Arigato Sushi Ya!

Sushi Ya
Timișoara

Adică ”Mulțumesc Sushi Ya”…că-mi iei gândul de la frig. De când cu iarna asta cruntă, încerc să mă răsfăț cât mai des cu lucruri exotice, doar doar reușesc să mă mint că-i vara mai aproape. Într-una din zile, după ce am alergat prin frig până mi-au înghețat și pleoapele, am stabilit cu niște prieteni să ne întâlnim să mâncăm cel mai bun sushi din oraș.
Am mers pe principiul că, dacă nici o cantitate sănă toasă de Wasabi nu ne încălzește, atunci cu siguranță n-are rost să mai încercăm nimic. Am stabilit deci, că ne vedem pe Mercy, la Sushi Ya.

În restaurant e cald și bine. Încă de la intrare am simțit că sunt în sufrageria părinților mei. Lumină caldă, de la o mulțime de lămpi plasate cu gust prin tot localul, muzică bună, ambientală, ospătar cu zâmbetul pe buze și prize suficiente pentru patru oameni cu laptop-uri sau telefoane care trebuiau încărcate.

Am cerut repede o cafea fierbinte și parola de internet. Bună cafea. Nu știu să spun de care era, că m-a preocupat mai mult studiul meniului, din care n-am înțeles mai nimic. Noroc că au poze frumoase la fiecare sortiment, altfel nu m-aș fi prins din denumirea feluritelor mâncăruri ce conține fiecare. Până la urmă am mers pe mâna unuia dintre prieteni, care a mai mâncat la ei și am ales un Maki Party. Ăsta e un platou cu tot felul de rulouri din somon, ton sau surimi, cu orez sushi și diverse condimente.

Până a venit mâncarea am apucat să ne terminăm cafelele și să fumez eu o țigară, că ceilalți erau nefumători. Noi stăteam în partea pentru nefumători a localului și nu se simțea fum deloc din cealaltă parte. A trebuit, deci, să mă duc frumușel în zona în care fumatul e permis. Localul are o mulțime de separeuri și cămăruțe, că dacă nu ești atent, ai șanse să te rătăcești puțin, dar e foarte bine că nu se simte fum deloc dintr-o parte în alta.

Când m-am întors de la țigară, am primit și platoul pe care l-am comandat. Fiecare a mai primit o farfurie frumos ornată, care conținea Wasabi, sos dulce acrișor și niște ghimbir preparat cumva, cam ca o murătură. Despre mâncare nu pot spune decât că a fost delicicoasă și suficientă. Ne-am încălzit de la Wasabi, am uitat de iarnă și, pentru vreo 20 de minute, până am mâncat, ne-am simțit ca pe o insulă exotică, cu mâncare preparată de băștinași.

Nota de plată e de bun simț. Pentru calitatea locului, servirii și mâncării zic că a fost chiar cumva ieftin. Adică am dat 60 de lei pe platou. Teoretic, platoul era pentru două persoane și noi eram patru. Dar, la recomandarea ospătarului, am luat doar unul. Ne-a ajuns și a fost suficient. Cât despre reclama cu cel mai bun sushi din oraș, nu-s eu în măsură să dau cu părerea. Am mai mâncat sushi în Timișoara o singură dată, într-un loc despre care am aflat pe urmă că e renumit pentru servicii proaste. Dar am încredere în ce-mi spun prietenii. Și ei susțin că la Sushi Ya chiar găsești cel mai bun sushi din Timișoara. Știe cineva altfel?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sushi Ya

Adresă:
Strada Florimund Mercy 1
Telefon:
Website:

[…] This post was mentioned on Twitter by Timis Online, FoodCrew and Adi Dragos, Cristina Putan. Cristina Putan said: Arigato Sushi Ya! | FoodCrew http://t.co/GNAw3cm […]

[…] Sushi Ya am auzit numai de bine. Cum că e un local cu gust unde s-ar găsi cel mai bun sushi din oraș. Nefiind fană sushi, nu am fost interesată să testez restaurantul. Zilele trecute însă mi s-au […]

Comentarii

Veveritza mancacioasa

1 February 2011 at 14:53

Bun-bun sushi de la Sushi Ya. N-am ajuns inca la noul sediu, dar am luat acasa de cateva ori. Totul foarte proaspat si bine preparat. 🙂

    Mizza Capriciosa

    1 February 2011 at 14:58

    Iti recomand sa mergi sa vezi noul sediu. Chiar te simti intr-un restaurant exotic. Parca mancarea e si mai buna daca ambientul e potrivit. Sa incerci supele, am auzit ca-s delicioase

    Veveritza mancacioasa

    1 February 2011 at 18:19

    @Mizza Capriciosa
    Nu sunt eu fan supe nici romanesti, da’ pai japoneze. :-))) Acum serios: am incercat o supa cu alge si soia la un restaurant japonez din Paris si de-atunci m-am lecuit. Chestiile solide si / sau gelatinoase sunt de mine, chiar nu pot inghite frunze de mare si pseudo-branza.
    Mersic de recomandare! Daca scap de ziua de maine in viata, poate ajung la Sushi in weekend.

    Infidel Gastro

    2 February 2011 at 10:34

    Aoleo, Veveriţo, dar unde plănuieşti să mănânci azi de ţi-e frică pentru viaţa ta? 😀

    Veveritza mancacioasa

    4 February 2011 at 16:48

    @Infidel Gastro
    La shpital pentru niste probleme.. Oricum, am supravietuit deci sper sa ajung si la Sushi. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul