Şi restaurantul purta numele Pachis

Restaurant Pachis
Thassos

Pachis Beach a fost o descoperire frumoasă, atât ca plajă, dar şi ca mâncare. Şi când mă gândesc că nici n-am vrut să merg de prima oară…

Dar să povestesc pe rând. Era dimineaţă, a doua zi de Thassos şi nu ştiam ce plajă să inspectăm. De la recepţie am fost îndrumaţi spre Pachis, undeva la 15 km de Limenas, în drumul spre Skala Sotiros, localitate preistorică. 🙂 Ajunşi pe plajă am descoperit un colţ de frumos:

Aşa m-am bucurat că pot poza o plajă fără toate culorile dresurilor de baie, fără nebunia care parcă nu-i mai permite mării să-şi arate întreaga splendoare.

Bineînţeles că după câteva ore de stat la soare unora li s-a făcut foame. Nu şi mie. Aşa că s-au grupat frumos şi s-au dus să caute un restaurant. Aşa au descoperit restaurantul Pachis. S-au întors încântaţi de servire, de desertul din partea casei, adică multe fructe şi de apa oferită deasemenea din partea casei. Ziceau ceva de omletă gustoasă. A trecut ziua, am descoperit altă plajă, alte locuri cu mâncare, dar prietenii mei n-au uitat de Pachis. În cele din urmă într-o seară, decizie finală, mergem din nou acolo. De data asta bineînţeles că nu am stat pe gânduri având în vedere câte laude am auzit.

Am ajuns undeva după ora 7 seara. Localul era pe jumătate plin. Chestia interesantă pentru mine era că Pachis de fapt nu e tocmai o staţiune, e o plajă cu câteva băruleţe şi acest restaurant şi cu toate astea era lume. Deja eram tot mai convinsă de alegerea bună pe care au făcut-o prietenii mei.

Cum gândul majorităţii era omleta, s-a purces la comandat vreo 4 feluri de omlete: una cu brânză şi ciuperci, 2 cu şuncă, una doar cu brânză.

Până să ne vină comanda am primit pâine prăjită cu ulei de măsline şi oregano. Foarte bună pâinea, aşa cum a fost cam peste tot în Thassos.

Destul de repede a venit şi restul mâncării. După cum se vede omleta nu vine singură. Nu de alta, dar probabil s-ar plictisti. 🙂

De gustoasă a fost foarte gustoasă. Iar la preţul de 3 euro – 3,50 euro s-a meritat pe deplin. Şi servită cu puţin tzatziki alături, o nebunie! 🙂

Cei care n-au servit omletă au luat piept de pui la grătar:

Piept de pui a la creme, despre care scriam şi în recenzia precedentă:

Eu aveam o poftă grozavă de paste şi cum până în acea zi în Thassos n-am mâncat paste, acum era ocazia ideală. Mi-am comandat paste carbonara, dar le-am cerut să fie cu şuncă şi nu cu bacon. A costat 0,50 de cenţi în plus, dar s-a meritat. În meniu nu scria că ar conţine smântână, ci sos de lapte, ceea ce m-a făcut să zâmbesc. Sigur reţeta originală are doar ou, dar eu fiind o devoratoare de lactate am fost încântată. Pentru 5,50 euro am primit o farfurie plină şi muuult mult caşcaval ras:

Au fost bune rău. Un gust pe care nu l-am mai simţit la pastele mâncate din oricare alt loc. M-a surprins însă că porţia conţinea şi ciuperci, deşi nu apare în meniu, dar a fost ok aşa. N-am reuşit să mănânc decât jumătate, atât de săţioase au fost.

Unul dintre marile atuuri ale acestui restaurant este servirea. Comanda ne-a fost luată de patronul localului sau mă rog, dacă nu era patron, era sigur şeful, deşi prin Thassos se obişnuieşte ca patronii să fie prezenţi mai tot timpul în local. Un tip indian, cu o eleganţă şi amabilitate în gesturi cum n-am mai văzut decât în filme. După ce ne întreba pe fiecare ce dorim şi nota comanda, făcea o plecăciune şi mulţumea. În faţa unui asemenea gest nu pot decât să-mi exprim întreaga admiraţie.

Bineînţeles că după ce am terminat de mâncat a venit desertul din partea casei, care a însemnat cataif numai bine însiropat:

şi desigur, fructe:

Toată seara petrecută la Pachis a fost excelentă din toate punctele de vedere. Este unul dintre restaurantele pe care le recomand cu cea mai mare căldură pentru cei care vor merge vreodată în concediu în Thassos. Îmi pare sincer rău că nu este în Timişoara pentru că i-aş deveni client fidel. Mai rar mi se întâmplă asta. 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] mi-a plăcut însă un restaurant la care am mâncat încă din prima zi a vacanţei în insula Thassos, Grecia, oraşul Limenas. Restaurantul Simi, restaurant cu specific grecesc, se afla chiar în […]

Comentarii

Raluca

14 February 2016 at 18:14

Mergem acolo de 4 ani este super din toate punctele de vedere.Patronul este un tip super, mâncarea la fel se poarta exemplar cu clienți, servirea super, mâncarea la fel este un exemplu pentru toti proprietarii de restaurante. Super Felicitări!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul