Escapadă gastronomică la Bazoș

Hotel Restaurant Stejarul
Bazoșu Nou

Îmi era dor de o ieșire în afara orașului și singurul loc aproape de Timișoara care îmi făcea cu ochiul era Bazoșul, în ideea unei plimbări liniștite prin parcul de acolo. Nu era doar parcul dendrologic care mă atrăgea, ci și popasul culinar la Restaurantul Stejarul, de la sine înțeles. Deoarece natură + mâncare = love, am spus DA și am plecat numaidecât într-acolo.

De la ultima mea vizită la Stejarul, în iarnă, lucrurile s-au schimbat în bine. În fața hotelului-restaurant a răsărit o grădină cu plante și flori frumos aranjate. Clădirile sunt schimbate la față cu picturi colorate, iar vasele cu mușcate înveselesc și dau viață balcoanelor. E o adevărată bucurie să vezi că timpul poate să schimbe lucrurile în bine și, în loc să fii întâmpinat de consecințele sale distrugătoare, ești surprins de efectele constructive. Asta se întâmplă atunci când omul veghează asupra locului și muncește pentru a-l păstra mereu în stare bună, îngrijindu-l și înfrunusețându-l. Un mare bravo, așadar, pentru cei care se ocupă de hotelul și restaurantul Stejarul.

hotel restaurant stejarul bazos
restaurant stejarul
hotel stejarul

De la Timișoara până la Bazoș am făcut 20 de minute cu mașina, ajungând acolo pe la ora 14:00. Fiindcă ne era foarte foame, am hotărât să luăm prânzul și pe urmă să pornim într-o plimbare prin parc. Puteam să luăm loc și pe terasa din fața restaurantului, însă am ales să ne așezăm în interior, la răcoare.
interior restaurant stejarul

Restaurantul Stejarul se bucură de un mare renume datorită maestrului bucătar Nicolae Guștere, un om pasionat de meseria lui, lucru pe care îl remarcă orice om care degustă preparatele sale. După experiența vizitei trecute, știam că trebuie să mă aștept la mai mult decât un prânz, la mai mult decât mâncare, la o incursiune în tărâmul fascinant al gastronomiei.

Din meniul bogat în preparate care nu pot lăsa indiferent pe niciun gurmand adevărat, am ales o salată exotică cu creveți, o porție de tagliatele cu trufe și, ca desert, gateau au chocolat. Se anunța un prânz copios, cu arome și combinații noi de gusturi.

Salată exotică cu creveți

Având o slăbiciune pentru asocierile dulce-sărat, am știut de la bun început că salata cu creveți va fi pe gustul meu. Combinația de ingrediente a fost excelentă și ca aspect, și ca gust: mai multe feluri de salată, creveți, felii subțiri de ananas. Dressing-ul a constat într-un sos pe bază de cognac, care a dat o aromă rafinată și exotică salatei. A fost delicioasă!

salata exotica creveti stejarul
creveti salata exotica

Tagliatele cu trufe

După ce am gustat din tagliatelele cu trufe am înțeles că și la capitolul gastronomie am multe de învățat. A mânca nu se rezumă doar la a ne umple stomacul cu ceva, indiferent de calitate. Înseamnă o educare a gustului, a preferințelor și a modului de a ne alimenta. Din păcate, de multe ori mâncăm același tip de preparate, din tot felul de motive – nu avem bani de ceva mai bun, suntem prea “conservatori” pentru a încerca ceva diferit sau ne-am obișnuit să ne hrănim într-un anumit mod și e mai comod să continuăm așa. Eu cred că în felul acesta ne refuzăm nouă înșine bucuria descoperirii de experiențe noi.

Revenind la mâncarea noastră, pentru mine a fost prima dată când am încercat trufe. Mi-a plăcut gustul intens, tare, în ciuda faptului că în farfurie erau doar câteva firimituri din această delicatesă. Curiozitatea de a vedea cum arată o trufă întreagă m-a împins să întreb dacă pot să îmi arate una. Ciuperca ce crește sub pământ mi-a fost prezentată numaidecât, împreună cu explicații folositoare despre modul în care se obține și cum se conservă.

Astfel, tagliatelele cu trufe nu au fost doar o porție de mâncare, ci și o poveste, o experiență nouă. Nu e ceva ce aș putea mânca zi de zi, nu e un preparat pe care să îl irosești, și tocmai de aceea e cu atât mai memorabilă savurarea lui.

tagliatele cu trufe restaurant stejarul
tagliatele cu trufe stejarul
tagliatele cu trufe

Gateau au chocolat cu înghețată

Din gastronomia franceză cel mai mult îmi plac deserturile, așa că am ales un gateau au chocolat, care a fost servit fierbinte, alături de trei boluri de înghețată. Gateau-ul a fost așa cum îl știam eu din Franța, cu interiorul moale și cremos, care se prelinge apetisant când iei cu lingurița din el.

gateau au chocolat
gateau au chocolat inghetata
gateau au chocolat inghetata stejarul

Prețuri

Salata Exotică cu creveți (250 g): 26 Ron
Tagliatele cu trufe (300 g): 27 Ron
Gateau au chocolat cu înghețată (150/100 g): 15 Ron

Concluzii

La Stejarul nu găsești piept de pui cu salată și cartofi prăjiți. Și de ce ai mânca așa ceva când poți să iei o gură de aer proaspăt și să descoperi că până și la capitolul mâncare există atât de mult loc pentru inovație încât nu îți ajunge o viață să te bucuri de tot.

Pentru o experiență gastronomică, nu doar o masă obișnuită, pentru desfătarea simțurilor și cultivarea gustului, vă recomand preparatele domnului Guștere la Restaurantul Stejarul din Bazoșul Nou. De veți încerca, veți mai reveni, vă asigur!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hotel Restaurant Stejarul

Adresă:
Bazoşu Nou, nr.123(DJ 609F)
Telefon:

[…] de puține ori am mâncat o prăjitură cu ciocolată care să fie atât de ușoară și de fină. Blatul era pufos, iar crema de ciocolată cu care eram umplut era ca un mousse fin de ciocolată. Desertul […]

[…] că Ospătăria Stejărelul aparține restaurantului Stejarul de la Bazoșu Nou, mă așteptam la o calitate a produselor. Așteptarea nu mi-a fost înșelată. […]

[…] la ideea de răsfăț, am studiat meniul și am comandat următoarele: trofiette salsa ai porcini, crema al tartufo e pancetta croccante, apoi filetto di salmone agli agrumi ed odori și broccoli al vapore, iar ca […]

[…] Continuăm călătoria în lumea gusturilor extravagante printr-un nou produs în colecția The Sandwich Factory: vitrina cu înghețată La Strada, brand sofisticat, asociere îndrăzneață de fashion și gastronomie. […]

[…] el fiind vizitat de gurmanzii noștri acum mulți ani pentru preparate cu specific vânătoresc, răsfățuri culinare sau pentru preparate mai […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul