Recomandarea cititorilor: Terasa Zodiac din Lugoj

Terasa Zodiac
Lugoj

Când vine vorba de mic dejun, prânz sau cină, mai ales servite în oraş, mă bag. Chiar dacă plouă, ninge sau cad meteoriţi din cer. Există însă un restaurant în oraşul de pe Timiş la care m-aş duce să mănânc chiar şi pe vreme de război. Deşi sunt foarte pretenţios la mâncare, meniul de la Terasa Zodiac mă uimeşte de fiecare dată. Chiar dacă nu e cel mai vast meniu din oraş, câteodată mediu înseamnă succes.

Aflat în vecinatatea marelui şi singurului Carfur din oraş, e uşor de găsit. Mergi tot drept pe strada cu supermarketul şi, când ajungi la o curte, intri şi ţii tot în faţă, până vezi terasa. În interior, climă perfectă, mese şi băncuţe de lemn, personalizate, chelneriţe care îşi fac treaba şi, cel mai important, ambianţă muzicală de nota 20. Mai exact, nu am paşit niciodată acolo fără să îmi spun “da domnule, asta numesc eu muzică de terasă”.

Meniul este compus, în primele sale trei pagini, de pizza: din toată lumea, cu tot felul de combinaţii de ingrediente, legume, cărnuri şi brânzeturi. Recomandarea mea este să mergeţi pe genul vostru preferat, pentru că fiecare ştie ce îi place, ideea fiind că orice pizza încercată aici nu m-a făcut decât să cred că e cea mai bună din oraş. Dar nu pentru placinta italiană am mers eu zilele trecute la Zodiac, ci pentru lucrul meu favorit din meniu: şniţel de pui cu cartofi prăjiţi. Ştiu, banală alegere, dar ceva atât de banal mă face să salivez după pui mai rău decât salivez după KFC.

Pentru 12 lei primeşti două bucăţi zdravene (păcat că nu am făcut poze) de şniţel din piept de pui, marinat înainte în apă şi condimente speciale, plus cartofi excelent prăjiţi. Îmi place să combin cartofii cu ce merg aceştia mai bine, şi anume un sos de ketchup, furat de pe pagină cu pizza. Mâncarea vine caldă, dar pentru orice preparat trebuie să aştepţi cel puţin 15 minute, în ceas de după-amiază, semn că bucătăria face totul proaspăt şi corect, dar în acelaşi timp rapid, în raport cu alte localuri din zonă.

Servirea e ireproşabila. Tind să prind aceeaşi domnişoară când merg să mănânc, şi deja suntem prieteni. Însă de la început aceasta avea zâmbetul pe buze. Chelnerii ştiu să facă ce ar trebui să facă orice chelner din oraş: să care o farfurie corect, să desfacă o sticlă de vin, să facă o socoteală a notei, să raspundă la chemarea cu mâna şi, cel mai, dar CEL MAI IMPORTANT, să zâmbească! Şi acest lucru de pe urmă mă determină, de fiecare dată, pe lângă mancarea servită şi ambianţa muzicală, să las un bacşis de cel puţin 7 lei, la o comanda normală.

Ca să găsesc nodul din papură, trebuie să menţionez că ar putea fi mult mai frumoasă zona toaletei. Numa’ zic…

Se fac şi livrări la domiciliu, de care patronul se ocupă personal, şi cu profesionalism. Pizza vine rapid, caldă şi nearsă. Livrarea, normal, e gratuită. Recomand deci, fie pentru o simplă bere, o pizza sau chiar o cină completă, acasă sau la faţa locului, Terasa Zodiac, singurul restaurant din oraş care merită 5 cârnăciori, pe care îi dau din toată inima.

Acesta este unul dintre articolele trimise de către cititorii care au dorit să scrie pe Food Crew. Ai ceva să ne spui sau doreşti să ne povesteşti despre una din aventurile tale culinare? Aşteptăm mesaje la posta@foodcrew.ro

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Terasa Zodiac

Adresă:
Nicolaie Balcescu nr 9, Lugoj
Telefon:
Website:

[…] This post was mentioned on Twitter by Adi Dragos, FoodCrew. FoodCrew said: Recomandarea cititorilor din Lugoj. Ce alte localuri mai merită încercate? http://bit.ly/fRCFFt #lugoj […]

[…] Trebuie să recunosc că am comandat cu emoție, carnea de miel fiind cam la fel de rară în regimul meu alimentar cum e în regimul oricărui alt românaș de rând. Combinația cu spanac și smântână nu sugera cu nimic mai multă încredere în acea kapama, dar mi s-ar fi părut puțin degeaba să-mi fi comandat la renumita Tavernă a Sârbului cartofi pai cu șnițăl de piept de pui. […]

[…] pizza. Da, nu e o farsă sau mai știu eu ce minune. Celor de la FoodCrew.Ro (unde am scris despre Terasa Zodiac din Lugoj) le-a venit mirobolanta idee să invite 40 de gurmanzi la Rustica, să facă pe criticii în […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul