Giordano’s – cea mai bună pizza din Chicago

Giordano's Pizza
America de Nord

Știu că America nu se află chiar la o aruncătură de băț de noi, însă dacă te afli prin Chicago sau prin statul Ilinois este imperios necesar să te oprești la una din cele 40 de locații Giordano’s Pizza. Această pizzerie este faimoasă în toată America pentru produsul din meniu numit stuffed pizza despre care o să vă povestesc mai multe imediat.

Povestea Giordano’s

Povestea Giordano’s începe de fapt cu mulți ani în urmă într-un orășel de lângă Torino din Italia. Mama Giordano, o gospodină din oraș cunoscută pentru talentul său culinar avea o rețetă deosebită numită Italian Easter Pie, o plăcintă cu blat dublu, umplută cu brânză ricotta pe care o servea mereu cu ocazia Paștelui.

Peste ani și ani,  membri ai acelei familii s-au stabilit în Statele Unite unde au început să caute pizza autentică, dar, fiindcă nu au găsit nimic pe gustul lor, au decis să deschidă propriul restaurant. Astfel, în 1974 apare primul restaurant Giordano’s din Chicago unde este introdusă în premieră rețeta mamei Giordano, stuffed pizza.

Actualmente în SUA, Giodano’s se găsește doar în statul Ilionois cu peste 40 de locații și în Florida cu 3 restaurante în zona orașului Orlando.

Localul

Ca stil, localul nu face parte din categoria localurilor scumpe sau de fițe, ci este locul perfect de relaxare în familie sau între prieteni. De cum intri, vei observa că predomină culorile roșu, alb și verde, iar încăperea e personalizată prin diferite tablouri cu mesaje cu și despre pizza și mai ales cu poze reprezentative ale orașului Chicago. Fiind vorba de un lanț de restaurante, același lucru îl vei găsi peste tot, indiferent de locație.

Pizzeria Giordanos Naperville

Giordanos Pizza South Naperville

Giordanos Pizza Chicago

Interior Giordanos

Pizza

Giordanos Pizza

Meniul

Ca orice local care se respectă, meniul cuprinde, pe lângă faimoasa pizza, și alte tipuri de mâncare de genul: aperitive, salate, sandwich-uri, deserturi și alte câteva specialități specifice bucătăriei italiene.

Meniu

Dacă v-am tot spus de stuffed pizza asta, să vă explic de fapt ce înseamnă ea. Păi, ca să o luăm cu începutul, această pizza arată cam ca un tort sau ca o plăcintă, sau cel puțin asta am crezut eu că e când am văzut-o prima dată. Are o înălțime de aproximativ 7 cm și un interior umplut cu o brânză care ți se topește în gură și alte ingrediente pe care ți le poți alege dintr-o listă generoasă aflată în meniu. Brânza este by default, ca să zic așa, restul ingredientelor fiind la alegere. Sosul de roșii care în mod normal este pe blat, se află deasupra la acest tip de pizza și restul ingredientelor se găsesc în interior, ca un fel de umplutură.

Pizza Chicago Style

Stuffed pizza la Giordanos

Stuffed pizza

Noi am încercat o stuffed pizza mică (brânză, piept de pui și broccoli călit în prealabil cu usturoi, oferindu-i astfel o ușoară aromă)  și o pizza cu blat subțire, sos de barbecue și piept de pui. Pozele sunt cu variantele small de pizza, dar există și varianta medium și large care sunt incredibil de mari.

Eu nu sunt o fană declarată a acestui tip de stuffed pizza pentru că, din punctul meu de vedere, are prea multă brânză. Este foarte, foarte bună, dar, după o felie, simți că nu îți mai trebuie mâncare pentru următoarea săptămână.

Mă bucur de alegerea făcută de mine, fiind mare fană a blatului subțire și crocant în comparație cu cele pufoase și groase. Pizza mea avea în loc de sos de roșii, sos de barbeque (preferatul meu!), bucăți mari de piept de pui, ceapă și brânză deasupra. Ceapa și bucățile mari de piept de pui se scăldau într-un sos barbeque dulceag și fin, iar brânza de deauspra alături de blatul crocant au completat gustul unei pizza care se anunța demențială.

Barbeque pizza

Pizza cu pui si sos de barbecue

Pepsi

Giordanos

Am plecat cu jumătate de pizza la pachet fiecare și nici nu s-a mai pus problema de desert pentru că abia ne-am deplasat până la parcare.

Ca să vă faceți o idee despre cât este de faimoasă și adorată această pizza din Chicago, gândiți-vă că preiau comenzi din toată țara și fac livrări speciale. Pregătesc pizza și o transportă în așa fel încât să fie pusă numai pentru câteva minute în cuptor pentru ca mai apoi să te bucuri de gustul autentic de pizza, pizza pe care americanii o adoră. O pizza la pachet cu un singur ingredient ales, livrată pe teritoriul SUA, costă 45 $.

Prețuri

Orientativ, prețurile pentru un astfel de prânz arată cam așa:

  • Stuffed pizza mică cu 2 ingrediente – 17.75$
  • Pizza cu barbeque și pui – mică – 18 $
  • Pepsi (free refills) – 2.75 $
  • Sprite (free refills) – 2.75 $

+ taxele statului în care iei masa – 3.33 $ în cazul sumei noastre

Total: 44, 98 $.

Servirea

O să vedeți că, în mai toate recenziile din SUA, de servire chiar e greu să te plângi. Deși citisem pe foursquare că unele localuri Giordano’s au o servire mai proastă sau așteaptă foarte mult după pizza, eu nu am avut nici o problemă de genul. Desigur, a ajutat faptul că a fost o zi de luni la prânz într-o suburbie mai liniștită, nu în centrul orașului.

Concluzie

Dacă te afli prin Chicago trebuie să încerci neapărat această pizza. Pizzeria Giordano’s a fost numită cea mai bună pizzerie din Chicago de către: NBC, CBS Chicago, The New York Times, Chicago Magazine, Chicago Tribune și alții. Bineînțeles, nu uita să o împarți cu cineva. 😀

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Giordano's Pizza

Adresă:
2870 U.S. 34 Oswego, IL, United States
Telefon:
Website:

[…] Locațiile Olive Garden, mai ales cele mai nou construite, sunt decorate în stilul zonei toscane din Italia și mai toate elementele decorative, inlcuzând aici și muzica, încearcă să creeze o atmosferă specifică localurilor din Italia. […]

Raiul clatitelor | FoodCrew

28 March 2013 at 13:19

[…] Este cunoscut mai ales pentru diversificatul meniu de mic dejun, dar cuprinde și opțiuni pentru prânz sau cină (burgeri, salatate, aperitive, supe, fripturi etc.). Un alt lucru important de menționat […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul