Cină de primăvară la Belvedere

Restaurant Belvedere
Timișoara

Ai un prieten în vizită la Timișoara și vrei să îl duci la restaurant. Ce local alegi? Nu știu voi ce restaurant ați fi preferat, însă eu am optat pentru Belvedere, situat chiar în centrul orașului, în incinta Hotelului Timișoara. În plus, știind că au un meniu special de primăvară, m-am gândit că va fi o ocazie bună de a încerca câteva preparate care nu se găsesc în meniul clasic al restaurantului.

Hotărârea a fost luată și am ajuns acolo după ora 19:00, numai bine pentru cină. Restaurantul, situat la mezaninul hotelului, era gol, ceea ce m-a bucurat deoarece, după o zi plină și agitată, îmi doream o porție de liniște și intimitate pentru a putea savura pe îndelete atât mâncarea, cât și conversația. Ambianța restaurantului, discretă și relaxantă, a fost foarte potrivită pentru o cină cu acest prieten pe care nu l-am mai văzut de multă vreme. Ospătarul a fost prompt și amabil, am simțit că e acolo pentru noi, ca să ne simțim bine.

cina restaurant belvedere

Așa cum am spus, m-a tentat meniul de primăvară, care mi se părea foarte fresh și ușor, dietetic, numai bun pentru o masă de seară. Persoana care era cu mine a optat pentru supa cremă de roșii și sparanghel iar eu am comandat o porție de file de macrou cu pesto de nuci , pătrunjel, lămâie și garnitură de spanac.

Supa cremă a venit într-o porție îndestulătoare, împreună cu un bol de crutoane. Avea un aspect foarte atrăgător, jumătate roșie, jumătate albă iar prietenul a fost cucerit de gustul ei savuros.

supa crema rosii sparanghel primavara belvedere

supa crema rosii sparanghel

Fileul de macrou a fost servit pe o farfurie întinsă, într-o porție care mie mi se părea micuță la început. După ce am terminat de mâncat, nu am mai fost de aceeași părere. Fileul de macrou împreună cu garnitura de spanac au fost mai mult decât suficiente pentru un meniu de domnișoară. Peștele era acoperit cu un strat crocant de nuci, o combinație nouă și interesantă pentru gustul meu. Spanacul era sotat cu puțin usturoi și avea un gust intens, completând foarte bine aroma macroului.

spanac file macrou pesto nuci restaurant belvedere

file macrou pesto nuci spanac

file macrou spanac belvedere

macrou pesto nuci

Am continuat cu felul doi. Prietenul a comandat din meniul clasic un pui cu sos de vișine, iar ca garnitură a ales același spanac pe care îl primisem și eu alături de pește. Cu toate că i-a plăcut și acest preparat, într-un top al preferințelor, l-a situat pe locul doi, după supa cremă consumată anterior.

piept pui gratar sos visine

piept pui sos visine

Eu, în schimb, am poftit un desert din meniul de primăvară. Dintre tarta de casă cu afine și alească a avut câștig de cauză ce-a de-a doua. Aleasca este o cremă de iaurt grecesc servită cu dulceață de trandafiri, miere și alune de pădure. Desertul a fost servit într-o cupă, dulceața de trandafiri fiind folosită din belșug atât deasupra cât și pe fundul paharului, surprizându-mă de fiecare dată cu gustul dulce și aromat al petalelor. Alunele au oferit o textură crocantă delicioasă iar frunzulițele de mentă, prospețime și răcoare. Să nu uit de iaurt, gros, cremos, consistent, potrivit de acrișor.

aleasca belvedere timisoara

aleasca iaurt trandafir belvedere

aleasca iaurt grecesc belvedere

aleasca restaurant belvedere

Prețurile au fost rezonabile, ținând cont de toți factorii: locație centrală, hotel de cinci stele, servicii premium.

  • Supă cremă de roșii și sparanghel cu crutoane: 12 lei
  • Piept de pui cu sos de vișine: 22 lei
  • File de macrou cu pesto de nuci , pătrunjel, lămâie și garnitură de spanac: 32 lei
  • Aleasca: 12 lei

În concluzie, vă recomand să testați meniul de primăvară.  Doar că trebuie să vă grăbiți, mai este valabil doar până pe 8 martie 😉

În ceea ce mă privește, sper că voi reveni în curând la Belvedere, un loc civilizat, discret, cu servicii de calitate și un meniu deosebit.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Belvedere

Adresă:
str. Mărășești nr. 1-3
Telefon:

[…] păcate de desert nu a mai fost loc, dar vă recomand din suflet unul din deserturile lor. Semifreddo cu fistic și struguri și hot chocolate cu migdale și vișine sunt în topul […]

[…] povestit de multe ori despre Restaurantul Belvedere, care se află în incinta Hotelului Timișoara și unde nu trebuie să fi cazat ca să iei masa. […]

[…] cu specific preponderent italian (supa de roşii şi penne), cu o uşoară influenţă americană. Supa cremă de roşii a fost delicioasă, fiind însoţită de nişte feliuţe de baghetă integrală prăjită şi cu […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul