Sâmbătă seara, pe mal la Terasa Flora

Restaurant Flora
Timișoara

După o săptămână plină de muncă, stres şi agitaţie, am decis ca weekend-ul să fie unul în care relaxarea să fie activitatea de bază. Şi pentru că relaxarea e completă doar atunci când ai stomacul plin, am lăsat plimbarea de sâmbătă seara pentru după cină.

Locaţia a fost aleasă cu vreo 2 zile înainte, de mine, şi anume restaurantul Flora de pe malul Begăi, urmând ca în acel interval să visez cu ochii deschişi la ceea ce voi comanda şi anume la salata de crudităţi cu piept de pui.

Pentru că era a doua vizită la Flora în decurs de 3 săptămâni şi pentru că prima data am fost foarte plăcut surprinsă de cam tot ceea ce am găsit pe-acolo, de la servire la mâncare şi până la aspectul localului, aşteptările mele de la ceea ce urma să găsesc şi a doua oară erau foarte mari.

Aşa că, împreună cu două prietene, am poposit sâmbătă seara pe la 19.30 la restaurantul mai sus menţionat. Pe malul Begăi o atmoseferă de poveste: lume multă, hidrobicilete, biciclete, aparate foto şi un soare gata să apună oferind o imagine cu adevarat idilică, plină de verdeaţă şi lumină.

Sambata seara pe malul Begai

Păcat însă că masa la care am decis să ne aşezăm pentru a ne bucura de o seară relaxantă de weekend ne-a întâmpinat cu o faţă de masă plină de găuri arse cu ţigara şi cu mult scrum pe ea. Deşi un mare minus la primul impact, chelneriţa a fost destul de promptă în a ne aduce meniurile şi a ne servi. Am comandat şi noi limonadă şi cafea, căci ce poate fi mai bun într-o seară călduroasă de primăvara decât o limoandă rece pe malul apei.

Limonada pe malul Begai pe terasa la Flora

Observând că meniurile aduse de ea conţineau însă doar băuturi, m-am simţit datoare să o atenţionez că am avea nevoie şi de unul cu preparatele culinare ale restaurantului. Răspunsul a fost la fel de prompt ca şi servirea de mai devreme: “Nu servim mâncare în această seară, eventual doar preparate la grill pentru că înăuntru avem un botez”. Ok, perfect în regulă, dar aş fi preferat ca acest lucru să-mi fie comunicat înainte să ne ia comanda băuturilor. Flora este până la urmă un restaurant, nu un cafe bar, motiv pentru care mare parte din cei care vin acolo, o fac pentru a servi masa.

Şi poate vă este cunoscut şi vouă acel sentiment, când te gândeşti vreo doua zile la rând la un anume fel de mâncare şi atunci când ajungi la restaurant, din diverese motive, nu poţi servi exact acel lucru de la care tu nu ţi-ai luat gândul de zile bune încoace. Flămândă fiind, că deh, n-am mâncat prea multe numa’ numa’ să nu-mi stric pofta de mâncare, a trebuit urgent să mă reorientez către altceva.

Şi cum după două săptămâni de pauză de la dietă am revenit la mâncarea (cică) sănătoasă, a trebuit să mă mulţumesc cu mai veşnicul piept de pui şi cu nişte cartofi cu rozmarin plus o salată de varză. Şi acum să ştiţi că mă întreb, de ce oare o fi fost atâta de greu de făcut o salată de crudităţi cu piept de pui. Dar să trecem peste.

Comanda a venit foarte repede aşa că au un plus pentru rapiditatea cu care s-au mişcat, însă mâncarea în sine nu m-a dat pe spate. Ceea ce în poză arată a fi foarte delicios era de fapt cam aşa: cartofii cu rozmarin erau puţin arşi şi în afar’ de rozmarin am avut mici dificultăţi în a identifica alte condimente folosite.

La fel s-a întâmplat şi în cazul cărnii. A fost moale şi nu mi-au rupt dinţii în ea, însă a avut acel gust de carne din meniul zilei de la o cantină care nu se vrea a fi cu prea multe pretenţii. Salată de varză însă a fost ok, bine condimentată şi destul de gustoasă.

Sambata seara pe mal la Flora

Porţia, ca dimeniune, a fost decentă, fiind cu siguranţă suficientă pentru mine. Ba chiar am şi împărţit-o cu fetele căci stiţi cum suntem noi, reprezentantele sexului feminin, cu mâncatul după o anumită oră.

La final nota de plată a arătat cam aşa:

  • limonadă 8 Lei
  • piept de pui 17,27 Lei
  • cartofi cu rozmarin 6,50 Lei
  • salată de varză albă 3,30 Lei
Nota de plata la Restaurant Flora

Total: 35,07 Lei pentru o cină şi asta înainte de a adăuga ciubucul. Mult, din punctul meu de vedere, raportat la minusurile cu care locaţia se prezenta şi la mâncarea în sine.

În conluzie, dat fiind faptul că prima experienţă la Restaurantul Flora a fost una pozitivă iar locaţia restaurantului este absolut minunată, voi reveni cu siguranţă aici pentru a vedea care din cele două experienţe a fost o greşeală. 🙂

Sunt curioasă, pe voi atmosfera căror restaurante vă relaxează?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Flora

Adresă:
Splaiul Tudor Vladimirescu nr.14

[…] impresie plăcută. Mai ales că acum aproximativ un an și ceva când am fost am prins una caldă, una rece. Aveam nevoie de o a treia vizită să văd exact care din cele două a fost o […]

[…] anonimat deplin încă de prin 2009. Nu că mi-aș freca eu umerii doar de cunoscători într-ale restaurantelor timișorene, însă niciunul dintre cunoscuți nu a știut să-mi spună pe unde exact se află […]

[…] fost la ei, acum câteva zile am savurat un piept de pui în sos de mărar alături de cartofi cu rozmarin. Prietena care m-a însoţit pentru masa de prânz a mers pe un meniu compus din şalău la tigaie […]

Comentarii

Teo

6 September 2012 at 11:31

Imi pare bine penntru beneficiarul acestei mese cu o nota de plata atat de corecta dar haideti sa va spun eu ce experiente am avut aici si asta in randuri repetate. De ziua tatalui meu i s-a servit un fel de carne care era putreda. Inainte de asta am avut invitati straini si ni s-a incarcat nota extraordinar pentru ca persoanele cu care eram nu vorbeau romaneste. Ne-am trezit de la o nota de plata aparent de 50/60 lei la un total de 90/100. Pentru diverse chestii aparent corecte.
Si ca sa va spun si ultima experienta. De curand am fost tot cu invitati straini la masa acolo (sperand ca toate aceste experiente nu se vor repeta) si in primul rand chelnerul a venit langa mine efectiv si mi-a spus pe un ton insistent si zambind ca neaparat sa ma gandesc la desert. Mancarea a fost bunicica, locatia intr-adevar e foarte faina DAR la sfarsit, dupa ce calculasem cam o suma de 70 lei ne-am trezit ca trebuie sa platim 113. Si sa va spun de ce? Imi pare rau ca nu pot scana aici nota de plata: am platit pentru miere care nu am comandat-o ci efectiv a fost adusa si nu ne-am atins de ea, paine la pret foare foarte mare, o citronada 8 lei (mierea adusa la ea am platit-o separat), La sarmale nu am cerut mamaliga dar mi-a adus-o oricum si a fost 6/7 lei, smantana 2.5 si in total nu era cantitativ nici macar o lingurita de ceai etc. Am platit si am plecat.Poate sa il faca si restaurant pe luna. Acolo nu mai merg si sincera sa fiu va recomand tuturor sa mergeti la terasa banateana pe malul celalalt al begai unde nimeni nu face asa ceva si e la fel de frumos. Merg acolo foarte des si toata lumea e corecta, fie ca esti cu romani sau cu straini. RUSINE pentru in ce hal a ajuns acest restaurant care odinioara era chiar frumos. DE TREI ORI RUSINE!

Nuți Foame

6 September 2012 at 17:11

Eu personal nu am trecut chiar prin aşa experienţă proastă, însă recunosc, mă aşteptam la mult mai mult.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul