Box thailandez şi Rosa’s

Rosa's
Londra

Până nu demult cunoştinţele mele despre mâncarea thailandeză erau limitate, bine – extrem de limitate. Mai exact, credeam că este de fapt o mâncare chinezească, doar că provine din ţara cu box thailandez, deci că nu are nimic deosebit. Cât de greşit gândeam.
Mâncarea thailandeză e ceva aparte, după parerea mea, ceva ce trebuie încercat neapărat, şi Rosa’s* este restaurantul care m-a convins.

Nu pentru că au luptatori de box thailandez la intrare, nu, nu :), ci pentru că mâncarea este extrem de gustoasă, servirea atentă şi atmosferă placută de calm asiatic cu accente moderne.

Îmi place lumina roşiatică din restaurant şi cuierele ce răsar parcă din pereţi. Îmi place chiar şi faptul că angajaţii nu vorbesc engleză minunat, dar zâmbesc, sunt plăcuţi şi discreţi.

Am fost de doua ori la Rosa’s  şi am să vă povestesc despre cea de a doua vizită. Asta pentru că, acum eram deja consumatori experimentaţi :): ştiam exact ce am vrea să încercăm, ca să ne dăm seama dacă Rosa’s merită să fie în topul preferinţelor noastre thailandeze de până acum.

Rosa's

Există două lucuri pe care le încercăm cu încăpăţânare de fiecare dată când mergem într-un restaurant thailandez: puiul satay (frigărui de pui thailandeze cu sos de alune) şi chifteluţele de peşte.

De data asta am ales să împărţim o porţie de “Thod Mun Pla” adică “deep fried curry fish cakes” sau chifteluţe de peşte condimentate cu curry şi prajite în baie de ulei extrem de fierbinte.

Fish cakes

Au fost exact aşa cum ne aşteptam, sau mai bine zis cum ne doream să fie: cu gust delicat de peşte, parfumate cu puţin curry rosu thailandez şi coriandru şi textură uşor cauciucată, care le face cu totul deosebite de orice alte chifteluţe de peşte, pe care le-aţi mâncat până acum. Şi poate nu am fi fost atât de încântaţi dacă ar fi fost servite singure, însă au fost acompaniate de un sos de chili delicios: o îmbinare de dulce, picant şi acrişor, care nu avea cum să ne lase indiferenţi.

Eram deja fericiţi înainte să primim felul doi, dar evident că l-am comandat. Ce sa mai tura vura, hai că vă spun: ne place să mâncăăm!  🙂

Eu am ales “Nuar Nam Man Hoy” = “stir fried beef fillet with vegetables in oyster sauce” sau file de vită cu legume în sos de stridii cu “jasmin rice” adică orez uşor infuzat cu iasomie.

Stir fried beef

Dacă mi-a placut? Atât de mult încât am încercat să reproduc minunaţia acasă (poate vă spun odată cum a ieşit). Vita era încă suculentă şi extrem de fragedă, contrast perfect pentru legumele uşor crocante: broccoli, morcov, fasole verde, care dădeau o notă de prospeţime. Sosul era uşor dulceag, aşa cum sunt majoritatea mâncărurilor thailandeze pe care le-am încercat până acum, dar cu gust de soia, stridii şi o uşoară atingere de chilli.

Mi-aş fi lins degetele dacă aş fi putut, dar nu a fost nevoie, pentru că orezul, perfect gătit si uşor aromat, m-a ajutat să dau gata absolut tot sosul.

Mr.M are deja un preferat şi anume unul dintre preparatele celebre ale bucătariei thailandeze: Pad Thai , aşa că alegerea naturală a fost Pad Thai cu pui.

Pad Thai-ul a fost unul dintre cele mai bune de până acum. Noodle-şii perfect gătiţi şi îmbibaţi într-un sos atât cât trebuie de dulce, au devenit delicioşi odată cu adăugarea câtorva picături de lime.

PadThai

Carnea a fost fragedă şi gustoasă, iar mugurii de fasole, au dat o a treia dimensiune crocantă şi fresh întregului mix. Nu aveai ce să îi reproşezi, ba mai mult, mie mi-a plăcut extraordinar de mult modul în care a fost condimentat, o balanţă perfectă între dulce, sărat şi uşor picant.

Despre desert nu aş putea să vă spun nimic. Pentru că pur şi simplu nu-mi amintesc să îl fi văzut, de aceea tind să cred că nu servesc aşa ceva, dar s-ar putea să mă inşel.

Încercaţi Rosa’s, poate în ziua când mergeţi voi o să fie şi vreun boxer thailandez la masă 😀

* Rosa’s – il veţi găsi în două dintre cele mai populare zone din Londra

1. Rosa’s Soho (aici am fost noi de data asta):  48 Dean St. London W1D 5BF

2. Rosa’s Spitalfields: 12 Hanbury St. London E1 6QR

Preţ, pentru două persoane: aprox £30 pentru 1 starter “to share” şi 2 feluri principale, plus băuturi nealcoolice: eu suc rece de lemongrass şi Mr.M o Coca Cola. Sincer nu mai ţin minte daca serveau alcool, dar cred ca da.

Serviciul nu este inclus pe notă, decât dacă sunteţi mai mult de 6, şi atunci este 10%.

! Aş avea extrem de multă grijă cu orice fel de preparat care are în dreptul lui chiar şi un singur ardeiaş :). Să nu ziceţi că nu v-am prevenit!!

Imagini copyright Betty Boeuf @Flickr

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Rosa's

Adresă:
48 Dean Street, Londra
Website:

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu, FoodCrew. FoodCrew said: Un nou articol delicios de pe frontul londonez http://bit.ly/eseD3O #londra #thai […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul