Top pizza delivery: Operaţiunea Quattro Stagioni

Giovanna
Timișoara

Obişnuim să apelăm destul de des la livrările de pizza, aşa că ne-am hotărât să punem la încercare priceperea celor care livrează pizza în Timişoara, alegând 3 pizzerii pe care să le punem în competiţie fără ca angajaţii să o ştie.

Pentru ca această competiţie să fie cât mai corectă a fost nevoie să alegem un sortiment de pizza pe care să o aibă în meniu toate cele trei pizzerii. Noi am fi dorit să fie Capriciosa, dar nu a fost să fie aşa că am mers pe varianta Quattro Stagioni.

Cele trei pizzerii norocoase au fost:

  • Pizza Zorro – cei care au început să se promoveze foarte agresiv lipind abţibilduri pe toate uşile scărilor de bloc din Timişoara
  • Ten Pizza – pizza care preparată pe cuptor cu lemne este “de 10x mai gustoasă” după cum susţin sus şi tare
  • Pizza Giovanna – o mai veche cunoştinţă de-a noastră despre care ştiam că livrează rapid la o calitate decentă

Lundu-le la bani mărunţi putem relata următoarele:

Zorro Pizza

Ne-am propus ca dintr-un buget de 50 de lei să ne facem treaba şi aproape era să ne iasă. Asta pentru că ne-am bucurat nespus atunci când am vazut oferta celor de la Pizza Zorro care promit orice pizza la doar 12 lei, mai ales că gramajele se învârt în jurul a 500g. Un  singur mic detaliu nu este specificat niciunde: comanda minimă la Pizza Zorro este de 20 de lei – halal ofertă!

Aşadar a fost nevoie să comandăm două pizza pentru a avea onoarea de a le gusta plăcinţile, plătind 24 lei. Timpul de livrare promis a fost de 50-60 de minute, fiind livrate în final în 61 de minute pe ceas. Mi-a plăcut când mi s-a mulţumit la telefon pentru comandă.

Ajungând la ce este cel mai important, prima observaţie ar fi că pizza a fost aproape rece – de aşteptat după o oră, chiar dacă ar fi folosit o cutie/geantă termoizolantă (ceea ce nu am văzut). Următoarea observaţie ar fi legată de aspectul şi dimensiunea pizzelor, anume jenant de mici şi sfrijite, sau în cuvintele lui Gură Maresandwich-ul cu şuncă pe care mi-l bag la microunde e mai pizza decât plăcinta lor” 🙂 Nu în ultimul rând, gustul a fost praf, sau varză pentru a cita câteva adjective folosite de echipa de 6 pentru caracterizarea celor două pizza. Aş mai adăuga pe listă unsuroasă şi cu blat super-umflat.

În cazul în care nu pierdem vreun pariu şi vom fi obligaţi să le mai facem donaţii în cont, pentru noi a fost cu siguranţă prima şi ultima comandă la ei. Cu ocazia asta facem şi un apel ca băieţii care au lipit abţibilduri pe uşile scărilor de bloc să facă bine să le curăţe. Iese mai uşor cu apă caldă, doar să fie mai caldă decât pizza pe care o livrează.

Preţ total: 24 lei
Timp de livrare: 61 de minute
Nota noastră pentru pizza lor: 1.66 din 5

Ten Pizza

Domnişoara care mi-a luat comanda a fost eficientă şi amabilă la telefon. A promis că ne livrează în aproximativ jumătate de oră, iar pizza a ajuns la 33 de minute de la apel. Deoarece notase greşit numărul a fost nevoie ca băiatul să mă caute puţin însă m-a găsit în final, scuzându-se că e ameţită colega sa. Aşa o fi, el ştie mai bine.

Pizza quattro stagioni a ajuns caldă, iar ca şi bonus de comandă am primit o doză de cola din partea lor – cadou care îl fac la orice comandă.

Când am deschis cutia ne-a fost dat să vedem o pizza tapetată generos cu şuncă, dar sărăcăcioasă în rest, măslinele feliate dându-i singurul plus de aspect. De asemenea, de la cum fusese tansportată a ajuns pe masa noastră puţin şifonată. Nu a fost foarte aromată, iar blatul a fost pufos. În conluzie, afirmaţia care o descrie de 10 ori mai gustoasă nu are acoperire.

Preţ total: 17.5 lei
Timp de livrare: 33 de minute
Nota noastră pentru pizza lor: 3 din 5

Pizzeria Giovanna

Ştiam despre ei că pot fi rapizi – ultima oară au livrat în 25 de minute în condiţiile în care eu le cerusem să îmi livreze în maxim 45 de minute, obişnuit fiind cu d-alde Dopo Poco, Roco sau D’asti. Cu comanda a mers mai greu, fiind nevoie de mai multe explicaţii privind adresa de livrare. Pizza a fost livrată în 23 de minute, la preluarea comenzii fiind estimate 30 – desigur un nou record.

Trecând la ce am găsit în cutie, în primul rând pizza a avut un aspect plăcut, cel mai plăcut dintre cele 3. Apoi, pizza nu a fost pe atât de caldă cât cea livrată de Ten Pizza deşi a fost transportată în cutie  termoizolantă. Prin comparaţie, blatul a fost crocant însă nu uscat, ingredientele au fost presărate mai generos decât în cazul primelor două, iar impresia generală a fost că este mai gustoasă.

Preţ total: 15.5 lei
Timp de livrare: 23 de minute
Nota noastră pentru pizza lor: 3.5 din 5

Acestea fiind spuse, suntem curioşi cum aţi găsit voi serviciul de livrare al celor trei pizzerii şi cum vi s-a părut pizza pe care au livrat-o.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Giovanna

Adresă:
Str: Bucovina, Nr. 43

[…] Top pizza delivery: Operaţiunea Quattro Stagioni […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Adi Dragos and Alex Albu, FoodCrew. FoodCrew said: Am pus de o competiţie de livrat pizza. Cum s-au descurcat pizzeriile luate ca din oală? http://bit.ly/d6mtU3 #timisoara […]

Un Filiberto elegant | FoodCrew

26 January 2011 at 12:40

[…] pentru că auzisem de cel puţin jumătate de an despre pizza lor tipic italiană, am comandat o pizza quattro stagioni (eu), la 19 lei şi 500 gr şi o pizza boscaiola (domnul) la 20 lei şi 450 gr. A mea a avut 4 […]

[…] ales o bere şi un suc, plus o pizza capriciosa (cică), mai mult quattro stagioni după părerea mea, şi o ciorbă de afumătură servită în pâine. D-nul. V mă bătea la cap […]

Pizza Italiano davvero | FoodCrew

18 September 2012 at 16:31

[…] O adevarată pizza. A avut un aluat subţire şi un gust foarte bun. Noi am comandat 3 pizza “quattro stagioni“. Este o pizza diferită de cea pe care o găsim în România chiar daca e tot acelaşi fel […]

Comentarii

Naiada

10 November 2010 at 12:38

Una întrebare Infidel: Quattro Stagioni aleasă de voi era şi cu salam sau nu? Că la Ten se vede că nu, dar ştiu că pe la noi se poartă şi cu salam de obicei. La Zorro pare să fie salam, la Giovanna nu. Sigur că nu are mare importanţă ca să-ţi dai seama dacă e bună sau nu, nedumerirea mea e în privinţa reţetelor dacă tot folosesc aceeaşi denumire.
Nu pot să tac. 😀

    Infidel Gastro

    10 November 2010 at 13:19

    La Zorro au şuncă şi salam, la Giovanna şi la Ten Pizza o fac doar cu şuncă. La Giovanna mai adaugă şi porumb.

enzo

10 November 2010 at 13:58

zi putin si despre ambalaje. ma intereseaza direct. multumesc !
P.S. comandati si de la Pizza La Maria.

    Infidel Gastro

    10 November 2010 at 16:38

    Mai mult decât se poate vedea din poze nu ar fi de spus. În viitor voi fi mai atent şi la acest aspect 🙂

    Vreun detaliu în mod deosebit care ţi-ar fi de folos?

    enzo

    10 November 2010 at 18:41

    @Infidel Gastro Calitatea ambalajelor. Eu fiind producatorul a cel putin unuia din cele de mai sus 🙂 nu zic care ca astept pareri. De ex. imaginea pe care o prezinta (are / n-are impact), diferentele de carton (care oricum sunt)

Ovidiu U

10 November 2010 at 15:40

Ideea e ok. Dar de ce ati ales niste pizzerii de care nu o auzit nici dracu?

    Infidel Gastro

    10 November 2010 at 16:33

    Pentru a auzi şi dracu despre ele 🙂

    Ovidiu U

    10 November 2010 at 16:43

    @Infidel Gastro uel, la ce ati zis despre ele sigur nici dracu nu mai e curios. doar giovanna a sarit in fata. asta era si scopul banuiesc [sper ca nu].

    Infidel Gastro

    10 November 2010 at 17:07

    Nu putem opri pe cineva să fie curios, noi ne-am făcut datoria de a ne risca primii 🙂

    I-am ales aleator: Zorro e pe toate scările de bloc, Ten sunt şi ei noi pe piaţă şi susţin că au pizza bună, iar Giovanna a venit în completare fiind mai no-name comparativ cu ultra-cunoscutele din oraş. De scos s-a scos singură în faţă prin modul în care au preparat şi au livrat pizza.

Camelia

10 November 2010 at 15:45

super idee/experiment/articol!

    Infidel Gastro

    10 November 2010 at 16:35

    Mulţumim! Curiozitate: dacă se întâmplă să nu prepari pizza acasă, de unde preferi să comanzi? 🙂

Cârtiţoiu'

10 November 2010 at 23:52

Eu cu Zorro m-am “fript” cu şaorma. Că na… mi-era poftă şi în acelaşi timp lene să mă deplasez din domiciliu. Şi cred că-s singurii din oraş ce livrează şaorme… Dar mai bine nu. Vă implor nu!! Nu încercaţi şi voi.

Adică nu mă aşteptam la ceva genial, dar a fost un eşec total. Acuma că am văzut şi pizza … mda… n-o să mai încerc.

nea mielu. ala rau.

12 November 2010 at 9:06

mai oameni buni, da’ nu vede nimeni ca nici macar una din pizzele alea NU e Quatro Stagioni? wtf??? Quattro Stagioni, ca d-aia se numeste asa, are 4 zone cu 4 tipuri diferite de ingrediente principale, de obicei sunca, pepperoni, ciuperci si masline.. de pilda: http://www.itcgenricofermi.it/Sirio/pizza%20quattro%20stagioni.jpg
…altminteri misto ideea..

    Infidel Gastro

    12 November 2010 at 9:58

    Noi am cerut ca ingredientele să fie amestecate, fiind 6 mâncăi care am degustat. Pizza pe care o sugerezi îmi pare că are ceva cârnăciori feliaţi pe un “sezon”. Dacă e să mă leg de autenticitatea reţetelor celor 3, niciuna nu foloseşte anghinare care se regăseşte în toate reţetele de quattro stagione “pe bune”. Mulţam pentru comentariu!

    Naiada

    12 November 2010 at 12:28

    Da… şi eu ştiam că reţeta originală conţine pepperoni sau mă rog, un salam asemănător, pentru că hai să fim serioşi, prea puţine pizzerii folosesc aşa ceva, de aceea am şi întrebat de ingrediente. Cât despre împărţeala pe zone, cum spune Infidel, de obicei noi românii o cerem amestecată. 🙂

    Naiada

    12 November 2010 at 12:33

    @Infidel Gastro
    Nu ştiu dacă ai remarcat, dar prea puţine pizzerii au anghinarea ca ingredient. Poate pentru că la noi nu se consumă aşa de mult, deşi cei care o preferă spun că dă un gust deosebit. Scriu zilele astea despre o pizzerie care pune din belşug anghinare, de fapt foloseşte în general produse tipic italieneşti.

    Infidel Gastro

    12 November 2010 at 14:43

    Abia aştept să-mi faci poftă 🙂

bianca

12 November 2010 at 23:01

pt Cartitoiu: si Rocco livreaza shaorma acasa , eu am incercat de la ei si e chiar ok shaorma, e mare doar ca pun cam multa varza …

costelodc

27 November 2010 at 17:42

ce pofta mi-ai facut de pizza

    Infidel Gastro

    29 November 2010 at 15:26

    Să ne spui de unde ai comandat şi cum ţi s-a părut 😉

loreee

30 March 2011 at 5:03

sincerrrr . Giovanna e cea mai buna si chiar dak zicetzi k e no name.. nu e pozitionata in cine stie ce zona dar orikm livrare, pret, gust tot ce vreii.. eu mai am pe langa inafara de giovanna si san marzano si thalia si pizza poli dar de la ei imi place cel mai mult 😀

    Infidel Gastro

    30 March 2011 at 10:14

    Lore, faptul că e “no name” nu e nicidecum o bilă neagră pentru Giovanna, dimportivă, multe localuri scad calitatea produselor o dată ce devin cunoscute. La pizza de la Thalia te-ai potrivi cu Veveriţa, cât despre pizza de la Poli nu am mai auzit de mult de bine. Mai aşteptăm comentarii şi sugestii!

    alina

    19 July 2011 at 21:45

    E OK SA LIVRAT MAI REPEDE DE CAT AU SPUS ,E CALDA SI GUSTOASA MANINCI O PIZZA ADEVARATA UNDE MAI PUI CA ARATA BINE . EU AM COMANDAT QUATTRO STAGIONI SI VA SPUN SINCER CA AM AVUT O SURPRIZA PLACUTA SE VAD CELE 4 ANOTIMPURI E OK VA RECOMAND SA INCERCATI

    alina

    19 July 2011 at 21:46

    @alina MA REFER LA TEN PIZZA

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul