La Nora eleganţa nu dă gust mâncării

Restaurant Nora
Timișoara

Restaurantul Nora nu cred că are nevoie de prea multe prezentări. Poate totuşi mai mare renume are Terasa Nora din zona Dâmboviţa-Aurora, terasă la care recunosc cu ruşine că încă nu am mâncat. Poate pentru că sunt mare fană Boss… Încerc şi eu să găsesc explicaţii, dar degeaba. Ruşinea asta promit să mi-o spăl în viitorul cel mai apropiat. Desigur într-o zi cu soare. 🙂

O prietenă de-a mea este de-a dreptul îndrăgostită de Restaurantul Nora. Ia masa acolo de câte ori are ocazia şi mai exact, de câte ori are poftă de ciorbă de burtă pe care o declară una dintre cele mai bune din oraş. Nefiind amatoare de ciorbă de burtă nu pot decât s-o cred pe cuvânt.

Şi pentru că am câteva prietene cu care iau masa în oraş periodic şi cam de fiecare dată încercăm să alegem un alt loc preferat al uneia dintre noi, de data aceasta a venit rândul Norei.

De curând Nora s-a îmbrăcat în haine noi, frumoase şi trebuie să recunosc că-i stă tare bine aşa aranjată. De cum am intrat în restaurant am fost plăcut surprinsă de aerul acela mai rustic, dar elegant al acestui local. Parcă am păşit în altă lume. Poate chiar în altă epocă. Din păcate pentru că nu aveam aparat foto la mine poza care am făcut-o restaurantului în interior nu este demnă de publicat, fiind prea închisă. Cuvintele nu pot descrie cu adevărat ce au văzut ochii. Bun gust şi rafinament în fiecare detaliu.

Mese libere erau prea puţine la ora aceea, 7 seara, sâmbăta. Prietena mea îndrăgostită de Nora a ajuns înaintea celorlalte şi s-a aşezat la una din puţinele mese libere, dar curând o doamnă ospătăriţă a condus-o spre o masă mult “mai bună”, deşi sincer cred că oriunde ai găsi loc în Nora te-ai simţi bine. Singurul minus din acest punct de vedere este că probabil din dorinţa de a avea câte mai multe mese, unele zone (în Nora există câteva semi-separeuri) sunt cam înghesuite.

Deşi restaurantul era plin, un domn ospătar a venit repede cu meniurile şi ne-a întrebat ce vrem să bem. Eu am cerut un cola foarte rece, dar din păcate l-am primit cam la temperatura camerei. Primul minus la servire. I-am spus şi a zis că este din frigider.

Meniul Norei fiind foarte variat, mi-a luat ceva timp până să mă decid ce să iau. În cele din urmă am optat pentru piept de pui umplut “Nora” alături de care nu m-am putut abţine să nu gust cartofii ţărăneşti şi bineînţeles salată de ardei copţi.

La preţul de 17,90 puiul şi 6,70 lei cartofii mă aşteptam puţin la altceva. Dar sigur, eram într-un restaurant select şi trebuia să mă conformez.

Puiul n-a fost o nebunie, cartofii nici atât. Fiind amatoare de cartofi ţărăneşti, am pretenţii. 🙂

Ardeii copţi n-au fost răi, dar nici cei mai buni pe care i-am mâncat. Au costat 6,50 lei.

Prietena mea de care spuneam mai sus a mâncat bineînţeles ciorbă de burtă de care s-a declarat încântată. Această ciorbă costă 10,90 lei.

Alte două prietene au luat câte o salată Nora la preţul de 12,20 lei porţia. Au spus că e destul de bună, dar una dintre ele spunea că ea acasă o face şi mai bună. 🙂

O altă prietenă curioasă din fire, pentru că n-a încercat niciodată paste la Nora, de data aceasta a optat pentru Ravioli al Formaggio la preţul de 14,60 lei.

Nu a fost foarte încântată de alegerea făcută.

E interesant cât de diferite sunt gusturile oamenilor. Niciodată un restaurant oricât de apreciat e nu va putea mulţumi pe toată lumea, la fel cum la unele produse poate excela, iar la altele nu.

Se pare că la această ieşire eu am mâncat cel mai mult. 🙂 Tocmai din cauza asta nu mă mai gândeam la desert, în schimb prietenele mele au vrut neapărat să încerce clătitele Nora. Prietena care merge des la Nora le povestise despre aceste clătite cât de mare e porţia şi cât de gustoasă. Ospătara drăguţă care ne-a rezolvat şi cu masa a spus că poate face câte jumătate de porţie pentru fiecare. Am fost de acord. Nu ne-am aşteptat însă ca jumătate de porţie să arate aşa:

La fel nu ne-am aşteptat să fie chiar separat pregătite şi în cuptor. Credeam că se întâmplă ca în alte locuri, o porţie se taie şi se pune pe 2 farfurii. Chiar a fost o surpriză plăcută.

Clătitele umplute cu brânză şi stafide au fost bune, spuma de albuş la fel, în schimb aveau şi un sos de ciocolată total nepotrivit acestui preparat. Nu mi-a plăcut în mod special combinaţia. Şi au fost puţin prea dulci.

Preţul unei porţii a fost 12,80 lei.

După cum probabil se ştie, acest restaurant are şi servicii de catering, precum şi meniul zilei care costă 22 lei.

La Nora ştiu că o să mai merg şi cu alte ocazii. La fel cum ştiu că voi încerca alte preparate, poate ceva fără de care să nu mai pot trăi. Sunt sigură că există. 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Nora

Adresă:
Adresa: bv. Dâmbovița nr. 40
Telefon:

FoodCrew – Prânz lângă lac

16 February 2016 at 17:00

[…] Până la urmă eu am comandat o ciorbă de legume pe care am decis să o împart cu mama. Că tot veni vorba de porţii, ele sunt în cantităţi incredibil de mari, aşa că o ciorbă se poate împărţi la două persoane lejer, zic eu.  Ciorba a fost bună, dar ca să fiu puţin cârcotaşă, parcă îi lipsea ceva şi eu personal o prefer pe cea de la Nora. […]

[…] mod uzual, micii întră bine oricând, mai ales cu speranța să găsesc mici mai buni decât la Nora. Ce mi-a atras atenția mai mult însă a fost secțiunea de “Vânat” – restaurant […]

Comentarii

anonim

26 September 2011 at 11:22

de ziua mea am fost acolo cu cativga invitati si un nesimtit de osparat ma furat la nota de plata asa ca aveti grije la chitante ” de mana ” … cat despre eleganta … nu compenseaza hotia ! ….

    Infidel Gastro

    26 September 2011 at 11:57

    Foarte bine zici! În loc să folosească eleganţa localului străduindu-se să ofere servicii pe măsură, unii ospătarii o consideră drept spaţiu amenajat pentru ei să dea ţepe.

liamilan

4 October 2011 at 16:50

preturile-s mari, dar si portiile sunt cam pentru 2 persoane. se practica asta tot mai des. multi nu indraznesc sa imparta, deci mananca jumate, dar platesc tot. pe asta se si mizeaza cand se fac asemenea portii. Cat despre atentionarea de mai sus, la notele de plata de mana, se poate si mai rau. Eu am mancat de doua ori la acelasi local si nu mi s-a adus nota de plata…deloc! De fiecare data imi jur ca nu mai mananc acolo, dar imi e in drum si uneori nu am ce face!

    Naiada

    10 October 2011 at 9:59

    La Nora porţiile de mâncare nu mi se par atât de mari. Desertul în cazul nostru a fost într-adevăr mare, dar în rest… Oricum vreau să încerc şi alte preparate cât de curând.

    Cât despre notă, am mai auzit că au păţit şi alţii ca tine. Eu n-aş plăti până nu mi-ar aduce nota. Doar în cazul în care aş şti exact cât am de plată atunci să zicem, dar nu e de trecut cu vederea,

Claudiu

9 December 2011 at 12:43

Ciorba de burta foarte buna am mancat chiar ieri la restaurantul turcesc, star kervan, de pe brancoveanu; si am avut si placuta surpriza sa fi redus preturile, la 7 lei portia de ciorba. Prietena ta a fost acolo?

    Naiada

    12 December 2011 at 14:11

    Nu, prietena mea n-a fost acolo, în schimb am o colegă de serviciu înnebunită după mâncarea de la turcu. Aşa îi spune ea. 🙂 Eu m-am ferit întotdeauna de acel local. Nu ştiu de ce. Poate acum că ai zis tu…

Claudiu

14 December 2011 at 0:37

Io sunt fan declarat al mancarurilor de la turcu 🙂 (chit ca acum e alt turc patron 🙂 ) si ce imi place la ei e ca deja daca te duci de mai multe ori te stie; te saluta, te intreaba cum ti-a placut mancarea, te servesc cu ceaiul casei; pe scurt e o experienta care nu o poti rata; e primul loc in care am gasit mancaruri vegetale care sa-mi placa 🙂 si cum sunt si foarte aproape de mine…(la 5 case)…cand apuc is la ei 🙂 iar acum ca au ieftinit ciorba…(si ce imi place e ca nu sunt scarbe ca si alte localuri; pe langa ciorba primesti ardei iute mare, verde, 2 bucati, o ceapa taiata in 4, o lipie intreaga si mujdei, iar daca mai vrei lipie, primesti fara costuri suplimentare). E drept ca aspectul localului e mai dezolant…dar…treci peste; eu cred ca va merita experienta culinara; sau poti sa comanzi la birou ce vrei (desi…la unele produse, de exemplu saci kavurma, li se pierde tot farmecul sa le iei la pachet). Au un site de toata jena 🙂 si e pacat de ei 🙂 dar cumva, intr-un fel egoist, imi convine asa 🙂 ca stiu ca se pastreaza doar pentru comunitatea care stie despre ce e vorba si nu se dau pe comercial tare 🙂 sa incerci de exemplu homus – pasta de naut; e nebunie; cu ceapa cruda…daca nu ai stii ce mananci ai putea crede chiar ca e fasole batuta; are culoarea si consistenta fasolei batute, dar difera la gust si la satietate. In fine….daca mai spun multe o sa crezi ca e post platit 🙂 nu e asa, doar sunt incantat de mancarurile lor

    Naiada

    15 December 2011 at 1:07

    Nicidecum nu cred că vrei să faci doar reclamă. 🙂 Mai ales că am şi părerea colegei despre acest local. Aşa că, e pe listă. 🙂

    Dacă mai ai poveşti şi despre alte restaurante, aşteptăm cu nerăbdare, fiind întotdeauna flămânzi şi în căutare de ceva nou. 😀

Claudiu

15 December 2011 at 22:40

Naiada: La Tavi ai incercat? Mancarea e superbuna (cat am incercat) servirea e impecabila, dar trebuie sa ai niste bani in buzunar cand te duci 🙂
La Miraj ati fost? E un restaurant cochet, linistit, in Ronat/Mehala, cu preturi rezonabile si specializat pe meniuri de peste
Casa Antinori? Nu am ajuns pe acolo, dar aud medicii ca o tot lauda (ca se duc acolo cu reprezentantii de la firmele de medicamente, ca platesc reprezentantii, ca e scump cica)
La Nea Marin a mai fost cineva in ultima vreme? Nu m-am mai dus la ei pentru ca umblasera mult la preturi si erau drumurile toate sparte…dar aveau niste mancaruri bestiale; o fasole cu ciolan de si acum salivez, o ciorba de burta exceptionala, muraturi de casa, castraveti murati la soare…o minunatie 🙂
La Leul de Aur iara e un loc care merita vizitat; imi place de acolo mamaliguta cu pui…si acolo am descoperit Tamaioasa Romaneasca Prince Stirbey (da…trebuie sa fi foarte hotarat daca vrei asta 🙂 ultima oara sticla de 0.75l costa 80 lei); ce imi place iara la Leul de Aur e ca au muzica lautareasca/de pahar; nu manele, nu; muzica aia de pahar. aia veche…si e in interpretarea lui Petrica Moise si Virtuozii Banatului; singura problema acolo e sa prinzi loc 🙂 sau asta era cel putin acum un an, cand am fost ultima oara la ei
La meniul zilei…Pub33 a incercat cineva? Eu am mancat mult la ei meniul zilei si am fost multumit; asta acum vreo 2 ani; vreo jumate de an am tot fost abonat regulat la meniul zilei.
Vorbim de cofetarii/patiserii/dulcegarii dar vad ca nimeni nu spune o vorba despre Zanoni
Cam astea-s, deocamdata 🙂 am mai auzit de o ciorba de burta foarte buna la Dragsina, dar tot nu am ajuns pe acolo;
aaaa….daca tot suntem la Nora si la clatite; unde am mancat niste clatite faine si mancare buna, a fost in Lugoj la restaurantul hotelului Dacia

Naiada

16 December 2011 at 2:27

Oai Claudiu, deci după sărbători am de colindat prin localuri, nu glumă! 🙂

N-am fost la “La Tavi”, dar am auzit că multă lume are doar vorbe bune despre acest local.

Dintre toate pe care le-ai spus, doar la Casa Antinori am fost acum ceva vreme şi e destul de ok. Uite că n-am scris despre asta. 🙂 Şi la “Nea Marin”, anul trecut, cât încă erau săpături m-am încumetat şi am mâncat o friptură de porc la tavă excelentă. Mi-am promis din primăvară că o să mai merg, dar n-am reuşit. Ultima oară fasolea cu ciolan costa parcă 15 lei. Mie tot nu mi s-au părut preţurile foarte mari având în vedere cât de bună e mâncarea şi ce porţii uriaşe servesc.

De restul localurilor n-am auzit, dar le notăm şi poate ne apucăm de un maraton ceva… 🙂

Cât despre Zanoni, eu am cam adunat material despre multe gelaterii/cofetării ca să scriu, dar la Zanoni am mâncat doar îngheţată şi nu cred că-i suficient pentru un articol. 🙂

Îţi foarte mulţumesc pentru sugestiile date şi cum mai ai idei, răspândeşte-le negreşit! 🙂

Claudiu

18 December 2011 at 11:30

Chiar azi am fost la Zanoni si am mancat eu un profiterol si ea un tiramisu; tiramisu-ul cred ca e cel mai bun din oras; iar profiterolul e cu inghetata (asa cum mi-l aminteam din copilarie) si cu finetti (aici cumva m-au pierdut), dar pe ansamblu a fost bun; au si clatite cu inghetata, au si alte patiserii…
Ieri am fost la turcesc si am mancat o ciorba de linte (orice ciorba e 7 lei la ei; si primesti si ceapa si paine si ardei iute si mujdei in banii astia – ardei iute si mujdei la cea de burta) si ceva frigarui de vitel (dana sis parca) cu garnitura (orez + cartofi prajiti + varza alba + varza rosie + ceapa); v-as fi facut niste poze, dar nu mai aveam baterie la telefon; carnea avea un gust deosebit; iar garnitura…eu unul care nu sunt fan legumicole foarte mult am mancat-o inainte de carne 🙂 iar ca sa mearga bine totul in stomac, am turnat un ayran dupa….iar ea a luat saci kavurma (tot cu vitel) si la sfarsit tot un ayran; cat eu am ras ciorba, ea a baut un ceai negru din partea casei (la clientii fideli le ofera ceai, un ceai negru, dar difera ceva la gust fata de ceaiul negru chinezesc, fierbinte, intr-un paharel mic, ca un toi de tuica); daca i-am tot laudat pana acum, sa ii si critic; localul are nevoie de o reamenajare; de cand l-au deschis nu au mai facut nimic in el; fetele de masa ar fi fericite cu niste spalari mai dese; baia…e turceasca 🙂 e curata, dar ar trebui si asta actualizata; mai ales pentru niste femei poate fi destul de infricosatoarea baia turceasca; meniurile gatite sunt destul de putine in ultima perioada (dar aici au o scuza; brancoveanu a fost inchis multa vreme si asta i-a afectat serios la afacere; la anul sper sa fie mai bine); per ansamblu, imi face placere de fiecare data sa ma duc acolo, mai ales ca ma stiu toti si imi plac mancarurile (neglijez celelalte aspecte, caci nu sunt atat de deranjante).
Restaurant cu specific turcesc e si in Dumbravita, pe partea stanga a drumului cum vii din TM, dupa Kaufland, dar nu am fost asa de incantat de gust ca si la cel de pe Brancoveanu.
La Nea Marin nu am mai fost de mult, dar o sa ma duc sa incerc iara fasolea cu ciolan si ciorba de burta; poate chiar maine?:) nu stiu, voi vedea (e un pic cam peste mana fata de directiile in care ma invart in prezent).
La Tavi….sa te duci cu bani in buzunar, dar iti spun sigur ca nu vei regreta experienta; cei mai buni ospatari pe care i-am vazut vreodata; atenti, stiu ce servesc, stiu sa-ti recomande…altceva decat in alte parti. Si cam la fel e partea financiara si la Leul de Aur; nu merge sa te duci daca nu esti sigura pe portofel 🙂
Era un articol despre Dracula…am auzit ca se inchide, asa ca trebuie sa trec pe acolo o ultima oara, de ramas bun 🙂 de la dracula consumam clatitele cu ciuperci, dar au inceput sa se prosteasca asa ca i-am cam dat deoparte
Despre Daf Giroc nu am vazut nici un articol pe aici si Daf e o destinatie destul de uzitata
La bodegile de langa pasajul din Sagului, cum vii din Sag, a fost cineva? Imi tot povestea o cunostinta ca e ieftin si ca mancarea e buna acolo; m-a tot batut la cap sa mergem, dar tot nu am ajuns
La Beer&Bricks ati fost? Mai mergeam pe acolo, imi placea ca aveau untura de gasca in meniu
Despre Karadjordje nici un comment, nimic…am avut un singur contact cu ei care m-a usturat foarte tare la buzunar si de atunci i-am evitat; 2 persoane am lasat acolo 80 de lei pe nimic; 2 portii de pireu cu ceafa si muraturi si ceva racoritoare; au fost bune, nimic de zis, dar…pas; nu au fost atata de bune incat sa justifice banii aia si sa ma faca sa imi doresc sa revin
Unde am mai fost si am mancat bine, la pensiunea Valery I (dar asta se intampla prin 2008 – 2009)
In Piata de Gros am mai mancat bine la un restaurant d-asta care nu promitea multe, dar au trecut vreo 2-3 ani de atunci, asa ca s-ar putea sa se fi schimbat multe de atunci
Am incercat si restaurantul Veromen (din piata din Mehala); nimic de remarcat, iar micii parca erau mai buni in piata (la taraba veromen) decat in restaurant
Cam atat despre aventurile mele culinare…deocamdata 🙂

Naiada

26 January 2012 at 12:49

Claudiu, îmi cer scuze că răspund după aşa multă vreme.
Apreciez în continuare comentariile tale pline de detalii care ne sunt şi nouă folositoare şi cititorilor.

Deci rămân pe listă cele câteva restaurante recomandate de tine. Poate facem o chestie interactivă şi cu cititorii pentru a merge în locuri de ei ştiute. 🙂

La Daf am fost eu şi am pregătit material, doar pozele nu sunt tocmai cele mai reuşite şi de aceea am amânat publicarea unui articol. Poate voi merge curând din nou mult mai pregătită. 🙂

Mulţumesc şi de data aceasta pentru idei şi te mai aşteptăm cu nouătiţi. 🙂

Client

12 August 2014 at 0:21

Vara aceasta pe terasa restauranului la ora 00:00 s-au stins luminilein conditiile in care la ora 23 a fost ultima comanda,iar pe terasa inca erau mese ocupateAsa ceva nu am mai intalnit…Rusinos!

    Nuți Foame

    12 August 2014 at 9:31

    Eu chiar am fost zilele trecute și la 11:30 – 11:45 încă era lumină. 😛 Dar da, nu e ok deloc. Nu ați spus nimic?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul