Bunica are meniu nou și dragoste dulce

Casa Bunicii 1
Timișoara

Cum suntem numai ochi și urechi în ceea ce privește mâncarea, am auzit că bunica de la casa 1 are un meniu schimbat la față și îmbogățit cu preparate proaspăt scoase din bucătărie. Așa că am pornit repejor într-acolo, ca să vedem ce e nou.

Am ajuns sâmbătă seara pe la ora 19:00 și ne-am așezat la o masă pe terasă. Era ceva lume, în special familii și grupuri de prieteni. Cu toate acestea, am observat că atmosfera era destinsă iar chelnerii au venit prompt să ne ia comanda. Doar că de data aceasta meniul arăta foarte diferit de cel pe care îl știam și a fost nevoie să cerem lămuriri. Ce s-a schimbat? S-a scos ceva din meniu? Ce e nou?

terasa casa bunicii  1 timisoara

Așadar, noul meniu de la Casa Bunicii e organizat mai eficient, astfel încât toate băuturile și preparatele culinare încap pe două foi, față-verso. Același stil al design-ului, două culori: verde pentru băuturi și vișiniu pentru mâncare. În comparație cu meniul inițial, acesta mi s-a părut mai concis și parcă e mai ușor să găsești în el ce te interesează, fără să fii nevoit să răsfoiești nu știu câte pagini. Una din chelnerițe ne-a spus că o parte din preparate se repetau și acum apar într-o singură categorie, deci s-a încercat o economie de spațiu și un mod nou de organizare, mai ușor de urmărit. Specialitățile bunicii și recomandările pentru fiecare categorie sunt și de această dată încadrate și scoase în evidență, la fel ca în meniul anterior. Deci, stilul e același, doar aranjarea și aspectul sunt schimbate.

meniu bauturi casa bunicii

meniu casa bunicii 1

Dar, se pare că nu este vorba doar de o “schimbare la față”. Bunica a pregătit bunătăți noi. Pe unele dintre ele le-am detectat singure, pe altele ni le-au dezvăluit chelnerii (am apreciat foarte mult amabilitatea lor și deschiderea cu care ne-au oferit informații). Așadar, câteva preparate “fierbinți” mi-au lăsat apă în gură: Foie gras cu dulceață de praz, Scoverzi cu spanac și gorgonzola, File de doradă cu legume la tigaie, Ficat de gâscă cu sos de mere și vișine, Piept de rață cu sos de coacăze.

Eu am lăsat pe data viitoare preparatele noi fiindcă venisem de acasă cu o poftă de ceva sănătos, ușor și răcoros. Nu vroiam nicidecum o cină copioasă, ci mai degrabă o mâncare simplă și lejeră. Nu am întâmpinat nicio problemă în a găsi preparate pe placul meu. Am ales o salată cherry din meniul de gustări reci și o porție de “Dragoste Dulce”, binecunoscuta înghețată artizanală a bunicii.

Salata cherry făcută de bunica are multă mozzarella, jumătăți de roșii cherry, măsline negre. Este aromată cu pătrunjel și busuioc verde din belșug. Arată foarte sănătos și chiar așa este. Cu ulei de măsline, ingredientele din această salată au fost divine, exact ce îmi doream. Cantitatea a fost potrivită pentru o masă lejeră. Salata a fost servită într-o farfurie adâncă ce avea pe fund două felii de pâine plasate acolo pentru a absorbi sosul. O idee foarte bună! Evident, pâinea nu a rămas nemâncată, pentru că nu mi-am permis să las nimic în farfurie la cât de bun a fost.

salata rosii cherry mozarella

salata cherry casa bunicii

salata cherry

salata cherry casa bunicii timisoara

Cina a fost încununată cu succes de un deliciu al bunicii: înghețata de casă. Dacă nu ați încercat-o încă, nu știți ce ați pierdut. E făcută cu ouă, zahăr și smântână, deci are cu totul alt gust față de înghețata din comerț. Știind deja cât de bună e dragostea fierbinte, am decis să încerc următorul fel de pe listă – dragoste dulce, cu miere și nucă măcinată. Cu toate că Dragostea Fierbinte rămâne pe locul 1, datorită sosului de zmeură, Dragostea Dulce nu a fost cu mult mai prejos. Înghețată dulce, miere și mai dulce, miez crocant de nucă … a fost un răsfăț răcoritor și un desert perfect la final de masă.

inghetata artizanala de casa

inghetata dragoste dulce casa bunicii

inghetata dragoste dulce miere nuca

inghetata dragoste dulce

Prețuri
Salată cherry – 300 g – 22.99 lei
Înghețată “Dragoste Dulce” – 240 g – 11.99 lei

În concluzie, o seară perfectă, după standardele mele. Iar dacă sunteți curioși de noul meniu al bunicii, aștept cu interes impresii 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Bunicii 1

Adresă:
Str Virgil Onițiu nr. 3 Zona Balcescu
Telefon:
Website:

[…] cum am fost  cu toții deja informați , Bunica a venit cu bunătăți noi și ne-a pregătit rețete speciale, pe gustul […]

[…] Eu am ales o granita cu vișine, care a sosit foarte repede, era foarte rece, cu multă gheață mărunțită și bucăți întregi de vișine. Mi-a plăcut gustul proaspăt și răcoritor. […]

[…] de cartofi cu costiţă şi cârnăciori, doradă la grătar cu cartofi la cuptor cu rozmarin şi desertul-minune, tort bezea, fără de care nu aş fi părăsit […]

Comentarii

angela

18 July 2013 at 19:43

astepam de la voi sa ne spuneti de noul meniu, dar vad ca v-ati ales tot “vechituri”…asta dupa ce ati scris treisferturi de aerticol despre cele doua pliante cu meniu…asta-i review?? pe bune???

    Ratatoullia

    19 July 2013 at 11:28

    Colega a fost mai curioasa si va prezenta detalii despre un preparat din meniul nou, si anume Scoverzile cu spanac și gorgonzola. Recenzia ei va fi publicata saptamana viitoare.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul