Mâncare bună La Tavi în Timişoara

La Tavi
Timișoara

Restaurantul La Tavi din Timişoara l-am descoperit cam acum un an datorită cuiva care m-a dus acolo. Deşi nu auzisem pe atunci despre acest restaurant, încă din prima am fost foarte mulţumită de mâncare şi de servicii. În plus, mi-am dezvoltat o slăbiciune pentru unul din deserturile lor.

Acum câteva zile a venit rândul unei noi vizite La Tavi. Dacă în celelalte dăţi m-am hotărât pentru somon cu sos de smântână & piper roşu şi Pfeffersteak (friptură de vită cu sos de piper), acum am hotărât să încerc o ciorbă de cartofi cu costiţă şi cârnăciori, doradă la grătar cu cartofi la cuptor cu rozmarin şi desertul-minune, tort bezea, fără de care nu aş fi părăsit restaurantul.

Sâmbătă pe la ora 4 nu era prea multă lume, aşa că ne-am aşezat la parter, la fumători (nefumători de fel, de data aceasta nu ne-am dus în salonul special de la etaj). Am fost întâmpinaţi de către chelneri şi poftiţi să ne alegem o masă la care dorim să ne aşezăm. Meniul nu a întârziat să apară, iar băuturile, odată comandate, au venit repede, la fel ca restul mâncării.

Restaurant La Tavi meniu

Ciorbă de cartofi cu costiţă şi cârnăciori

Ciorba a fost gustoasă şi, conform cerinţelor mele exprimate anterior, nu a conţinut aşa multă carne, în schimb am simţit un amestec plăcut de condimente-verdeaţă. Am asezonat-o cu smântână şi ardei iute şi trebuie să precizez că am apreciat faptul că am primit ardei iute atât proaspăt, cât şi murat, fiecare putând să aleagă din care doreşte să consume.

Restaurant La Tavi ciorba cartofi

Restaurant La Tavi ciorba

Doradă la grătar cu cartofi la cuptor cu rozmarin

Dorada la grătar a fost şi ea foarte gustoasă. Am cerut un peşte mai mic şi am primit unul în jur de 300 de grame pe care chelnerul, foarte amabil, m-a ajutat să îl curăţ. Cartofii la cuptor cu rozmarin au fost bine făcuţi, puţin rumeniţi şi potrivit de aromaţi datorită plantei aromatice. Per total, combinaţia dintre peşte asezonat cu lămâie şi cartofii la cuptor a fost foarte reuşită.

Restaurant La Tavi peste

Tort bezea

Deşi eram deja destul de sătulă, porţiile fiind mari, nu am putut să renunţ la a comanda o felie de tort bezea, preferatul meu. Este o prăjitură făcută în casă de cei de la restaurant, pe bază de foi cu bezea şi ciocolată, având o consistentă mai tare datorită foilor şi nefiind excesiv de dulce.

Restaurant La Tavi tort bezea

Prețuri

Ciorbă de cartofi cu costiţă şi cârnăciori – 8,6 Ron
Doradă – 9 Ron/100 gr (27 Ron pentru porţia comandată)
Cartofi la cuptor cu rozmarin – 6,25 Ron
Tort bezea – 12 Ron
Ardei iute – 1,5 Ron
Smântână – 2,5 Ron

Ce mi-a plăcut extrem de mult la acest restaurant este servirea foarte bună şi flexibilitatea. Se poate comanda şi numai jumătate de porţie (desigur, la felurile la care acest lucru e aplicabil – nu se poate lua, de exemplu, doar jumătate de peşte), iar chelnerii sunt pregătiţi să te sfătuiască şi să “personalizeze” felurile de mâncare, astfel încât clientul să fie mulţumit.
La Tavi este un restaurant pe care îl recomand cu căldură datorită calităţii sale pe care o menţine de când am fost prima dată acolo.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Tavi

Adresă:
str. Călan 2A
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul