Servicii faine și meniu mediteranean la Casa Yanka

Casa Yanka
Timișoara

Mi-e greu să cred că aș fi ajuns vreodată la Casa Yanka dacă nu era colega mea, Migdala. Asta pentru că restaurantul e localizat tocmai în Dumbrăvița iar eu nu am mașină. La propunerea ei, am decis să luăm prânzul acolo, un prim motiv fiind terasa iar un al doilea motiv fiind specificul mediteranean al restaurantului.

Am ajuns pe la ora 13:00 și am luat loc la una din mesele așezate la umbra unei sălcii. Terasa are două părți, una fiind în aer liber, iar cealaltă, acoperită. Mi s-a părut o idee faină, care împacă și vremea bună, și vremea ploioasă.

În partea neacoperită, mesele și scaunele erau destul de răsfirate pe suprafața terasei cât să creeze o ambinață aerisită, fiecare masă având spațiul ei și intimitatea ei. Mi-au plăcut foarte mult mesele și scaunele cu elemente de fier forjat, potrivite pentru terasă și în ton cu sigla elegantă a restaurantului.

casa yanka intrare

terasa casa yanka

terasa restaurant casa yanka

Legat de meniu, într-adevăr predomină preparatele mediteraneene, mai ales pe bază de pește. Totuși, restaurantul oferă și meniul zilei, care e mai puțin mediteranean și mai mult românesc.

restaurant casa yanka

meniu restaurant casa yanka

Daaaar… până să ajungem la meniu, am fost surprinse să primim din partea casei ceva de ronțăit: chipsuri cu sos picant. Chipsurile erau făcute în casă, din ce ne-a spus chelnerul. Ideea e foarte bună, chipsurile au fost ok, însă eu aș fi preferat altceva în loc. Poate niște salată de vinete pe o felie de pâine, sau niște focaccia.

chips sos picant

Un pahar de suc răcoritor de mere. Natural!

suc de mere

Mă tenta să încep cu o salată Yanka (somon afumat, mozzarella, ou fiert, roșii cherry, pesto). În cele din urmă, văzând varietatea mare de bruschete (6 feluri) am ales împreună cu Migdala un platou cu 4 tipuri diferite: bruschete al tonno, cremoso, al prosciuto și somon afumat, câte două din fiecare. Cele pe bază de carne au fost savurate de Migdala. Eu am gustat doar variantele cu pește. Cea cu ton și ceapă a fost bunicică, dar pe mine nu mă prea încântă ceapa crudă decât dacă e cu brânză și ou fiert. În schimb, bruschetele cu somon și piure de mango au fost excelente! Gust rafinat, combinație neașteptată … tot ce îți poți dori dacă îți plac fructele și peștele. Bagheta era unsă cu brânză philadelphia iar fileul de somon (în belșug) era așezat deasupra, acoperit cu o linguriță de sos de mango acrișor. Aș fi vrut să nu se mai termine….

bruchete casa yanka

bruschete ton somon mango

Am continuat cu un preparat ce mi-a atras atenția datorită prazului: doradă la grătar, legume trase la tigaie și praz crocant. Ultimul cuvânt era intrigant, așa că nu am mai stat pe gânduri și mi-am urmat curiozitatea. Când a fost servită, farfuria cu doradă arăta puțin ciudat, peștele și legumele fiind ascunse în totalitate sub un strat gros de praz foarte crocant, fășii lungi de frunze de praz, care nu se puteau mânca decât cu mâna. Cantitatea de praz era un pic cam mare. Aș fi preferat mai puțin praz și cred că ar fi arătat mai bine și ca aspect. Așa, am avut mereu senzația că trebuie “să scap” de prazul în plus, fiindcă era în cantitate prea mare. Ignorând acest aspect, oarecum stânjenitor, dorada la grătar și legumele la tigaie au fost o combinație reușită, ușoară, de regim.

dorada legume praz crocant

dorada legume praz

dorada legume praz casa yanka

Serviciile și ambianța

Terasa de la Casa Yanka mi s-a părut potrivită pentru prânz (dacă ai treabă prin zonă), dar mai ales pentru cină sau întâlniri la ceas de seară, când zgomotul mașinilor e mai redus. Servirea a fost foarte bună, chelnerul având o atitudine amabilă și pregătită să răspundă cât mai bine solicitărilor noastre.

Prețuri

Raportul calitate-preț este bun.

  • Bruschete Al tonno (100 g): 7,5 RON;
  • Bruschete Somon Afumat (100 g): 11 RON;
  • Doradă cu legume: 250 g – 29 RON;

În concluzie, dacă aveți drum prin Dumbrăvița, dacă lucrați în zonă sau pur și simplu sunteți curioși să încercați un local nou, dați o fugă până la Casa Yanka și spuneți-ne și nouă cum vi s-a părut.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Yanka

Adresă:
str. Petofi Sandor 79, Dumbrăvița
Telefon:
Website:

[…] decorat, foarte atent la detalii și chiar se simte aerul italian în acest restaurant. Fiind un restaurant cu specific mediteranean, am decis să mă orientez pe cât mai multe produse din pește și derivate. Cu ajutorul […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul