La Papa – mâncare scumpă la caserolă

La Papa
Timișoara

De vreo lună-două a apărut în Piaţa Operei un local care propune o alternativă la meniul zilei – mâncare gătită pe care o poţi lua la caserolă. La prima privire pare ideal, fiind o soluţie care ar putea face pauzele de masă ceva mai eficiente pentru cei care lucrează în zona centrală.

Cam aşa pare La Papa, asta până când ai oferta în faţă. Mi s-a părut de bun simţ că preţurile sunt afişate în vitrină, mai ales că interiorul localului este mult prea mic pentru a mai face loc şi celor care doresc să se intereseze cât costă o ciorbă sau 100g de spanac. Da, 100 de grame, deoarece este un local în care porţiile sunt cântărite, deci plăteşti pentru cât mănânci. Din nou, a plăti pentru cât mănânci nu pare a fi deloc un lucru rău. Totuşi, intrând înăuntru pentru a ne comanda un prânz ne-am schimbat părerea.

Am ajuns la La Papa în jurul orei 3, cu mult după pauza de masă, având totuşi la dispoziţie o oră bună în care am fi putut încerca meniul zilei într-un al local. Nu recomandăm să treceţi pe acolo la ora 3 – din cele două ciorbe scoase pe interval în acea zi nu am prea avut de unde alege. Ciorba de burtă nu mai era şi a trebuit să ne mulţumim cu ciorbă de cartofi (de post) – deşi trebuia să mâncăm o zeamă, am fi preferat să nu fie una chioară. Ciorba de cartofi a fost 0.9 lei / 100g, iar cea de burtă ar fi fost 1.2 lei / 100g, preţuri foarte bune dacă nu ar fi raportate la calitate.

În cazul felurilor principale lucrurile au stat mai bine, în sensul că am avut ceva mai multe opţiuni. Aproape toţi ne-am luate chiftele marinate şi ne-am ales garniturile după bunul plac: cartofi natur, spanac sau fasole verde.

Majoritatea clienţilor sunt în doar în trecere, iau caserolele şi o întind. Văzând că localul are un pult îngust şi vreo 5-6 scaune aşezate la peretele opus vitrinelor cu mâncare, ne-am spus că am putea să ne bucurăm de o experienţă completă servind prânzul chiar acolo. Proastă inspiraţie – chiar dacă alegi să mănânci acolo prânzul mâncarea tot în caserole o primeşti. Deşi nu pot avea pretenţii de la un local care serveşte mâncare to go, m-aş fi aşteptat la ceva farfurii de plastic în care să-mi pună măcar felul principal.

Un alt motiv pentru care ideea de a mânca acolo a fost una proastă este poziţia pe care o ai când mănânci. Una este să mănânci pe fugă, alta este să mănânci pe fugă într-o poziţie incomodă.

Trecând la mâncare, imaginile vorbesc cel mai bine despre felul în care se prezintă un meniu. De 12 lei eu am luat o ciorbă de cartofi, două chiftele marinate cu spanac şi o chiflă.
Ciorbă de cartofi, spanac şi chiftele marinate

Gură Mare a luat şi el o zeamă lungă, caşcaval pane şi cartofi natur pentru care a plătit vreo 15 lei. Exagerat de scump pentru calitatea mâncării pe care în cel mai fericit caz o mănânci la birou, fără să-şi fie livrată sub nas.

Ciorbă de cartofi şi cartofi natur cu caşcaval pane

Cu vreo două săptămâni în urmă eram întrebat de un amic unde ar putea să mănânce pe centru şi i-am recomandat să încerce La Papa în cazul în care dorea să rişte el primul. Din fericire pentru amândoi nu am ajuns noi pe acolo înaintea lui 🙂

Curăţenie este, iar fetele care servesc au fost amabile însă puţin cam încurcate. Spaţiul înghesuit este o problema chiar şi atunci când doreşti să-ţi iei prânzul la plimbare, a rămâne să mănânci acolo este total nerecomandat.

Cea mai mare problemă sunt preţurile, iar trecătorii în necunoştinţă de cauză sau turiştii flămânzi vor avea o surpriză neplăcută a cărei preţ include plăcerea de a-ţi sorbi ciorba din caserolă.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Papa

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu, FoodCrew. FoodCrew said: Mâncare de cantină la caserolă, la preţ de meniul zilei. Oare nu e periculos să dai ţepe lângă catedrală? http://bit.ly/gOKBdN #timisoara […]

[…] teamă și poftă am înfulecat o primă lingură de… chestie verde cu carne. Da, era spanac, iar carnea departe de a avea acel iz de oaie, părea chiar frumos aromată. Potrivirea gusturilor […]

Comentarii

veveritza mancacioasa

1 December 2010 at 15:49

Spanacul ala arata cam naspa..Cat a fost?

    Infidel Gastro

    1 December 2010 at 16:08

    Exact să-ţi spun nu ştiu – pe bon e trecută doar suma finală, nu defalcat. Undeva la 2-3 lei dacă nu greşesc, însă revin cu un preţ corect per suta de grame. La gust a fost în aceeaşi notă de mâncare de cantină.

Vlad

1 December 2010 at 17:55

Spanacul a fost mult mai multă făină decât spanac iar ciorba transparentă. Chifla avea mai mult gust decât orice am comandat de aici!
Nu mai vorbesc de raportul calitate/preț care pentru că nu include un mediu decent pentru servit masa e de-a dreptul nesimțit.

veveritza mancacioasa

2 December 2010 at 15:19

Eu vroiam sa zic ca arata ca ceva regurgitat dar n-am vrut sa fiu dura. Daca era mai mult faina, si 2 lei pare mult..

crinutza

6 December 2010 at 20:23

Groaznic… aia nu arata a mancare din care se satura un om normal.

    Infidel Gastro

    7 December 2010 at 7:27

    Gândindu-mă bine şi rumegând ce spui, îmi aduce aminte de mâncarea de spital. Chiar aşa, cum ar fi să facem o recenzie la un spital?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul