Pizza Thalia și un pahar de vin

Pizza Thalia
Timișoara

Se întâmplă uneori să vrei să ieși în oraș, dar, dacă se poate, nu departe de casă. Cel puțin așa sunt eu, asta mai ales când știu ce mă așteaptă a doua zi. Așa a fost și de data aceasta și am decis să mergem la Pizza Thalia. E doar la 3 minute de unde locuiesc și mie îmi place Pizza de acolo.

Zis și făcut. Am fost mirată să găsesc locuri pe terasă, dar și bucuroasă. Ne-am așezat la o masă și destul de repede am fost întâmpinați de clasica întrebare: Vă aduc ceva? Da, un meniu, vă rugăm.

Terasa Pizza Thalia

Terasa seara Pizza Thalia

Pizza Thalia e una dintre pizzeriile cu vechime din Timișoara. Cea despre care vorbesc eu astăzi e situată pe Bulevardul Sudului, în Timișoara. Îmi place că în fiecare an, de cum vremea e favorabilă se amenajează terasa, simplu, dar plăcut, în fiecare an venind cu o idee nouă. Anul acesta au apelat la flori naturale și umbrele albe, iar scaune ideale pentru o masă în aer liber.

Bun, să revin la motivul pentru care am ajuns acolo.

Existând peste 20 și de feluri de pizza, cu varianta și pe vatră, ne-am decis într-un final pentru Pizza Thalia Specială.

În așteptarea comenzii, am decis să aleg un vin alb. Nu a fost cea mai inspirată alegere, deoarece vinul a fost destul de la temperatura camerei servit, cam dulce și nu foarte pe placul meu. E bine de știut pentru viitor.

Pahar vin Pizza Thalia

Cam în 10-12 minute a sosit și comanda.

Pizza Thalia Specială

În descriere scria cam așa la ingrediente: sos de roșii, cașcaval, salam, șuncă presată, ciuperci, costiță, măsline, ardei gras, ceapă, ou la capac, oregano. Da, știu, o adevărată bombă calorică, dar una așa de bună.

Dacă e vorba de ingrediente, ce îmi place aici e că nu se zgărcește nimeni și, parcă, din fiecare e suficient. Blatul e subțire și mie îmi place acest aspect. Combinația de ingrediente a fost una bună, fiecare contribuind în mod egal la rezultatul final. Știu că de ar vedea italienii așa o pizza, cred că s-ar cam speria, dar, noroc că suntem în România și ne permitem.

Sosul vine din partea casei și cuprinde un sos dulce și unul picant. Sosul dulce, din punctul meu de vedere nu e nimic altceva decât ketchup, nimic foarte aparte. Dar ce face diferența e sosul picant. E chiar sos picant, făcut de ei din ardei iute zdrobit și ulei. De data acesta era cam doar ardei iute și cam greu de întins, îmi plăcea mai mult varianta cu ulei. Acesta de acum a fost mult mai picant, ideal pentru cei care chiar iubesc picantul.

Ce am de obiectat este faptul că farfuria pe care a venit pizza era destul de ciobită, cam prea ciobită pentru a mai fi folosită. Poate o schimbare a veselei nu ar strica.

Pizza Thalia Speciala

Felia Pizza Thalia Speciala

Sos dulce si iute Pizza Thalia

Pizza Thalia Speciala cu ou si masline

Prețuri și servire

Mie una mi se par decente prețurile celor de la Pizza Thalia.

Pentru ce am servit situația a fost așa:

  • Pizza Thalia specială (32 cm – 795 g): 20 Ron;
  • Pahar vin (250 ml): 5 Ron.

Despre servire, deja fiind de atâtea ori pe acolo, pot spune că depinde pe cine nimerești. De cele mai multe ori e o servire rapidă și atentă, dar se mai întâmplă și când trebuie să verifici nota de plată, să nu te trezești cu vreo bere sau altceva ăn plus. De data aceasta nu a fost cazul.

Îmi place la Thalia fiindcă pizza e bună, gustoasă și destul de mare. Mai au în meniu și multe variante de mâncăruri tradiționale și acestea la un preț bun. Am mai ăncercat papanașii și clătitele bănățene și mai vreau!

De menționat e și oferta lor dacă vrei să comanzi pizza acasă: Două la preț de una. Cred că pentru zilele ploioase o voi încerca!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pizza Thalia

Adresă:
Bd. Sudului, Nr. 10-14
Telefon:
Website:

[…] la studiat meniul. Fiecare dintre noi și-a ales câte o pizza, iar eu voi povesti astăzi despre Pizza Hawaii ( le-am încercat și pe celelate de la masă și mă declar foarte […]

Comentarii

bulgaruromeo

20 February 2014 at 18:22

cel mai bunrestaurant thalia dinlipovei

bulgaruromeo

20 February 2014 at 18:25

mi dor de ciorba de burta facuta de mami si fety

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul