O oră de așteptare pentru o supă la restaurant The Gallery

The Gallery
Sibiu

Da, așa s-a întâmplat și mi se pare mult prea mult. Acum vă voi spune și unde.

Se întâmplă mai nou să ajung cel puțin o dată pe an în Sibiu. E unul din orașele mele preferate și îmi place să-l reîntâlnesc.  Așa a fost și de data aceasta și după ce am rătăcit puțin prin oraș, am decis să iau o pauză și să mănânc.

Am ajuns la Restaurant The Gallery, situat în centrul orașului. Mai mâncasem la acest restaurant, în special pizza, care mi-a plăcut mult și am zis să văd și ce altceva oferă.

Pe timpul verii are și terasă situată pe strada pietonală, dar fiind plină, am luat prânzul în interiorul restaurantului. Este un restaurant destul de mare, situat pe două etaje, o parte mai luxoasă și una mai spațioasă, parcă pentru mese lungi cu oameni petrecăreți. Deoarece îmi era foame, am început să studiez meniu. Mi-a plăcut să observ că erau explicate felurile de mâncare în 3 limbi și era menționat următorul aspect: La cerere bucătăria omorează și preparate neincluse în meniu. Toate bune și frumoase.

Spre sus

Separeu

Separeu detaliu

Am ales destul de repede: o cremă de roșii cu crutoane și papanași cu ciocolată.

Când am dat comanda am fost avertizată că durează între 20 minute și maxim, maxim 45 minute până sosește mâncarea deoarece bucătăria e aglomerată. Bun, nicio problemă, nu eram în nici cea mai mică grabă.

Am așteptat cuminte 50 minute, după care deja mi s-a părut cam mult. Noroc că eram într-o companie plăcută, altfel, nu știu zău. După acele 50 minute, am mai așteptat încă vreo 15 minute și cu scuzele de rigoare a apărut și supa.

Cremă de roșii

Chiar speram să merite așteptarea. Ca rezumat pot spune că a fost bună, dar am mâncat și mai bună. Ideea mea de supă cremă pentru un asemenea restaurant era să fie chiar cremă. Aceasta a fost mai mult supă, făcută strict din bulion și poate cu ceva urme de roșii. Fiind vară mă așteptam să fie din ingrediente proaspete și cu ceva busuioc sau oregano printre, plus ceva usturoi care face mai specială supa cremă de roșii.

Despre crutoane pot spune că erau mult prea prăjite după gustul meu, făcute parcă în grabă.

Per ansamblu cred că se putea și mai bine, așa mi-a lăsat impresia că am mâncat niște suc de roșii încălzit, la care am adăugat crutoane.

Eram chiar curioasă cum vor fi papanașii.

Supa rosii

Supa detaliu

Papas

Papanași cu ciocolată

De la prima vedere mi-am zis că va fi ceva bun, bun. Așa a și fost. Ciocolata era parcă o combinație de nutella cu cremă de ciocolată. Era multă și gustul se simțea intens. De asemenea, papanașii erau combinația bună de ferm la exterior și moale la interior.

Am mai apreciat că nu au sosit foarte fierbinți, dar suficient de calzi încât să se topească puțin  ciocolata. Porția mi s-a părut suficientă spre destul de mare, ciocolata fiind foarte dulce și, astfel sățioasă.

Papanas

Papanasi

doi papanasi

Prețuri și servire

Personal, prețurile mi s-au părut acceptabile pentru un restaurant situat în centrul orașului.

Dacă prețurile au fost bune, despre servire nu sunt sigură cum să o încadrez. Chelnerul a fost destul de receptiv la cerințele noastre și, într-adevăr era multă lume și era mereu în priză. În altă ordine de idei, tot mi se pare mult prea mult să aștept atât pentru o supă.

  • Cremă de roșii (300 g): 7,99 Ron;
  • Papanași cu ciocolată (300 g): 11,99 Ron.

Dacă voi mai merge la Gallery? Poate, deoarece pizza e bună, localul îmi place fiindcă e mare și poate chiar am prins o zi mai aglomerată a lor. Sper totuși să revizuiască timpul de servire, motiv pentru care au și primit o notă mai puțin plăcută.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

The Gallery

Adresă:
Str. Nicolae Balcescu, Nr. 37, Sibiu
Telefon:

[…] Ne-am așezat la o masă și destul de repede am fost întâmpinați de clasica întrebare: Vă aduc ceva? Da, un meniu, vă […]

[…] cu treabă prin Arad la un moment dat m-a cam prins foamea din urmă. Deoarece nu aveam foarte mult timp de pierdut și fiindcă voiam ceva repede, am intrat în prima chestie ce mi-a apărut în cale. Situat în […]

[…] de ceva dulce și îmi trebuia imediat, mama mereu spunea: ia niște nucă cu miere. Ei bine, nu m-am gândit niciodată să fac și o clătită și să o umplu cu această combinație. Mă bucur mult că s-au gândit […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul