Complexul Flonta e o variantă de ales pentru priveliște și mâncare bună

Restaurant Flonta
Giroc

Nu știu la voi cum a fost, dar la mine vara aceasta a trecut așa de repede, parcă nici n-a fost. Erau câteva lucruri pe care mi-am dorit să le fac, dar nu am ajuns. Ei bine, nu am ajuns nici la restaurantul Flonta, locație preferată în special pentru lacul și verdeața care sunt acolo.

Nu-i nimic, dacă nu a fost să fie vara, am început toamna cu o vizită la restaurantul Flonta.

Situat la marginea comunei Giroc, la aproximativ 20 minute de centrul Timișoarei, restaurantul Flonta este special prin priveliștea pe care o oferă, bucurându-se de o mare de apă și verdeață cît cuprinde. De precizat pentru marii pescari este faptul că sunt locuri special amenajate pentru pescuit, dar mai sunt și locuri speciale pentru grătar și pentru agrement și relaxare (de aceea îmi pare rău că nu am ajuns în vara aceasta).

Cum vremea de afară nu prea mai îți permite să stai la terasă, am ales să ne bucurăm de o masă în înteriorul restaurantului.

Intrare Complex Flonta

Îmi place când ajung la un restaurant și totul e deja pregătit, ca și cum ți-ar spune: Ne bucurăm că ați venit, poftiți la masă. La ora la care am ajuns noi, nu era foarte aglomerat restaurantul și am găsit cu ușurință un loc la masă.

Mese Complex Flonta

Interior Complex Flonta

Am început să răsfoiesc meniul, da, da, răsfoiesc, deoarece oferta este chiar mare și variată. Într-un final m-am decis și am ales:

– șalău file la cuptor cu mozzarella și roșii și legume asorate și pentru desert tăieței cu mac.

Până să vină comanda am ales să savurez un ceai și mi-a plăcut mult că era o ofertă destul de variată și ceaiurile erau pe bază de infuzie. De asemenea, era specificat și timpul cât trebuie lăsat ceaiul la infuzat. Am ales un ceai de fructe, Hamburger Grutze, cu soc, struguri, hibiscus, mure, afine, visine, coacăze, negre și zmeură. Foarte bun.

Ceai Complex Flonta

Ceai fructe Complex Flonta

Șalău file la cuptor cu mozzarella și roșii și legume asortate

Mi-a plăcut prezentarea și eram curioasă și de gust. Mie una îmi place șalăul, are o carne gustoasă, albă, fragedă și nu foarte multe oase. Acesta a fost făcut puțin cu ou și apoi băgat la cuptor împreună cu roșiile și mozzarella, așezate felii.

Pot spune că a stat suficient la cuptor, nu era foarte uscat și mozzarella a apucat să se topească, dar stătea foarte bine pe pește, nu curgea. Combinația e una chiar bună și am apreciat că puteai simți separat gustul fiecărui ingredient, dar, care, puse împreună chiar mi-au plăcut.

Despre legume, din punctul meu de vedere, au fost puțin cam fierte și foarte sărate (deși eu mănânc cam sărat). Dar, altfel, completau foarte bine ce am ales.

Salau cuptor Complex Flonta

Salau cu mozzarella COmplex Flonta

Interior Salau Complex Mozzarella

Tăieței cu mac

Ce îmi place la Flonta e că are preparate cu specific românesc pe care știe să le scoată în evidență, mai ales prin faptul că are multe preparate specifice zonei.

Eu am mâncat pentru prima dată tăieței cu mac acum un an și de atunci când am ocazia nu zic nu. Sunt bucuroasă că am descoperit acest desert chiar dacă așa târziu (mai mult cunosc tăiețeii cu nucă).

Am comandat o porție și pot spune că e mult prea mare pentru o singură persoană. Pe cât e de mare, pe atât e de bună. Mi-a plăcut că era mult mac și mai era și ceva zahăr vanilat deasupra, care se potrivea de minune. Parcă făcea mai rafinat gustul puțin greoi al macului. Pastele au fost servite calde și mi-a plăcut, deoarece pentru toamnă, chiar mi se pare un desert de nerefuzat. Ce am mai apreciat a fost că farfuria a venit însoțită de un fir proaspăt de mentă, care făcea totul mai vesel.

Taietei cu mac si menta Complex Flonta

Taietei cu max Complex Flonta

Amestex taietei Complex Flonta

Prețuri și servire

Pentru un restaurant cu așa o priveliște, cu o atmosferă plăcută (am apreciat că nu era muzică de la radio) și liniștită, prețurile mi se par justificate.

  • Șalău file la cuptor cu mozzarella și roșii: 13,8 Ron (100 g);
  • Legume asortate: 6,9 Ron (250 g);
  • Tăieței cu mac: 11,3 Ron (250/100 g);
  • Ceai Hamburger Grutze: 6,5 Ron (250 ml).

Îmi place când merg într-un local, să dau peste un personal pregătit, care să știe să îți spună câte ceva despre mâncare și care să poată să îți recomande ceva specific locului. De data aceasta am nimerit un ospătar pregătit, care a avut un răspuns la orice mică întrebare a noastră. Servirea a fost promptă și rapidă, cam maxim 10 minute pentru fiecare preparat.

Mai menționez că e un loc bun pentru întâlniri de afaceri sau ieșiri cu prietenii deoarece au și platouri mari, de 2 sau 4 persoane, chiar variate și la prețuri bune. Eu una am reținut și acest aspect.

Recomand Flonta pentru o ieșire rapidă din oraș, pentru o priveliște specială completată de mâncare bună și servire pe măsură (menționez că la ora la care am fost noi nu era foarte multă lume). E de mers vara pentru o masă pe terasă la marginea lacului, dar și toamna oferă imagini spectaculoase și locul are un farmec aparte.

Lac Complex Flonta

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Flonta

Adresă:
Str. Stadion, nr. 2, Timișoara

[…] m-a dus acolo. Deşi nu auzisem pe atunci despre acest restaurant, încă din prima am fost foarte mulţumită de mâncare şi de servicii. În plus, mi-am dezvoltat o slăbiciune pentru unul din deserturile […]

[…] Așa prețuri mai spun și eu. Adică mănânci bine, dar nici nu te plângi la final cum că ai dat prea mulți bani. […]

[…] Mâncarea a venit repede şi a fost surprinzător de bună. Ambele porţii au fost săţioase şi frumos prezentate, având pe margine bucăţi de coajă de limetă şi portocală. Deşi nu am mai întâlnit o astfel de combinaţie de mâncare (salată, respectiv peşte) şi coajă de fructe, gustul a fost interesant, aromele celor 2 combinându-se într-un mod foarte plăcut. […]

[…] acolo tot ce vrei și ce nu vrei în materie de […]

[…] la ei pe site, se verifică oferta și decizi ce vrei să mănânci a doua zi. Da, la Quick Lunch faci comanda cu 24 h înainte. Mai poți să faci comanda și pentru toată săptămâna și, dacă cumva se întâmplă ceva, […]

[…] cumpărături și să ne bucurăm românește în mijlocul naturii. Și cum ne place foarte tare să plecăm din oraș și căutăm să facem asta cu orice ocazie, duminică am ales Altringen. Pentru cei care nu știu, […]

[…] în Timișoara, restaurantul este chiar pe marginea drumului, așa că nu vă așteptați la o priveliște deosebită. Totuși are o terasă amenajată care dă spre parcarea din fața restaurantului, câteva mese […]

Comentarii

Andrei

12 May 2014 at 11:07

Mancare buna spre foarte buna, locatie frumoasa insa … servirea a fost destul de slaba (spre foarte slaba).
Am fost un grup de 5 persoane – 4 dintre noi si-au primit comenzile in acelasi timp
iar cea de-a 5-a persoana a asteptat inca vreo 10 minute in plus.
De asemenea salatele au ajuns decalat fata de felul principal de mancare
iar pe chelneri se pare ca nu ii intereseaza ce servesti (spaghetti poate ?!) astfel incat sa iti aduca
o lingura si o furculita in locul furculitei si al cutitului.

Un alt aspect deranjat a fost ca s-a preluat din greseala o dubla comanda de salata iar cand s-a constatat ca nu au
ce face cu ea chelnerii ne-au oferit-o “din partea casei” (pe principiul luati-o voi ca daca nu oricum o aruncam).

De mentionat ca am fost la restaurant intr-o duminica cu vreme frumoasa ceea ce a facut ca terasa sa fie plina iar chelnerii
ocupati intr-o masura destul de mare insa asta nu justifica (in opinia mea) o servire de asa slaba calitate – daca ai 100 de locuri trebuie sa
fi pregatit oricand sa servesti 100+ portii.

Per total nu a fost tocmai experienta la care ma asteptam de la unul dintre localurile laudate din zona Timisoarei insa poate lucrurile ar fi stat cu
totul altfel din punctul de vedere al servirii daca ar fi lipsit aglomeratia.

    Nuți Foame

    10 June 2014 at 9:54

    Da, într-adevăr faptul eă e multă lume nu justifică o servire slabă. Ei știu exact ce capacitate au și bănuiesc că nu a fost un șoc că pe o zi cu vreme furmoasă lumea alege să ia masa pe terasă. Partea cu salata mi se pare ok. Adica atâta timp cât ei au greșit preluarea comenzii, mai bine o lasă la masă. Poate însă atitudinea lui și modul în care a spus-o nu au fost cele mai potrivite.

Carmen

9 June 2014 at 13:08

Locatia e intr-adevar frumoasa, dar oamenii de acolo sunt neprimitori. De la poarta la restaurant am intalnit nbumai fete incruntate. O data am fost in team building si ne tot mutau de pe terasa in restaurant, tot nu stateam noi bine.
Apoi am fost 2 persoane, sa vedem cum e, credeam ca poate era legat de contractul cu firma… La fel, ne-am asezat la umbra langa lac si ni s-a spus sa ne mutam de acolo, sa stam in zona cu banci.
Mancarea a fost foarte rea, erau semi preparatae inghetate si reincalzite. Din pacaate inca un loc cu potential pe care gazdele il strica.

    Nuți Foame

    10 June 2014 at 9:56

    Păcat. Chiar nu mi se pare în regulă să mă ridici de la masă, indiferent de motive și probleme. Legat de mâncare, la mine a fost acum ceva timp când am mers dar nu am trecut pe la ei recent. Sperăm să vadă totuși aceste articole și să lucreze la capitolul servire. 🙂

SILVIA

12 October 2014 at 19:33

Am fost intr-o dumineca acolo la pranz cu alta familie , vreme frumoasa ,locatie minunata dar ce pacat cu doamna dela poarta .Am dorit sa servim pranzul acolo la restaurant ,dar inainte de asta am dorit sa facem o mica plimbare pe malul lacului. NICI GAND ! Doamna dela poarta a venit dupa noi si ne-a interzis sa iesim din terasa restaurantului ,motivand ca n-am platit taxa de agrement de 7lei : sa fie oare o taxa de intrare pe iarba, de plimbare pe malul lacului ,de suprataxa la restaurant ? N-m inteles , o fi corect sa te porti asa cu niste oameni mai in varsta care au venit sa se bucure la restaurantul vostru ? PACAT DE ASA LOCATIE CU ASA PORTAR !

    Muffin Queen

    13 October 2014 at 10:15

    Da, din păcate știm și noi că așa e politica acolo, iar doamna de la poartă are exces de zel în a o executa. Și nouă ni s-ar părea de bun simț ca cei care iau masa la restaurant să fie scutiți de taxa de agrement. Oricum, locația esti minunată și probabil că mulți preferă să întoarcă capul la anumite lucruri pentru a se bucura de ea.

Cristian

26 April 2015 at 14:27

Vrei sa fii tratat ca in EST? Vrei sa dai la poarta de o baba intepata, care sa te intrebe cu un aer de superioritate CE DORITI? Atunci, incearca sa intri in incinta ” pomposului ” Complex – restaurant FLONTA din Giroc! Se pare ca, intr-adevar e un ” COMPLEX ” Dar, un complex de crestere a PORCILOR, un complex de NESIMTIRE si AROGANTA! Astazi 26.04.2015, am avut SCARBOASA PLACERE ( pentru prima si ULTIMA data ) de a incerca sa intru in incinta ” COMPLEXULUI ” incercand, impreuna cu copiii, sa luam masa in aer liber! Dupa ce acea baba ne-a spus ca NU POATE SA NE LASE sa mergem in spate ( la lac ) pentru ca are ” GRUPURI “, ne-a spus autoritar sa mergem LA TERASA, ca doar acolo POATE sa ne lase ( desi, treceau pe langa noi destule persoane care mergeau IN SPATE ). Normal ca, dupa asa o primire ” calduroasa ” i-am ” urat de bine ” si am plecat in alt loc unde sa fiu tratat ca un OM, nu ca un cersetor venit sa ceara un blid de mancare!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul