De 1 Decembrie la Casa Altringen

Casa Altringen
Bogda

De 1 decembrie am vrut să petrecem într-un mod tradițional, să evadăm din orașele invadate de oameni disperați după cumpărături și să ne bucurăm românește în mijlocul naturii. Și cum ne place foarte tare să plecăm din oraș și căutăm să facem asta cu orice ocazie, duminică am ales Altringen. Pentru cei care nu știu, așa cum nu știam nici eu până de curând, din Timișoara și până la Altringen sunt vreo 45 de km. Din Timișoara se poate ieși pe Calea Lipovei și se urmează Drumul Național 6 până în comuna Masloc. În centrul localității virați la dreapta când întâlniți indicatorul către Bogda și urmați drumul principal până-n satul Altringen. Pensiunea Casa Altringen se află în celălalt capăt al satului, la ieșirea spre Bogda. Oricum este un indicator și nu este deloc greu de găsit.

Acum că știm și unde e, să povestim despre ce-am găsit noi pe acolo. Pensiunea Casa Altringen e situată în satul cu același nume, unul nu foarte populat, unde liniștea e cuvântul de ordine. E locul unde tradiția și viața la țară sunt exprimate în cel mai frumos mod posibil. Pentru că noi am mers acolo să luăm masa, ne-a interesat cel mai mult restaurantul care se află într-o casă veche cu un autentic stil bănățean, cu o terasă minunată și cu o curte mare unde poți pune de-un foc de tabără sau unde cei mici pot alerga în voie. Locul de luat masa, sau “prânzitorul”, poate primi până la 40 de persoane, însă cei de aici recomandă să sunăm înainte de a veni pentru a fi întâmpinați așa cum se cuvine.

Pensiunea Casa Altringen

Casa Altringen

Decembrie la Altringen

terasa Altringen

De cum intri în restaurant, îți dai seama că e ceva cu totul diferit față de orice alt loc în care ai fost. Pășești în odaia primitoare unde te întâmpină domnul Neagu, un om cald și modest cu zâmbetul pe buze care se asigură că toate lucrurile merg cum trebuie pe-acolo. Ne conduce frumos la o masă și ne aduce meniurile. Noi însă analizăm cu atenție fiecare detaliu: mobilierul de lemn, șemineul, candelabrul, fețele de masă și mai ales priveliștea de la geam. Ăsta clar nu-i un restaurant, asta-i ca la o reuniune în familie la casa de la țară. Și la țară e mereu atât de bine. 🙂

Restaurant Casa Altringen

Decor de masa

Salon Altringen

Restaurant Casa Altringen Timisoara

Priveliste

Decor Altringen

Decor

Bancuta

Altringen

Nu vă așteptați ca la Casa Altringen să primiți un meniu stufos prin care să vă uitați 20 de minute. Nu, cei de aici au un meniu prestabilit pentru fiecare săptămână cu 3 feluri de supă, 3 de felul 2 și 4 deserturi. Suficient. Noi am început cu o cafea tare care să ne trezească și să ne dea și mai multă energie să ne bucurăm de ziua frumoasă care ne aștepta.

Meniu

Cafea

Restaurant

După ce i-am spus domnului Neagu cam ce ne-a făcut nouă cu ochiul din meniu, ne-a adus din partea casei niște “ciuguleli”: pâine prăjită, lipie și toast cu humus. Foarte bun și foarte ușor, numai bun să ne deschidă apetitul pentru ce avea să urmeze.

Lipie si toast

Paste de humus

Fiind o zi friguroasă de iarnă, am început cu o supă cremă de conopidă (7 lei)  frumos descrisă în meniu după cum urmează: “Alegem flori frumoase de conopidă și le punem la fiert peste legumele călite înainte. Dăm totul la mixer și dregem cu smântână, dacă serviți și nu poftiți.” O supă cremă delicioasă, consistentă, servită cu crutoane făcute în casă și cu un gust natural și bun. Ah, și într-o cantitate mare, așa ca la bunica. 😀

Supa crema de conpida

Supa de conopida

Pentru felul doi eu am optat pentru file de pește cu sos de morcovi și mărar și cu pireu de cartofi lângă (28 de lei). Nu am mai mâncat până acum peștele în combinația asta așa că eram curioasă cum îl vor pregăti doamnele bucătărese de la Casa Altringen. 🙂 Am primit farfuria care arăta așa.

Peste cu zarzavaturi

Bucățile fragede de pește se scăldau în sosul de zarzavaturi dinstuite cu morcov din belșug, mărar, smântână si condimente. Totul servit cu pireu, un pireu făcut așa cum îl face mama acasă: moale și pufos.

Fel principal

Pireu de cartofi

Și pentru că oricât de pline am fi fost, am făcut loc suficient și pentru desert (7 lei oricare). Și pentru că 3 fete se decid greu, am decis să încercăm puțin din fiecare, numa bine vă povestim și vouă ce e bun de încercat. Le-am încercat pe toate, mai puțin tăițeii cu nucă și mac. Deci pe lista noastră au fost: ștrudelul cu mere și sos de vanilie, prăjitura cu lămâie și prăjitura cu ciocolată.

Ștrudelul cu mere a fost un deliciu, mai ales că eu nu sunt neapărat fană a prăjiturilor cu mere în general. Mere din belșug și un sos fin de vanilie fac din rețeta asta svăbească/nemțească una pe care trebuie neapărat să o încercați dacă sunteți prin zonă.

Dulciuri

Nici prăjitura cu lămâie nu s-a lăsat mai prejos și a fost foarte gustoasă. Cu un blat de foietaj puțin crocant, cu o cremă gelatinoasă și ușoară de lămâie, cu un gust acrișor-parfumat și cu puțin zahăr vanilat pudrat deasupra, mi-a mers direct la suflet eu fiind o fană a oricărei prăjituri care are lămâie.

Desert

Și ajungem la cea care ocupă detașat locul 1 în inima mea: prăjitura de casă cu ciocolată, preferata oaspeților, cea care ți se lipește de suflet. E dulce, dar nu dulcele ăla care îți lasă impresia că pleci de la masă cu diabet, ci dulcele ăla de casă. Are un blat pufos, lipicios și plin cu ciocolată. Un adevărat deliciu!

Deserturi Altringen

Nu vă așteptați să vedeți farfurii decorate într-un mod foarte artistic, nici la rețete de bucătari faimoși, ci așteptați-vă la o mâncare bună, preparată cu ingrediente naturale și cu un gust de casă, de mâncare gătită. 🙂 Ba chiar puteți trage cu ochiul pe-aici să vedeți exact cum se gătește la Casa Altringen dacă sunteți curioși. 🙂

Geam bucatarie

Servirea a fost și ea diferită față de cele din restaurantele cu care suntem noi obișnuiți. Ne-a servit când domnul Neagu, când doamnele bucătărese. Toate au venit la timp și nu am așteptat foarte mult după mâncare, asta deși odaia era plină când am ajuns noi, semn că la Altringen se mănâncă tare bine. 😉

Și să știți că deși ești în mijlocul naturii și destul de departe de Timișoara, curățenia e impecabilă, iar beneficiile lumii moderne de genul semnal la telefon există. Deși eu vă recomand să lăsați lumea modernă preț de câteva ore și să vă bucurați de un loc magic. E genul de loc unde nu te simți ca la restaurant, ci ca acasă. Cu oameni calzi, mâncare bună și o atmosferă relaxată.

Pe mine m-a cucerit și intenționez să revin. Vă recomand și vouă să-i încercați! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Altringen

Adresă:
sat Altringen, com. Bogda
Telefon:

[…] câte ceva despre experienţa noastră culinară de aici, chiar Nuţi v-a spus cum a mâncat ea supă cremă de conopidă şi peşte cu sos de morcovi şi mărar. Pentru că am fost şi eu oaspete al Casei, nu mă pot […]

[…] felul I eu am ales o supă cremă de legume și crutoane de piept de pui, iar pentru felul II, piept de pui gratinat cu cartofi […]

[…] Altringen, un loc maaaagic și minunat pe care îl recomand de câte ori am ocazia. Am scris și pe foodcrew despre el, așa că nu mă mai întind și aici, ci doar vă las niște […]

Vara la Altringen | FoodCrew

24 July 2014 at 14:26

[…] povesteam prin decembrie că am descoperit foarte aproape de Timișoara, un loc idilic, o casă ruptă parcă dintr-o poveste cu șvabi din vremuri demult apuse. Vorbim despre Casa […]

[…] Altringen, un loc maaaagic și minunat pe care îl recomand de câte ori am ocazia. Am scris și pe foodcrew despre el, așa că nu mă mai întind și aici, ci doar vă las niște […]

Comentarii

Victor

4 December 2013 at 23:14

Am fost de cateva ori la Altringen si am organizat o minunata petrecere de cununie a unor prieteni foarte dragi mie cu ajutorul gazdelor de la Casa Altringen. O atmosfera placuta, inconjurata de un peisaj linistit si gazde ospitaliere. Recomand pentru o dupamasa relaxata sau un weekend de odihna.

    Nuți Foame

    5 December 2013 at 10:05

    Și noi ne-am simțit tare bine și relaxați la Casa Altringen. Plus că gazdele de acolo sunt extraordinare. Și e ceva diferit față de ceea ce găsim prin oraș. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul