Casa del Sole, locul unde rafinamentul este la el acasă

Restaurant Casa del Sole
Timișoara

E bine ca în fiecare lună să încerci să descoperi un loc nou, un loc aparte care să te bucure şi de care să îţi aminteşti cu drag. Ghidată fiind de această dorinţă şi însoțită de dorinţa de a lua prânzul, paşii m-au purtat înspre Casa del Sole. Am trecut de atâtea ori pe lângă acel restaurant, dar nu am intrat niciodată până acum şi, fie vorba între noi, rău am făcut! Să vă spun şi de ce, pentru ca voi să nu mai pierdeţi vremea şi să ajungeţi mai repede acolo.

De cum intri, pe partea stângă tot peretele este cu oglinzi, ideal pentru a face o ultimă verificare scurtă înainte de a intra într-o altă lume. Spun o altă lume deoarece totul e făcut cu mult bun gust şi te trimite foarte repede cu gândul la Italia. Simplu, delicat, armonios şi deloc încărcat. Toate combinaţiile de acolo te bucură într-adevăr şi te fac să uiţi de griji şi alte cele.

Am ajuns pe la ora prânzului şi restaurantul era destul de plin dar, având un spaţiu suficient de mare, am găsit repede o masă şi am pornit spre studierea meniului. După puţină vreme, colega Nuţi a observat că sunt mese şi lângă piscină şi atunci ne-am mutat acolo căci priveliştea era pur şi simplu de vis chiar dacă afară vremea nu a prea ținut cu noi.

Piscina Casa del Sole

Ca un restaurant care se respectă, ne-a lăsat suficient timp ca să studiem meniul, nimeni nu te-a grăbit. Fiind dornici însă să bucure clientul şi să asigure confortul, ne-au întrebat dacă vrem să comandăm băuturile. Nimic mai simplu. Pe aşa o vreme, Nuți a comandat o limonadă, iar pentru subsemnata un pahar de vin (cam toată lumea din jur avea vin la masă şi pofticioasa de mine s-a conformat mulțimii:P). După ce băuturile au fost comandate, a început cu adevărat studierea meniului. Meniul este destul de stufos, cu multe specialităţi italieneşti, multe feluri de paste, salate, peşte cât încape în tot felul de combinaţii. Ar mai fi multe de povestit, dar cel mai simplu e să mergeţi şi să vă convingeţi. 😉

Bauturi pe terasa

Vin alb

După studiul intens al meniului, am ales câştigătoare pastele, căci dacă tot mă simţeam ca în Italia, am ales Gnocchi Quatro Formaggi. Pentru desert am decis să fie Mouse de ciocolată cu cremă de vanilie.

Cam în 20 de minute aveam în faţa mea o farfurie mare cu pastele comandate care se scăldau în diferite feluri de brânză şi pe deasupra era ras Parmezan, dar din acela adevărat şi foarte gustos. La brânză nu s-au zgârcit, era suficientă cantitate din fiecare fel şi se combinau foarte bine. Porţia pot spune că este mare (350 de grame), sau cel puţin mie aşa mi s-a părut şi îndestulătoare. Pastele s-au potrivit de minune cu vinul comandat, iar desertul a întregit totul.

Gnocchi quatro formaggi

Paste la Casa del Sole

Pranz la Casa del Sole

Pranz pe terasa

Despre desert pot spune că a fost perfect! Mouse-ul de ciocolată era aşa de rafinat şi fin, iar crema de vanilie l-a completat întru totul. Desertul a venit ornat cu puţină frişcă şi sticksuri de ciocolată, totul fiind foarte bun.

Mousse de ciocolata

Mouse de ciocolata

Tot ce am mâncat la Casa del Sole m-a încântat foarte mult. Legat de servire, am numai cuvinte de laudă, iar despre locaţie, sinceră să fiu, parcă nu mai îmi venea să plec. Verdeaţa din grădină, piscina cu apa aşa de curată, totul încercuit de clădirea frumoasă şi impunătoare a hotelului, parcă te rugau să mai stai sau cel puţin să te mai întorci. De întors, clar mă voi întoarce mai ales că acum am luat la cunoştiinţă şi despre preţuri (unele sunt puţin mai mari faţă de medie, dar merită pentru tot ce oferă locul). Pentru tot ce am consumat, preţurile au fost cam aşa:

  • Gnocchi Quatro Formaggi – 350 g – 25 RON;
  • Mouse de ciocolată cu cremă de vanilie – 100 g – 19 RON.

Dacă încă mai stați pe gânduri, mai pot spune că Restaurantul Casa del Sole e locul ideal atunci când vrei să te simţi ca în Italia, atunci când vrei calitate a serviciilor, intimitate şi mâncare de 5 stele. 😉

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Casa del Sole

Adresă:
str. Romulus, nr. 12
Website:

[…] e mai aproape de activitățile pe care le desfășor, și ca să fiu sinceră, îmi place mai mult terasa de […]

[…] de calitate servite. Cu siguranţă există ce să-şi aleagă fiecare dintre noi din cele 10 propuneri şi aşteptăm să ne împărtăşiţi şi părerile şi sugestiile […]

[…] cu ideea de a servi meniul zilei, meniul foarteeee îmbietor ne-a schimbat radical planurile. Migdala v-a povestit acum ceva timp ce a savurat ea, iar eu am decis pentru prânzul în aer liber să servesc piept de […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul