Mâncare foarte bună, priveliște plăcută, servire nu tocmai bună=Porto Arte

Porto Arte
Timișoara

E soare afară și e din ce în ce mai cald, vara își arată puterea și vremea teraselor a sosit. La recomandarea și solicitarea colegilor de birou, ne-am decis să mergem să încercăm terasa de la faimosul Porto Arte.

Zis și făcut. Am pornit înspre Porto Arte, cunoscut și sub denumirea de “Vaporul”. Pentru o imagine mai clară, localul este situat pe Bulevardul Regele Carol I, mai exact la unu dintre picioarele podului care duce înspre Maria (așa ca pentru toată lumea).

Intrare Porto Arte

De cum ajungi te bucuri să vezi multă verdeață, cu preponderență multe salcii. E și normal, localul fiind situat pe malul Begăi. Toate bune și frumoase, am intrat, am început să ne bucurăm de priveliște și am decis să luăm loc cât mai aproape de apă. Terasa nefiind foarte plină la acea ora, am putut alege ce locuri vrem.

Terasa pORTO aRTE

vEDERE pORTO Arte

Totul părea că merge de minune. Am spus părea, deoarece din momentul în care am intrat în contact cu chelnerii, lucurile s-au mai schimbat. Nu voi face mare caz, dar poate știți acele locuri în care mergi și chelnerii sunt parcă părăsiți de viață. Ei bine, acest aspect l-am întâlnit și aici. Toată lumea era foarte supărată și parcă îi deranjai daca întrebai ceva. Pe lângă asta mai vreau să precizez și că masa la care am decis noi să stăm am cam curățat-o singure, nefiind ștearsă în urma oaspeților avuți cu puțin înainte. Bun, nu vreau să accentuez prea mult acest aspect și voi trece la adevăratul motiv pentru care am ajuns la Porto Arte: mâncarea bună de care am tot auzit și pe care voiam să o încerc.

Pentru alegerea mâncării am avut parte de un meniu în care m-a încântat să văd că e destul de largă gama de produse și oricine poate fi mulțumit. Mi-a plăcut să văd că erau multe, multe preparate din bucătăria tradițională, care  mai de care.

Meniu Porto Arte

Deoarece de multă vreme nu am mai mâncat și fiindcă de cum am văzut în meniu mi-a tras cu ochiul, am ales pentru început o Ciorbă de Burtă. Da, da, sunt o mare fană a acestui gen de ciorbă. Deoarece am început din plin, am decis ca pentru felul doi să aleg ceva mai ușor și, anume, o salată Porto Arte.

Până am așteptat comanda, care nu a durat foarte mult, vreo 20 minute, am ales să savurez o limonadă cu pepene. Auzisem că e bună limonada la Porto Arte și m-a bucurat să văd că au mai multe variante: ananas, mere, pepene, clasică, cu mentă. Mai îmi place și că se folosesc fructe proaspete!

Limonada Porto Arte

Bun, nu a durat mult și m-am trezit în fața mea cu o porție sănătoasă de Ciorbă de Burtă.

Ciorba Porto Arte

Sănătoasă și chiar foarte gustoasă. A fost foarte pe gustul meu, nici prea acră, dar puțin acră și cu suficientă smântână, care se adaugă la final în ciorbă, înainte să se aducă farfuria (bine că nu am mai comandat smântână). Mi-a plăcut că era chiar generoasă cu bucățile de carne, dar avea și destul lichid, mie chiar mi-a plăcut! Ciorba a fost servită suficient de caldă, cel puțin pentru gustul meu, alături de feliile de pâine comandate. Da, mi-a plăcut mult ciorba și o recomand!

Prim plan Ciorba Porto Arte

Ciorba si Paine Porto Arte

Deja destul de sătulă de la ciorbă, pot spune că salata m-a încântat de la sosirea ei până la ultima îmbucătură. Era formată din roșii, castraveți, crutoane, piept de pui, file de anșoa, busuioc și ulei de măsline. Combinația de piept de pui cu anșoa, mie una mi-a plăcut. Iar crutoanele se potriveau de minune cu roșiile și castraveții. Am mai apreciat și că nu era prea mult ulei de măsline, iar busuiocul se simțea fin, dar suficient.

Salata porto Arte

Salata ansoa Porto Arte

Salata piept pui Porto Arte

Una peste alta să relatez și partea de prețuri:

  • Ciorbă de burtă (400 ml): 10,3 RON;
  • Salată Porto Arte (400 g): 19,80 RON.

Bun, acum ce pot spune la final despre Porto Arte este că mâncarea m-a încântat, priveliștea este de vis, terasa este mare și cu multe sălcii și este situat în centrul orașului. Ce știu cu siguranță despre Porto Arte este că nu voi merge acolo dacă am o zi mai agitată, deoarece servirea lasă mult de dorit și cu siguranță aș face remarci mai aspre.

În concluzie, Da pentru mâncare și priveliște, un mare NU pentru servire.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Porto Arte

Adresă:
Pod Maria, Lânga Catedrală
Telefon:
Website:

[…] unde de cum intri, parcă ești întrebat subtil, ceva de genul: ai de gând să stai mult? chiar vrei să mănânci aici? Ei bine, la Casa Bunicii, atât 1 cât și 2, nu e […]

[…] mă simt bine acolo, deci am ignorat modul de servire. Pentru voi s-ar putea să conteze mai mult calitatea serviciilor, așa că luați în seamă aceste […]

[…] mozzarella, măsline negre, rucola, rosso și dresing balsamic și Chiar a fost delicioasă. Nu sunt adepta dressingurilor, dar aici s-a potrivit bine cu carnea de vită. Verdețurile din salată au fost […]

[…] legume, din punctul meu de vedere, au fost puțin cam fierte și foarte sărate (deși eu mănânc cam sărat). Dar, altfel, completau foarte bine ce am […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul