BIO Fresh – mâncare vegetariană delicioasă

Bio Fresh
Timișoara

Trebuie să recunosc că prima oară când am auzit de BIOFresh a fost acum aproape jumătate de an, deşi sunt conştientă că aşezământul datează cu mult timp înainte ca informaţia aceasta să ajungă la urechile mele. Dar dat fiind faptul că tentaţia de a mânca veggie nu mă doborâse, până recent nu le trecusem niciodată pragul.

Mânată  însă de pasiunea mea pentru bruschete şi de recomandările primite de la prieteni, am decis să încerc  şi eu verdeţurile cu gust de la BIOFresh. Nu sunt vegetariană şi mă cam ghidez în viaţă după zicala că cea mai bună legumă este carnea, însă preparată cum trebuie, mâncarea vegetariană poate fi la fel de delicioasă ca orice mancare care conţine carne.

BIOFresh este un restaurant vegetarian care recent şi-a schimbat locaţia, fiind actualmente pe strada Mercy lângă Librăria Adevărul sau mai simplu, pe fosta locaţie a restaurantului Sushi Ya. Noua locaţie se prezintă chiar mai drăguţă decât cea de dinainte, având acum un aer uşor mai de restaurant şi nu doar de un fast-food vegetarian. Ce-mi place cel mai tare acolo e că nu se fumează deloc. Dar deloc. Nu că spaţii de fumători, nefumători, departajate, nedepartajate. Nu se fumează şi punct, iar acest lucru mă face să visez la momentul în care această lege se va aplica şi în ţara nostră în toate barurile şi restaurantele.

Dar să nu deviem de la subiect şi să vă spun că la BIOFresh poţi alege dintr-o gamă largă de produse şi toate vegetariene. Bruschete, paste, salate, ciorbe, supe, deserturi, sucuri naturale până la shaworme vegetariene. Acestea sunt doar câteva din tipurile de mâncare pe care restaurantul le pune la dispoziţie celor care încearcă să ducă un stil de viaţă puţin mai sănătos şi mai…bio.

Eu personal, ce am încercat de la Bio Fresh au fost: bruschetele cu roşii şi măsline negre, baghetele de secară cu ciuperci, orezul cu tofu şi un desert al cărui nume pe cuvânt că nu mi-l amintesc, ce conţinea pastă de avocado.

Bruschete

Cel mai tare mi-au plăcut bruschetele. Bruschetele cu roşii şi măsline sunt din pâine de secară şi conţin ca ingrediente: roşii, măsline, busuioc, usturoi şi ulei de măsline. Sunt delicioase şi mai mult decât atât, sunt incredibil de săţioase. O porţie are 300 de grame, cantitate suficientă să te saturi şi să nu îţi trebuiască şi altceva de mâncare.

 Bruschete de la BIOfresh

Ca şi preţ, eu aş cataloga bruschetele de-a dreptu’ ieftine pentru preţul de 7 RON, comparându-le cu alternativele din oraş pentru acelaşi tip de mâncare servit şi mai ales la acest gramaj oferit la BIOfresh.

Bruschete Biofresh Timisoara

Orez cu tofu

Un alt fel de mâncare care pe mine m-a cucerit definitv este orezul cu tofu. Pe lângă orez şi tofu (evident), mâncarea are în compoziţie şi legume: roşii, morcovi, ceapă şi ciuperci şi un dressing interesant care îi dă mâncării o culoare cel puţin ciudată, o tentă de galben. Nu e rău la gust, doar că încă nu am reuşit să identific dacă acest fel de mâncare conţine în compoziţie şi curcuma (chiar şofran nu cred să folosească).

 Orez cu legume si tofu

Legumele sunt proaspete şi foarte bune la gust, iar orezul este moale topinduse în gură impreună cu bucăţile consistente de tofu.

Porţia este de 350 de grame şi costa 10 RON. Dacă e să apreciem prin prisma raportului calitate – preţ, este un preţ foart bun şi justificat de cantitatea şi conţinutul mâncării.

Orez cu tofu

Nici baghetele cu secară nu sunt rele, însă sunt puţin seci pentru gustul meu. Presupun că o felie de bacon le-ar da cu siguranţă un alt gust, dar să nu hulim. 😛

Servire

Toate bune şi frumoase la Bio fresh până ajungem să discutăm de timpul de aşteptare pentru mâncare. Să te ferească Dumnezeu să ajungi acolo la ora prânzului şi să îţi fie şi foarte foame că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Aştepţi de la 25-30 de minute pentru nişte bruschete şi poţi ajunge lejer chiar la un record, de o oră şi 15 minute pentru o porţie de orez cu tofu şi legume. Nu numai că te enervezi, dar încet şi sigur îţi cam şi trece pofta de mâncare.

Nu ştiu câţi bucătari au, însă e absolut evident că nu destui. Le-am sugerat că ar fi o idee bună să mai facă nişte angajări dacă mai vor să aibă vreun client în viitorul apropiat. Este absolut inadmisibil să aştepţi atât de mult pentru o mâncare vegetariană sau chiar raw vegan ce nu presupune o durată prea lungă de preparare.

În plus, restaurantul nu are dimensiunea unei cantine pentru a-i găsi eventual o circumstanţă atenuantă pentru timpul mult prea mare de aşteptare.

Dacă vă decideţi să luaţi masa după ora 17.30, lucrurile stau puţin altfel. Cel puţin aşa s-a întâmplat acum câteva zile când am fost să comand o porţie de orez cu tofu. Restaurantul era gol, aşa că am aşteptat vreo 15 min maxim şi mâncarea a fost gata.

În concluzie, nu vă recomand să mergeţi la Bio Fresh în jurul prânzului dacă staţi prost la capitolul răbdare. Vă umpleţi de nervi şi vă stricaţi şi pofta de mâncare. În afara intervalului 12-16, să iei masa acolo, poate fi chiar o experienţă plăcută!

Sunt curioasă ce părere aveţi voi despre Bio Fresh.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bio Fresh

Adresă:
Strada Francesco Griselini 2, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] apǎ, dar şi în alte situaţii critice”. Bolile de tot felul pot convinge pe cineva sǎ adopte un stil de viaţǎ vegan, dar la fel de bine şi oamenii sǎnǎtoşi pot ţine cure în diferite momente pentru curǎţare […]

[…] fiecare dată când merg la BIOFresh îmi doresc să pot prepara și eu acasă mâncare vegetariană la fel de gustoasă. După […]

[…] Restaurant ca amplasament şi ambient s-a mai scris în alte recenzii existente, drept pentru care voi povesti despre […]

[…] la prima vizită mâncarea lor m-a cucerit. Țin minte că au fost acele bruschete delicioase și sățioase din meniu. E important să vă menționez cât de impresionată am fost de faptul că te poți […]

[…] de a da iama în meniu pentru a ne decide ce pizza vrem, am comandat o porţie de bruschete ca aperitiv să ne potolim puţin foamea. De remarcat este faptul că nu ştiu exact cum fac, dar […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul