Prânz la prețuri studențești

Restaurant Chic
Timișoara

Recunoaștem, zona Complexului e destul de ignorată de noi în ultima vreme, nu pentru că am avea ceva cu ea, ci pentru că e cam departe de locul unde ne desfășurăm activitatea de zi cu zi. Și pentru a remedia cât de cât problema, am vizitat zilele trecute restaurantul Chic de pe strada Daliei să mai luăm puțin pulsul complexului studențesc.

Cum ajung rar pe acolo, de fiecare dată când mă plimb pe străduțele alea am impresia că sunt pe faleză la Costinești. Muzică mai tare, localuri pline, mirosuri care mai de care mai îmbietoare de fast-food și multă zarvă. Mai lipsește sunetul valurilor și mirosul de hamsii. 😛 Ne-am oprit la Restaurantul Chic pentru că eram în căutare de un meniu bun și ieftin, iar ideea de shaworma la lipie nu ne încânta la momentul respectiv.

Localul în sine e chic, dacă stai să te raportezi la altele din zonă. E destul de întunecat, decorat în nuanațe de roșu cu negru și foarte încăpător. Spre surprinderea mea, chiar și la ora 16 restaurantul era destul de plin, deși ora de vârf a prânzului trecuse. Partea proastă aici e că se fumează și nu există un spațiu bine delimitat pentru cei care nu doresc să inhaleze fum de țigară. Există niște mese dispuse ușor sub formă de separeu, însă fumul tot se simte.

Restaurant Chic

Trecând la partea de meniu, trebuie să vă anunț că ai de unde alege.  Sunt supe, salate, aperitive, paste, antreuri, deserturi plus o selecție decentă de băuturi alcoolice și non-alcoolice. Există ceva pentru fiecare la prețuri care pe mine m-au șocat. Fiind obișnuită cu Piața Unirii, prețurile de acolo mi s-au părut de-a dreptul mici. De menționat este faptul că au și meniul zilei (11.9 lei) și tot felul de oferte de genul pizza + cola/apă la prețul de 9,90 lei. Eu am ales să servesc la prânz o porție de paste Carbonara (11,5 lei) și să-mi potolesc setea cu o apă plată Dorna (4 lei).

Meniu Chic

Oferte studenti

Apa plata Dorna

Carbonara

Pastele m-au surprins printr-o prezentare frumoasă și într-o cantitate mai mult decât decentă (300 de grame). Au fost ok și ca gust deși eu le-aș mai fi condimentat puțin pentru și mai multă savoare. În mod evident, nu erau paste făcute în casă, dar sosul gustos și faptul că nu am căutat cu lupa bucăți de șuncă m-au mulțumit, mai ales luând în considerare prețul pe care îl plătești pentru.

Pranz la Chic

Paste carbonara la Chic

Deși a durat ceva timp până am primit pastele, servirea per total a fost ok, doamna care ne-a servit fiind amabilă și drăguță pe toată durata experienței noastre acolo.

Locul este perfect pentru studenții și tinerii care caută o masă caldă, sățioasă și la un preț greu de egalat. Mai ales că este o opțiune mult mai fericită decât un sandwich/shaworma/pleskavita sau alte mâncăruri mai mult sau mai puțin sănătoase. Nu aș recomanda totuși localul pentru o cină/un prânz de afaceri, de exemplu.

Locul are mult potențial mai ales dacă s-ar și lucra puțin la diferite aspecte de genul: fum de țigară, muzică la un volum potrivit pentru a purta o conversație și atenția la detalii.  Având însă în vedere diversitatea meniului, dimensiunea porțiilor și prețurile imbatabile, Restaurantul Chic e opțiunea perfectă dacă vreți o masă rapidă în Complex într-un loc fără fițe. 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] faptul că sunt situați într-o zonă excelentă, locația în sine este un bistro extrem de chic. Spațiul este deschis, mare și foarte luminos. Nu există draperii sau perdeluțe în geam așa […]

Comentarii

cristi-x

20 November 2013 at 12:31

cred totusi ca tu ai stat la masa si ai fost servita, nu ai servit:)

    Nuți Foame

    20 November 2013 at 12:37

    Am servit ȘI am fost servită. 😉

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul