Arome chinezești la Templul Soarelui

Templul Soarelui
București

Nu aveam în plan să ajung la acest restaurant. Căutam, de fapt, Restaurantul Haveli, și mă pregăteam pentru o explozie de arome și gusturi intense, ca în India. Când colo, restaurantul fiind închis temporar, am fost nevoită să găsesc o soluție. Una rapidă și bună, pentru că eram însoțită de doi francezi înfometați, care se aflau în vizită în București. Soluția salvatoare a venit de la câțiva localnici care s-au nimerit pe stradă și ne-au îndrumat către restaurantul chinezesc aflat la doi pași, tot pe Strada Mihai Eminescu.

Am ajuns repede și am răsuflat ușurată văzând că localul arăta bine și părea primitor. Până la urmă, nici mâncarea chinezească nu era o idee rea. Chiar deloc!

Am luat loc pe terasă, la una din mesele mari și rotunde. A sosit și meniul, care arăta cu totul și cu totul neașteptat, diferit de orice alt meniu pe care l-am văzut până atunci. Acest meniu era ca un catalog, bogat în fotografii, astfel că la fiecare preparat puteai să vezi cum arată, înainte de a-l comanda. Numărul preparatelor din meniu era impresionant, mi-ar fi plăcut să îl răsfoiesc în întregime, dacă aș fi avut timp. Cum nu aveam, am mers direct la țintă, analizând mai cu atenție paginile dedicate supelor, salatelor și legumelor.

Felurile principale din meniu erau împărțite pe următoarele categorii: porc, vită, oaie, pui, pește, fructe de mare, rață, vânat, legume, numărul lor fiind copleșitor (am înțeles că au peste 500 de rețete). Un alt lucru de menționat este că fiecare preparat avea traducere în engleză și chineză.

meniu restaurant templul soarelui

meniu restaurant chinezesc templul soarelui

Am ales o supă de ciuperci cu ouă, două porții de legume de sezon în sos Sichuan, o salată Hai Dai (iarbă de mare), ciuperci sote și două porții de orez simplu. Am mâncat împreună, toți trei, legumele și salata fiind în cantitate numai bună pentru a fi împărțite.

Fiind un mare fan al supelor japoneze și chinezești, supa de ciuperci mi-a mers la suflet. Avusesem niște zile mai “seci” și, ca urmare, stomacul meu a fost extrem de fericit să primească ceva cald și lichid. Mi-a plăcut combinația de ciuperci și ouă, care oferea o mai bună consistență supei. Servirea a fost extrem de rapidă. De altfel, toate preparatele au venit repejor, lucru care m-a încântat pentru că îmi era foarte foame și era deja ora 21:00 când am ajuns la restaurant.

supa ciuperci templul soarelui

supa chinezeasca de ciuperci

Legumele de sezon împreună cu salata Hai Dai au fost o alegere inspirată, o mâncare lejeră și proaspătă care a venit foarte potrivit în completarea supei. Legumele erau puțin coapte, mai mult crude. Nu știu dacă așa trebuie să fie, dar pentru mine au fost ok.  Mâncarea conținea bucăți mari de morcovi, ardei, ciuperci și alte legume de sezon, gătite în sosul aromat și delicios pe bază de soia.

legume de sezon restaurant templul soarelui

legume de sezon mancare chinezeasca

legume de sezon salata chinezeasca

Ambianța
Terasa restaurantului, răcoroasă și umbroasă în timpul zilei, arăta bine la venirea serii, cu un puternic colorit verde și multe frunze atârnătoare, care mi-au dat senzația că sunt undeva aproape de pădure, de sălbăticie. Mesele erau luminate cu câte un bec așezat deasupra, lumina răsfirându-se discret prin pereții abajurului.
terasa restaurant templul soarelui

terasa restaurant chinezesc templul soarelui

restaurant templul soarelui bucuresti

Prețuri
Supă de ciuperci cu ouă – 9 lei
Legume de sezon – 21 lei
Sote de ciuperci – 25 lei
2 porții de orez simplu – 12 lei
Salată Hai Dai – 21 lei
Granini – 7 lei

Din punctul meu de vedere, a fost o seară reușită, relaxantă și o cină gustoasă, ușoară, lejeră, mai lejeră decât dacă am fi mers la restaurantul indian  🙂 Am aflat ulterior că există mai multe Restaurante Templul Soarelui în București, 4 locații, mai exact. Primul restaurant a fost deschis în 1995, fiind printre cele dintâi care au adus bucătăria chinezească autentică în peisajul bucureștean.

Eu am fost încântată de ce am găsit la ei, mi-a stârnit curiozitatea meniul și aș vrea să revin din nou pentru a încerca mâncarea tradițională chinezească într-o ambianță liniștită și plăcută. Vi-l recomand cu încredere!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Templul Soarelui

Adresă:
str. Mihai Eminescu, nr. 151, sector 2 , București
Telefon:

[…] noul meniu de la Casa Bunicii e organizat mai eficient, astfel încât toate băuturile și preparatele […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul