Casa Antinori, restaurantul unde chiar găsești stilul mediteranean

Casa Antinori
Timișoara

Când descopăr un restaurant nou  și se întâmplă să îmi placă, studiez destul de bine meniul și cam stabilesc ce aș vrea să mănânc la o viitoare vizită.

În această categorie de restaurante care m-au fascinat de la prima vizită se încadrează și restaurantul Casa Antinori. Pur și simplu îmi place foarte mult acest restaurant, deoarece e cu foarte mult bun gust decorat, foarte atent la detalii și chiar se simte aerul italian în acest restaurant. Fiind un restaurant cu specific mediteranean, am decis să mă orientez pe cât mai multe produse din pește și derivate. Cu ajutorul ospătarului (vă recomand să cereți sfatul lor, știu foarte bine ce să recomande) am decis să aleg următoarele:  midii în sos de vin alb și calamarata, iar pentru desert semifredo amareto.

Midii în sos de vin alb

Sunt fană declarată de midii. Îmi place mult mirosul lor specific, ajutat de sosul cu usturoi. Eram curioasă cum e varianta cu sos de vin alb. Pot spune că e un sos mult mai ușor față de cel cu roșii, iar gustul midiilor se simte foarte bine. Porția primită a fost una foarte mare, suficientă pentru a fi împărțită de două persoane. Mi-a plăcut că a venit însoțită de un bol în care puteai depozita carcasa. Midiile s-au desfăcut foarte ușor, clar îndeplinind condiția de a se consuma proaspete. Carnea a fost suculentă și puțin dulce, încă o dată confirmând statutul de delicatesă, apreciat în întreaga lume.
Am cerut și o porție de focaccia, care s-a potrivit de minune, fiind suficient de coaptă, nu prea sărată și nu cu exces de semințe și condimente. Nu era neapărat nevoie să comand și focaccia, deoarece pâinea care a sosit alături de midii era suficientă, dar eram curioasă de cum e foccacia aici.
Mi-a plăcut mult gustul proaspăt al midiilor și am apreciat prezența pătrunjelului care accentua acest aspect. Am apreciat că nu era urmă de gust de nisip, nu au fost midii care nu le-am putut deschide, deci, clar a fost o alegere inspirată.

Midii in sos vin alb Casa Antinori

Midii in sos alb Casa Antinori

Midii in sos de vin alb Casa Antinori

Foccacia Casa Antinori

Calamarata

Dacă tot eram într-un restaurant cu specific mediteranean, clar, mi-au făcut cu ochiul variatele oferte de paste. Chiar au multe preparate cu paste, care mai de care mai inspirate sau nemaiîntâlnite. M-am hotărât să continui cu fructele de mare și am ales acest fel care avea calamari, roșii cherry, usturoi și peperoncino. O combinație de câteva ingrediente, simplă, dar foarte de efect. Pastele erau făcute al dente, potrivindu-se de minune cu calamarul. Am apreciat că nu s-au zgârcit la calamar, chiar era suficient. Îmi place mult combinația de roșii cu usturoi, e foarte sățioasă și foarte sănătoasă și dă un gust special mâncării, dar, dacă eram eu, eliminam frunza de dafin, nu e tocmai preferata mea.
Porția a fost una suficientă și, deși credeam că va fi prea picantă, peperoncino doar a accentuat gustul mâncării și a făcut să fie totul plăcut picant.

Calamarata Casa Antinori

Paste cu calamar Casa Antinori

Paste de casa cu calamar Casa Antinori

Semifredo amareto

Nu prea mai era loc și de desert, deoarece fiecare fel a fost destul de mare. Am avut parte de un ospătar foarte atent, care nu s-a grăbit să aducă mâncarea așa una după alta, te-a lăsat să te odihnești între feluri. La fel a fost și cu desertul și pot spune că bine a fost că l-am comandat. Desertul a picat la țanc, mai ceva ca un digestiv. Faptul că era aproape rece, plăcut de rece a ajutat mult. A fost un desert foarte revigorant, făcut cu mascarpone, migdale, lichior de migdale și amaretti. Nu pot descrie în cuvinte cât de bun a fost, chiar a fost nesperat de bun. Nu a fost prea dulce și, parcă se topea în gură. Părea a fi înghețată, dar era mult mai consistentă, cu totul altceva, dar la fel de divin.

Semifreddo Amareto Casa Antinori

Detaliu Semifreddo Amareto Casa Antinori

Semifreddo Casa Antinori

Prețuri și servire

Da, prețurile sunt undeva peste medie, dar pentru eleganța restaurantului, pentru calitatea produselor, modul de servire și felul cum ești tratat, sunt acceptabile.

  • Midii în sos de vin alb (450 g): 26 Ron;
  • Foccacia: 7 Ron;
  • Calamarata (350 g): 45 Ron;
  • Semifreddo Amareto (200 g): 15 Ron.

Despre servire am doar cuvinte de laudă. Se vedea că sunt ospătari cu experiență, ospătari pasionați de meseria lor, cu interes față de client și cu un ridicat spirit de observație.

Îmi place mult stilul mediteranean. Practic din câteva ingrediente, luate și combinate cum trebuie, la care se mai adaugă puține condimente, iese ceva de vis, foarte gustos și hrănitor.

Restaurantul Casa Antinori respectă foarte bine ceea ce implică stilul mediteranean și e genul de restaurant pe care îl recomand cu drag pentru cei care vor să aibă parte de o servire ireproșabilă, de o mâncare foarte gustoasă și de o atmosferă rafinată.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Antinori

Adresă:
Calea Aradului 14A

[…] spune că a sosit relativ repede, în sensul că nu mi s-au lungit urechile cât am așteptat, cam în 10 minute maxim, mă puteam […]

[…] cu Fire Roasted Calamari, un preparat care arăta și mirosea tare bine. În esență erau niște calamari preparați în ulei de măsline cu o infuzie de usturoi, sos cu roșii cherry și ierburi aromate, […]

Comentarii

Ari

26 June 2014 at 13:57

Am incercat de cateva ori dar nu e pe gustul meu mancarea. Pizza lasa de dorit in ce priveste ingredientele, tiramisu nu mai e ce a fost, lasagna m-a dezamagit etc.

    Nuți Foame

    30 June 2014 at 9:34

    Ai fost recent pe la ei?

cora

20 November 2014 at 19:18

preturi mari, nu e un loc prea grozav, atmosfera cam glaciala, mancarurile asa si asa (destul de diferit fata de Italia meridionala de unde venim noi). Prima data cand am fost am ramas dezamagiti, si am zis ca nu mai repetam, din pacate a trebuit sa acceptam invitatia unor prieteni si a 2-a oara si speram sa se fi schimbat ceva in bine, mai ales ca era 1 an diferenta intre o vizita si cealalta, dar nimic, la fel de dezamagiti am fost si a doua oara. A treia oara nici picata cu ceara nu ma mai duc.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul