Meniul zilei la un restaurant cu vechime

Hotel Mara
Baia Mare

Într-o plimbare prin Baia Mare m-am trezit înfometat şi am intrat să văd cam ce găsesc la restaurantul hotelului Mara. De multă vreme un prieten de-al meu ce lucrează prin vecini îmi tot lăuda meniul zilei de-aici, aşa că n-am stat pe gânduri şi am comandat unul.

Am fost servit alternativ de două doamne, ospătăriţe de carieră. Servirea aproape fără cusur, dacă n-ar fi fost faptul că la un moment dat a durat cam mult să-mi vină nota de plată, dar până atunci totul ca la carte: doamnele zâmbitoare, vizibil oficioase dar sincere, mâncarea servită la timp şi elegant ca într-un restaurant de mare clasă.

Pentru cine nu-i de prin Baia Mare, e de băgat în seamă că hotelul e de pe vremea prea-mpuşcatului şi la vremea lui era mândria regiunii ca şi arhitectură şi lux, iar restaurantul nu se lasă cu nimic mai prejos faţă de tradiţia asta de stabiliment cu pretenţii.

Meniul zilei are aici un preţ amărât de 12 lei. Am avut puţine emoţii aşteptându-mă să fi făcut ceva compromisuri culinare pentru a-l da aşa de ieftin. Cu toate astea, primul fel de mâncare primit a fost o ciorbă ţărănească de pui, extraordinară şi perfect îndestulătoare, servită impecabil de o doamnă pe la 50 de ani cu polonicul dintr-un bol mare.

Lângă ciorbă am primit şi nişte pâine. Pâine chiar bună, chit că de la alimentară, dar m-am bucurat că nu era pufulete.

De felul doi am primit o friptură minunată de viţel cu ciuperci, cu garnitură de cartofi piure şi legume sote. O reală savoare într-o porţie chiar sănătoasă! Se vede treaba că se poate mâncare grozavă la preţuri bune.

Friptura de vitel cu ciuperci si garnitura de cartofi piure si legume sote la Hotel Mara din Baia Mare

De vă-nfometaţi prin Baia Mare, vă recomand cu mare drag să treceţi pe la restaurantul Mara, meniul zilei e delicios. Cu alte ocazii mi-am comandat şi pe alese de prin meniul lor şi cam totul a fost bun. Nu mai ţin minte însă ce preţuri aveau, dar pentru oraş erau măricele.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hotel Mara

Adresă:
Bd. Unirii, nr. 11, Baia Mare
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul