Delicios și sănătos la BIOFresh

Bio Fresh

De fiecare dată când merg la BIOFresh îmi doresc să pot prepara și eu acasă mâncare vegetariană la fel de gustoasă. După cele trei lecții de gătit sănătos la care am participat am prins câteva idei pe care le voi pune în practică în propria bucătărie. Dar până atunci, descopăr în continuare feluri noi de mâncare, gusturi și idei “altfel”. Nici nu mă gândeam că voi mânca vreodată supe crude sau deserturi deosebit de gustoase preparate fără foc,  în cel mult cinci minute! Am învățat multe lucruri: e tot timpul loc pentru noi revelații culinare, vechile obiceiuri pot fi schimbate, avem unde mânca sănătos și bine, doar să vrem, iar ingredientele sunt atât de variate încât practic avem la îndemână o infinitate de posibilități pentru a ne satisface foamea și pofta. Iar când vine vorba de mâncare bună … să tot descoperi!

Să vă spun, așadar, cu ce m-am delectat de curând.

Prânz cu un prieten, la o supă crudă de avocado și o porție de paste cu ciuperci. La primul fel mi-au plăcut două lucruri. Culoarea, verde deschis, proaspătă, cu consistență cremoasă. A fost servită călduță, nu fierbinte, fără crutoane. Find vorba de o supă crudă, ingredientele nu se fierb. Apoi, m-a încântat gustul ușor aromat cu ceapă verde, usturoi, mentă și mărar. Am ales acest fel de mâncare pentru că nu mănânc foarte des avocado și de fiecare dată când am mâncat până acum nu am avut inspirația să îl gătesc sub formă de supă.

Nici paste integrale nu mănânc de obicei. Dincolo de culoare și aspect, gustul a fost mai intens, mult diferit față de pastele din făină albă. Asociate cu ciuperci ușor călite în ulei de măsline și aromate cu usturoi, aceste paste au fost surprinzător de savuroase și consistente. Mi-a plăcut nuca presărată deasupra, în locul parmezanului ras, presupun. Încă un lucru de ținut minte, nuca merge foarte bine și în preparate sărate, nu doar în dulciuri.

A doua vizită la BIOFresh s-a întâmplat chiar înainte de sărbători, întâlnire dulce cu o prietenă. Am comandat două deserturi pe care le-am împărțit.

Primul a fost un adevărat festin, puțin prea răcoritor pentru această perioadă a anului însă excelent pentru canicula verii. Se numește Amor, nu cred că e afordisiac dar are potențial. Conține o asociere surprinzătoare de ingrediente, desprinse parcă dintr-o rețetă menită să facă farmece: fructe de pădure, ciocolată bio, fulgi de drojdie, cardamon, sâmburi de rodie, zahăr bio din trestie, frişcă vegetală. Ne-a fost servit în cupă, cu partea fructată așezată seducător deasupra. Cantitatea a fost generoasă, chiar peste așteptări.

Am gustat apoi încă un desert vegan, fără pic de lapte, ouă, brânză, făină și alte ingrediente “clasice”.  După “amorul” acrisor și răcoritor, cele două felii de ruladă ne-au mai îndulcit.

Din câte am citit în meniu, această ruladă e preparată din caju, lămâie, cacao și ulei de cocos. Mi-a plăcut foarte mult gustul de lămâie în asociere cu cel de cacao.

Dacă sunteți curioși de prețuri:

  • Supă de avocado  – 300 ml – 8 lei
  • Paste cu ciuperci – 10 lei
  • Desert „Amor”  – 8 lei
  • Ruladă – 8 lei

Abia aștept să încerc ceva diferit din meniul care se îmbogățește în permanență cu noi și noi rețete. Dacă ajungeți la BIOFresh și mâncați ceva bun, dați-mi de știre! 😉

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bio Fresh

Adresă:
Strada Francesco Griselini 2, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] când te apucă foamea prin Unirii la ora prânzului și parcă deja ți-a ajuns cu sandwichuri, bruschete sau salate? Dai o fugă la Foodcourt doar doar vei găsi ceva pe placul tău. Cum Foodcourt-ul de […]

Vin vremuri delicioase! | FoodCrew

19 February 2013 at 13:24

[…] de Savoya numărul 7, pe locul fostului Balance sau dacă vă vine mai la îndemână, unde a fost BIOfresh […]

[…] că nu are rost să vă mai povestesc de ce nu am poze cu desert, […]

[…] am ales unul din deserturile mele preferate de la BIOfresh, ruladă cu lămâie, stafide, caju, cacao și miere (200 de gr.). E un desert fin, […]

Comentarii

Ioana S

9 January 2013 at 12:58

Wow, mâncare sănătoase la preţuri excelente! 🙂
Când mai trec prin Timişoara neapărat le fac o vizită!

    Nuți Foame

    9 January 2013 at 12:59

    Să știi! E bun de tot! 😀

Alex

11 January 2013 at 17:02

Pentru că mi-ai făcut poftă am mers să încerc meniul propus. S-au înțeles bine supa crudă și pastele integrale, iar prânzul a fost unul sățios. Două observații am legat de paste pe care le mai încercasem cu ceva vreme în urmă. În primul rând am apreciat nuca măcinată care într-adevăr îi dă un gust aparte, dar și caperele care nu știu dacă sunt o noutate în rețetă. În al doilea rând de data asta mi-a lipsit aroma mai pregnantă a usturoiului călit alături de ciuperci. Încă un detaliu, am așteptat 30′ deși mă așteptam la cel puțin 45-60′ din auzite.

Aria

25 June 2013 at 21:41

Mancare bunicica ( mai dau si rateuri uneori), preturi ok, retete interesante dar cred ca se poate si mai bun de atat!!!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul