşi pun la bătaie priceperea de a prepara unul sau mai multe feluri de mâncare cu care se mândresc. Condiţia este ca toate aceste localuri să aibă în meniu preparatele cu pricina şi să aibă curajul a le arunca în luptă. Ca să meargă treaba mai uşor vor fi grupate pizzerii cu pizzerii, shaormerii cu shaormerii, restaurante de fiţe cu restaurante de fiţe, etc.

Odată ce au fost stabiliţi termenii competiţiei şi localurile se declară pregătite de duel, apare în scenă fără preaviz şi gaşca de mâncăi.

După un ospăţ la Rustica, am avut plăcuta surpriză ca domnul patron să răspundă provocării lansate iniţial de tovarăşul Gură Mare. Aşadar l-am contactat pentru a-i prezenta în detaliu termenii descrişi mai sus. Primul răspuns a fost de asemenea pozitiv, reconfirmând că Pizzeria Rustica răspunde la provocare cu condiţia să le mai dăm răgaz de un weekend pentru un răspuns. Toate bune deci! Nu chiar.

Au trecut o săptămână în care nu am primit niciun semn de la ei. Au trecut două săptămâni, confirmarea nu a venit pe mail, iar la telefon nu mai răspundea nimeni. A mai trecut o săptămână şi m-am îngrijorat de-a binelea, aşa încât m-am deplasat la pizzerie să văd dacă totul este în regulă cu ei. Domnişoara m-a primit bine, iar eu am răsuflat uşurat văzând că nu se abătuse nicio catastrofă asupra localului, însă mi s-a spus că domnul patron poate fi găsit doar dimineaţa la pizzerie.

Am mai cerut o dată numărul de telefon pentru a mă asigura că este cel bun. Era într-adevăr unul din cele două pe care le aveam deja şi am promis că mă reîntorc a doua zi dis-de-dimineaţă.

La ora 9 pe Unirii bătea un vânt tăios. În uşa deschisă a pizzeriei era postat un coş de gunoi menit să dea de înţeles că pizzeria se deschide la 11, iar accesul nu este permis. Am bătut în tocul uşii deschise fără să intru nepoftit. În câteva minute îşi face apariţia un domn ospătar. Mă prezint şi îmi spune că aş mai avea de aşteptat vreo jumătate de oră. El intra şi ieşea din local, aşa că am ales să mai dau o tură de piaţă. Pătruns de ger de-a binelea revin pentru a auzi de la acelaşi domn ospătar că domnul patron nu mai vine azi.

Buuun. Acum eu aş putea trage ceva concluzii, dar ştiind doar partea mea de poveste mă limitez la a presupune doar că răspunsul iniţial şi confirmarea telefonică au fost o manevră de ochii lumii respectiv de urechile mele, atât timp cât nici până astăzi nu au fost onorate. Sau mi-a scăpat mie ceva?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Rustica

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] Localurile dau înapoi de la provocări […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Andrei Mărin, FoodCrew. FoodCrew said: Localurile dau înapoi de la provocări http://is.gd/gVPOB #timisoara #pizzarustica […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul