Prânz “aparte” la Radha Cuisine, restaurantul indian din oraș

Radha Cuisine
Timișoara

Mai cochetasem cu mâncarea indiană acum vreo 3 ani, pe alte meleaguri, departe de Timișoara. De atunci am rămas cu ideea că trebuie să mai încerc deoarece îmbina mai multe cerințe de-ale mele cu privire la mâncare: era deosebită spre ciudată, avea diverse arome, te făcea curios, avea condimente aparte, dar care se întregeau. Ce mai, era clar, aveam să mai încerc mâncarea indiană.

Zis și făcut! Deși Restaurantul Radha Cuisine e deschis de ceva vreme, recunosc, abia acum am reușit să ajung să-l încerc. După zicala cunoscută: Mai bine mai târziu decât niciodată!!!!, zic și eu că e foarte bine că am ajuns și acum e momentul să încep să vizitez și mai mult acest restaurant fiindcă mie una mi-a plăcut.

Gata cu atâta introducere și să vă spun ce am mâncat la ei și cum a fost experiența.

Am ajuns la ora prânzului și am ales meniul zilei. Trebuie să menționez că Radha Cuisine este un restaurant micuț, mai de grabă o combinație între fast food și restaurant. Zic combinație deoarece mâncarea este gata pregătită, o poți vedea și în 5 minute ești servit cu o porție mare, sănătoasă și suficient de caldă. Tot ansamblul este micuț, dar liniștit și ideal pentru cine vrea să mănânce ceva rapid și bun, vegetarian.

Cei de la Radha Cuisine au meniul stabilit pe întreaga săptămână, iar, în ziua în care am ales să mergem, Ratatoullia și cu mine, aveau așa ceva:

  • Supă de legume (300 g)
  • Cartofi Gauranga era la alegere cu Khichari (orez cu legume) (240 g)
  • Salată (varză, sfeclă roșie, măsline) (60 g)
  • Samosa (plăcintă cu legume) (50 g)
  • Halava caramel (50 g)

Pentru felul doi am ales Cartofi Gauranga, iar de restul produselor am avut ocazia să mă bucur și să le descopăr.

Îmi place foarte mult la mâncarea indiană că are nume așa ciudate și care parcă te îmbie.

Să le luăm pe rând:

  • Supă de legume: așa după denumire, gândul m-a dus la clasica supă de legume. După prima înghițitură mi s-a confirmat că e mai mult decât atât. Mi-a plăcut deoarece era o combinație între conopidă, varză, morcovi și cartofi. De apreciat că nu erau foarte mulți cartofi, era o supă ușoară, dar sățioasă.

Supa legume Radha Cuisine

  • Cartofi Gauranga: i-aș descrie ca un fel de cartofi franțuzești de la noi. Dar erau fără carne și cu un sos zemos, cu multe condimente, gălbui. Nu știu să spun despre ce condimente era vorba, dar își făceau bine treaba. Toate ca toate, dar smântâna folosită se simțea discret, dar suficient cât să îți placă. Acești cartofi veneau însoțiți de salată. Combinația de varză cu sfeclă roșie și măsline pe mine una chiar m-a încântat. Se simțea foarte bine totul și era chiar foarte sățioasă.

Alti Cartofi Gauranga Radha Cuisine

  • Samosa: aici este vorba despre o plăcințică, foarte hrănitoare la rândul ei și umplută cu cartofi și mazăre verde, foarte bun totul.

Meniul Zilei Radha Cuisine

  • Halava caramel: din ce ni s-a spus era un dulce făcut din gris și cu ceva gust de portocale, buuunnnn, buuun, aș mai vrea o porție.

Halava Radha Cuisine

De menționat ar fi câteva detalii: tacâmurile și farfuriile sunt din plastic. Pâinea și apa sunt din partea casei, precum și sosul (dulce sau picant, la alegere) .

Curioasă cum sunt din fire am tras cu ochiu și la farfuria vecinei și din cele relatate de Ratatoullia despre Khichari se pot spune următoarele: combinația de orez cu linte și alte legume este una mai specială. Orezul avea o aromă puternică, iar Ratatoullia a ales un sos iute, care s-a potrivit de minune cu orezul și în final a fost foarte mulțumită de alegerea făcută.

Khichari din nou Radha Cuisine

Despre Radha Cuisine mai pot spune că are o ofertă chiar atrăgătoare de dulciuri, majoritatea făcute în casă, din niște combinații la care nici nu m-as fi gândit. Mai pot spune că la fel de îmbietoare e și secțiunea de “chestii sărate“.

Vitrina dulciuri Radha Cuisine

Vitrina preparate sărate Radha cuisine

Pentru mine Radha Cuisine a fost o experiență plăcută. Am mâncat ceva nou, ceva gustos, suficient de repede ca timp de servire, fără multă agitație în jur, totul la 15 RON.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Radha Cuisine

Adresă:
str. Emanoil Ungureanu nr. 13
Telefon:

[…] India de Sud predomină mâncarea vegetariană, legumele sunt preparate ca o supă (sambar), se folosește nuca de cocos, condimente mai multe, […]

[…] am pornit înspre acolo. Este vorba despre George’s Snack Hut. Dacă știți unde este Radha Cuisine în Unirii, atunci e simplu, George’s Snack Hut este fix lângă, în partea stângă. Dacă […]

Comentarii

irina

12 August 2013 at 14:00

Sosul ăla galben cu condimente probabil era sos de curry. Yummy!

Daciana

7 October 2013 at 20:10

Azi am fost la ei si am baut doua ture de ceai cu ghimbiri si lamaie 🙂 pe care vara il gasesti in varianta rece si un burger. Burger-ul mi se pare genial 🙂 Imi place ca toate elementele componente sunt facute de ei incepand de la paine si ajungand la sos. Yummmm!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul