Romantism şi pizza la Franco Manca

Franco Manca
Londra

Haideţi să vorbim puţin despre romantism. Care este cel mai romantic lucru pe care vi-l puteţi imagina?

Odată, nu demult, credeam că Parisul este visul meu romantic şi dacă stau să mă gândesc bine încă mai este din multe puncte de vedere dar totuşi, zilele astea visez la ceva complet diferit: la pizza de la Franco Manca şi…

La o noapte de vară în Italia.

Nu am fost niciodată în Italia..dar îmi imaginez că trebuie să fie extrem de romantic şi nu mă gândesc aici la un italian brunet, focos şi imbracat în alb. Nu, nu! Eu mi-am găsit deja barbatul brunet şi focos, multumesc frumos! 🙂

Îmi imaginez însă, că nopţile sunt calde şi miros a măsline, roşii coapte şi a mare. Dar e posibil ca undeva, în subconstientul meu, să existe şi nişte pomi cu luminiţe în ei şi cântece de dragoste.

Şi dacă e romantism, îmi imaginez că mă voi indrăgosti, asta e ceea ce fac, dar mă aştept să mă indrăgostesc de mâncarea italiană!
Şi sunt sigură că asta se va intampla dacă pizza este cel puţin la fel de bună ca cea pe care am ajuns să o iubim: cea de la Franco Manca din Chiswick, Londra.

Am auzit foarte multe lucruri despre Franco Manca şi ne-a luat ceva timp să ne mişcăm părţile dorsale până la Chiswick să o incercăm. Dar a meritat din plin!

Pizzeria Franco Manca în Londra

Restaurantul era plin până la refuz cu o mulţime de părinţi şi copii, tare animat şi prietenos. Nu a trebuit însă să aşteptăm foarte mult şi eram deja în posesia meniurilor.

Interior Restaurant Franco Manca în Londra

Am cerut două limonade şi am început să ne uităm pe meniu.

Limonadă organică la Franco Manca în Londra

Ne era tare foame şi abia aşteptam să comandam. A durat ceva, dar nu cât să ne plângem, cu atât mai mult cu cât ne-am delectat cu limonada noastră organică, de un echilibru perfect între dulce şi acrişor şi cu o surprinzătoare notă de caramel. Miam!

Limonadă organică la Franco Manca în Londra

Intr-un final am comandat. Eu am cerut pizza nr.4 cu: şuncă “Gloucester old spot”, mozzarella, ricotta şi ciuperci salbatice.

Pizza cu şuncă Gloucester Old Spot, mozzarella, ricotta şi ciuperci de pădure

Mr. M a cerut “Meat special” cu muultă carne şi mozzarella.

Pizza Meat Special la Franco Manca în Londra

Nu pot să vă spun cam cât de încântati am fost! Nu incape nicio îndoială că pizza de la Franco Manca este cea mai bună pe care am mâncat-o până acum.

Baza este pufoasă şi atât de gustoasă! Ridic paharul în faţa acestui tip de cocă: “sourdough” (s-ar traduce cocă acră)!

Pizza mea a fost cremoasă şi uşoară, în timp ce Mr. M a fost încântat de combinaţia uşor sărată de cărnuri!

Pizza Meat Special la Franco Manca în Londra

Ne place foarte mult pizza şi am încercat peste tot, unde am avut ocazia, dar după ce am fost la Franco Manca toate celelalte mi se par plictisitoare. Le lipseşte gustul autentic si proaspăt al ingredientelor şi eleganţa.

Pizza no. 4 la Franco Manca în Londra

Pizza despre care vă vorbesc nu este înnecată în sos de roşii, nu are toate ingredientele pământului pe ea şi nu are blat subţire. Perfect! Nu mai avem nevoie de aşa ceva! Daţi-mi pizza de la Franco Manca toată ziua şi sunt fericită.

Şi cred că voi reuşi să economisesc şi nişte bani pentru că nu mai am nevoie să călătoresc în Italia, sunt deja îndrăgostită de mâncarea italienească..

Oricum ar putea deveni puţin dificil să călătoresc dacă mănânc în continuare pizza, pizza şi iar pizza. Ce noroc pe mine că mi-am găsit deja brunetul 🙂

http://www.francomanca.co.uk/
Franco Manca 144 Chiswick High Road, London, W4 1PU
Preţ pentru două persoane: aprox £20 pentru 2 pizza şi 2 limonade.

Serviciul nu este inclus pe nota de plată.

Imagini – copyright Betty Boeuf @Flickr

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Franco Manca

Adresă:
Franco Manca 144 Chiswick High Road, Londra

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul