Boss-ul Timişoarei la grătare

Terasa Boss
Timișoara

Îmi place primăvara. Îmi place cum se simte adierea zefirului în fiecare mai. Îmi place că atunci se deschide poarta spre verde, spre zâmbete, spre cald. Şi la fel de mult îmi place pentru că atunci e perioada în care Terasa Boss îşi deschide porţile.

Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an la mijloc sau sfârşit de primăvară, malul Begăi devine unul din locurile cele mai populare pentru amatorii de mici şi grătare. Iar una dintre cele mai cunoscute locaţii de acest gen este desigur Terasa Boss aflată sub pod pe bulevardul Mihai Viteazul, la intersecţia cu Vasile Pârvan, vis-a-vis de Politehnică, mai exact de facultatea de Electronică. Ştiu că nu e necesar pentru majoritatea să specific locaţia, dar surprinzător poate, anul acesta am descoperit 5 prieteni care habar n-aveau de această minunată terasă. Cu siguranţă după ce i-au gustat preparatele, o vor ţine minte. 🙂

Şi dacă tot aminteam de preparate, să vă povestesc despre câteva dintre ele.

Specialitatea casei sunt aripioarele de pui şi sosul de mujdei cu smântână. N-am întâlnit până acum pe nimeni care să nu le laude aripioarele. Iar sosul este divin. Încercările de reproducere acasă se apropie, dar deocamdată n-am descoperit secretul care îl face să fie de nepreţuit. 🙂

Aripioare de pui cu Cartofi prajiti si telemea rasa la Terasa Boss

Sos de mujdei cu usturoi la Terasa Boss

Preparatele preferate de mine la Boss sunt cartofii prăjiţi cu brânză rasă deasupra şi pieptul de pui la grătar. Condimentele folosite sunt exact cele potrivite. Iar cartofii nu sunt din cei congelaţi, ceea ce le dă un mare plus.

Deasemenea şi micii sunt buni, dar uneori parcă sunt mai reuşiţi decât alteori. Acum câţiva ani aveau savoarea aceea a micilor de demult. Deocamdată încă n-am descoperit un local unde să găsesc mici cu gustul anilor trecuţi.

Aripioare de pui si mici cu cartofi prajiti si branza rasa la Terasa Boss

Terasa Boss oferă o gamă destul de largă de preparate şi nu doar la grătar, cum ar fi: cotlet de porc la grătar, pulpe de pui la grătar, cârnăciori la grătar, frigărui, caşcaval pane, orez, ciuperci la grătar, cartofi piure, salată de roşii, de ardei copţi, de sfeclă, de castraveţi, clătite cu gem, cu ciocolată, cu brânză, şi câte şi mai câte.

Desert de clatite cu gem la Terasa Boss din Timisoara

Din ce am încercat eu pulpele sunt excelente, caşcavalul pane deasemenea, cotletul şi el, ardeii copţi nu mai spun. Iar dacă vă place telemeaua destul de bine sărată, o puteţi cere pentru cartofi, salate. E excelentă!

Despre curăţenia de la Boss nici nu trebuie să vorbesc. Pentru o terasă este mult mai curat decât în multe dintre restaurantele care se vor cu pretenţii. Ospătarii sunt amabili, atenţi şu rapizi. Preţurile în schimb sunt destul de mari, deşi nu s-au majorat faţă de anul trecut. 🙂 Dar măcar mănânci bine şi primeşti produse proaspete.

  • un mic costă 2,5 lei
  • o aripioară (formată din 2 bucăţele, adică partea superioară şi partea inferioară) costă 2,8 lei
  • sosul de mujdei – 5 lei
  • cartofii prăjiţi – 4,5 lei, iar cu brânză rasă 5 lei
  • pieptul de pui costă 12 lei
  • pulpa dezosată – 9 lei
  • clătitele în jur de 5 lei porţia

Eu sunt fană a terasei Boss. Atât pentru locaţie, dar mai ales pentru bunătăţile lor. Şi încă nu i-am descoperit o concurenţă adevărată. Voi pe unde aţi mâncat grătare bune recent?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Terasa Boss

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

Mihalcea

15 August 2011 at 12:43

E clar, Boss nu are concurenta la gratare.

    Naiada

    16 August 2011 at 10:12

    Ştiam că nu sunt singura care gândeşte aşa. 🙂

Veveriţa Mâncăcioasă

15 August 2011 at 13:14

Deci gata, m-ai convins! Trebuie sa trec si eu pe la ei! 😀

    Naiada

    16 August 2011 at 10:12

    Veveriţo, de când aştept… 🙂

p4rA

27 August 2011 at 1:47

Va citesc din cand in cand , si postul asta ma facut sa scriu primul comentariu …
Desigur , Terasa Boss e una din cele mai bune alegeri in perioada de vara , dar remarcand ca nu ati descoperit concurenta , va recomand eu Terasa Nora , unde pot sa afirm ca sunt cei mai buni mici din TM.

    Naiada

    15 September 2011 at 16:12

    Deşi mi-am propus de nenumărate ori n-am ajuns la Terasa Nora pentru mici. În schimb i-am încercat la târgurile care au loc iarna la noi în centru la căsuţe şi atunci nu mi s-au părut ceva wow. Poate că preparaţi la ei în curte sunt altfel, de aceea nu mă pronunţ până nu încerc.
    Despre Restaurantul Nora am materialul, pozele sunt pregătite, doar eu să reuşesc să mă adun şi să le pun pe site. 🙂 Până atunci poate ne spui ce să servim pe lângă mici în speranţa că vom ajunge cât mai e terasa deschisă.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul