Meniul zilei la Sushi Ya

Sushi Ya
Timișoara

Despre Sushi Ya am auzit numai de bine. Cum că e un local cu gust unde s-ar găsi cel mai bun sushi din oraș. Nefiind fană sushi, nu am fost interesată să testez restaurantul. Zilele trecute însă mi s-au perindat prin fața ochilor diferite poze cu meniul zilei preparat de ei, poze care nu m-au lăsau indiferentă.

Oferta și metoda de prezentare erau cât se poate de apetisante, iar un prânz pregătit în stil japonez era o alternativă îmbietoare la prânzul de zi cu zi. Într-0 zi s-a întâmplat să fim în zonă (Piața Unirii), iar meniul pus la bătaie ne-a făcut cu ochiul: supă de pui cu legume, fasole cu porc pregătit în stil japonez și banana fritters cu sos.

Localul este într-adevăr unul de bun gust: încă de la intrare l-am recunoscut ca o oază de liniște în aglomerația și zgomotul de afară. Decorul – deloc încărcat, muzica ambientală și lumina plasată strategic creează atmosferă. În plus, e spațios și curat. Numai chelnerul care se plimba de la bucătărie la mese pertuba liniștea. Nici urmă de miros de mâncare, sau fum. Toate elementele de mai sus asigură o ambianță foarte plăcută necesară ritualului mesei.

Sushi_Ya_Meniul_Zilei_Timisoara_Mercy

După ce am intrat în atmosferă, ne-am spus că nici mâncarea nu poate fi mai prejos. Supa a sosit după nici 5 minute. Ca și aspect arăta ca o supă normală de pui, doar cu legumele tăiate ceva mai mare și de o culoare ușor spălăcită. Din păcate la capitolul gust era insipidă, dar minusul esențial a fost faptul că a fost doar călduță. Iar pe o iarnă friguroasă ca asta, o supă fierbinte e divină.

Supa_de_Pui_Sushi_Ya_Timisoara

Foarte rapid ni s-a servit și orezul cu fasolea verde cu bucățele de carne de porc măcinată. După ce ne-am amuzat puțin cu bețele, am decis să cerem și furculițe. Ușor picantă, am decretat fasolea chiar decentă. Păcat doar că era tot călduță, pe alocuri chiar rece, semn că a fost încălzită la microunde.

Orez_fasole_carne_japonez_sushi_ya_timisoara

Ce a compensat însă, fiind servit fierbinte a fost desertul, banană cu miere la cuptor, cred, servită pe o frigăruie. Am uitat să o surpindem în fotografie, că pofta era mare, dar vă asigurăm că a fost delicioasă.

La capitolul meniul zilei, Sushi Ya nu stau foarte grozav. În naivitatea mea mă așteptam la ceva cu totul deosebit, mai ales când am văzut și imaginile prin intermediul cărora își prezintă oferta zilei. Se pare însă că imaginile sunt doar cu titlu de prezentare. Iar având în vedere prețul ușor peste medie (19 lei), mă așteptam la ceva mai deosebit. Sau cine știe, poate am nimerit pur și simplu într-o zi în care mâncarea nu a fost neapărat pe gustul meu.

În orice caz, voi mai reveni la Sushi Ya pentru un prânz în eventualitatea în care se vor decide să ridice calitatea mâncării și să o încălzească mai bine. Până atunci, ca și alternativă la meniul zilei în Piața Unirii, eu recomand mai degrabă Stradivarius. Voi ce ziceți?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sushi Ya

Adresă:
Strada Florimund Mercy 1
Telefon:
Website:

[…] cei din restaurantele specializate, dar eu am fost mega încântată. Acum însă mi-am dorit ceva autentic japonez, așa că atunci când am văzut pe foodpanda restaurantul Raku Sushi am avut un moment de […]

Comentarii

CristinaTM

7 March 2011 at 14:31

Mie nu-mi place Stradivarius. Sunt asa de seci oamenii aia ca-mi piere toata pofta de mancare. In schimb, Jarvis sau Irish Public House sunt tare aproape de inima mea

    Cârtița Pofticioasă

    7 March 2011 at 18:36

    La Stradivarius nu au timp chelnerii sa mai si zambeasca. Dar cam asa e in toate locurile in care pranzul se serveste “pe banda rulanta”. Recomandarea am facut-o insa cu gandul la mancare – foarte buna. 🙂

Veveritza mancacioasa

7 March 2011 at 16:49

@Cartita pofticoasa: Chiar eram curioasa de meniurile astea ca le primesc zilnic pe FB si nu stiam cum sunt la aspect / gust / raport pret-calitate. Credeam ca sunt super ok dar acum m-am cam dezumflat…

Anca

18 March 2011 at 12:10

Eu si colegii mei tot revenim la Sushi Ya cu mare placere pentru ca mancarea e tot timpul delicioasa, proaspata si sanatoasa. “Vanam” in special meniurile cu sushi pentru ca sunt satioase si un adevarat festin pentru toate simturile.

Chiar azi vom merge din nou la pranz acolo, eu le recomand calitatea cu toata caldura, si nu sunt singura.

    Infidel Gastro

    18 March 2011 at 12:14

    Mulţumim pentru recomandare, Anca. Dintre meniurile cu sushi pe care le-ai încercat până acum care ţi-a fost cel mai mult pe plac?

    Cârtița Pofticioasă

    18 March 2011 at 14:26

    Curiozitate: mancarea a fost incalzita suficient de fiecare data cand ati fost?

    Despre sushi am auzit de bine, intr-adevar, am mentionat si in articol. 🙂

Anca

23 March 2011 at 10:27

@Infidel Gastro: sushi cu dovleac marinat, cele cu muraturi japoneze (yummy), si orice contine omleta japoneza si somon. Si cel cu biban marinat sau asa ceva, a fost perfect. De fapt toate sunt delicioase, zau ca nu s-a intamplat sa nu-mi placa ceva 😀 ultima oara am primit si extra ghimbir la cerere si a fost heavenly 🙂
Buzunarele de soia cu orice, sunt un festin pentru papilele mele gustative 🙂 mai avem multe de incercat, e drept!

@Cartita Pofticioasa: mie nu mi s-a intamplat sa nu fie destul incalzite, altfel as fi mentionat. Sunt destul de pretentioasa la mancare dar aici chiar mi se pare ca se dau toti bucatarii peste cap sa iti ofere calitate, cu tot ce inseamna ea (avand in vedere ca nici pretul nu e de ici de colo).

    Infidel Gastro

    24 March 2011 at 11:07

    Murături japoneze – într-adevăr yummy 🙂 Merci de ponturi!

    Cârtița Pofticioasă

    25 March 2011 at 16:06

    Atunci inseamna ca a fost doar o intamplare izolata. Suna bine recomandarile tale 🙂

EuCeMananc

5 March 2014 at 10:03

Produsele Sushi Ya sunt cu adevarat deosebite si merita incercate. O mica problema totusi cu link-ul catre site-ul Sushi Ya. Pentru cei ce nu doresc sa memoreze adresele tuturor restaurantelor, va recomandam EuCeMananc.ro

    Gură Mare

    5 March 2014 at 13:02

    Shameless self promotion much? Ba chiar link spamm.

    Ce zici, nu vrei sa contribui cu cateva comentarii pertinente si la alte articole, nu doar la restaurantele recenzate ce au contract cu “eu ce mananc”?

    Pana atunci ti-am sters toate linkurile. Daca vrei sa te promovezi, apasa cu incredere acest link.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul