Poți fi chic chiar și la un prânz în Complex

Restaurant Chic
Timișoara

Deși niciodată nu am fost foarte fană de mâncarea din Complex, recunosc, mi-a plăcut să știu fiecare loc ce oferă. Cum de ceva vreme a trecut și perioada studenției, cu anumite locuri am rămas în urmă. Deoarece trebuia schimbat acest aspect, am ajuns la Restaurant Chic. Mi-a mai sărit în fața ochilor când am mai ajuns prin Complex, însă ba nu îmi era foame, ba eram grăbită, ba deja mâncasem. De data aceasta am intrat și am și comandat.

Recunosc, știam locația din alte vremuri, de data aceasta am găsit un restaurant cu mult roșu, am apreciat că era destul de cald și plăcut înăuntru și am căutat o masă. Nu am fost prea încântată deoarece în tot localul se fuma și muzica era cam tare, dar, da, ale tinereții valuri. Mi-a trecut repede și m-am integrat imediat, doar eram în Complex. Am pornit și am studiat meniul. Oferta este suficient de variată (paste, pizza, ciorbe, grătare, salate și deserturi) și normală pentru Complex. Am ales să fie o Ciorbă de fasole cu ciolan și Clătite cu ciuperci.

Ciorbă de fasole cu ciolan

Ciorba a sosit surprinzător de repede. Porția a fost una care ducea înspre chiar mare. Avea ciorba morcovi, fasole, și bucăți de șuncă afumată. Mi-a plăcut, mai ales că mi-era de ceva vreme poftă pe această ciorbă. Poate eu aș fi pus și o ceapă lângă ciorbă și, aș fi ales să aibă fasolea boabele mai mari (așa se face la noi acasă și obiceiurile pier greu). A avut culoarea plăcută și a venit presărată și cu pătrunjel proaspăt. Suficient de sărată, nu avea gust de apă doar, nu era prea grasă, a fost o experiență plăcută.

Servire Chic

Ciorba Chic

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole

Clătite cu ciuperci

Ei bine, clătitele s-au lăsat puțin mai mult așteptate. Nu m-am agitat prea tare, am mai studiat lumea din jurul meu (cam fac asta oriunde ajung). Au sosit și clătitele scăldate într-un sos alb de smântână. Fie vorba între noi, nu prea era îndrăgostită bucătăreasa sau bucătarul, nu de alta, dar a fost total lipsit de sare sosul meu. Nicio problemă, am pus sarea și problema a fost rezolvată (poate prea rezolvata deoarece era genul acela de solniță unde pică multă sare când pui). Mi-a plăcut ce am comandat. Am apreciat prezența ciupercilor și în sos, nu doar în umplutura clătitelor. Porția este una suficientă pentru un fel principal, eu deja fiind destul de plină de la ciorbă. Dacă e să modific ceva la acest fel comandat, aș pune mărar poaspăt ca și condiment, nu mărar uscat, dar atât, în rest foarte bun. Mie îmi plac clătitele și apreciez când nu sunt folosite doar pe post de desert.

Clatite cu sos de ciuperci

Clatite la pranz

Clatite cu ciuperci la Chic

Prețuri și servire

Zici că eram într-o cu totul altă lume. Dacă la restul aș mai fi modicat ceva, la prețuri nu am nimic de criticat. Da, da, e bine în Complex.
Pentru ce am comandat eu, prețurile au fost așa:

  •  Ciorbă de fasole cu ciolan: 8,6 lei;
  • Clătite cu ciuperci: 8,9 lei.

Inclusiv la categoria servire am fost mulțumită. A durat puțin până au sosit clătitele, dar doamna a fost foarte amabilă și nu a uitat să zâmbească (eu apreciez acest aspect).

Pentru mine a fost o experiență plăcută, la prețuri mai mult decât decente. Când nu vrei să plângi o săptămână pentru cât ai cheltuit la un prânz/cină, când vrei să uiți de mofturile de om mare angajat, atunci știi unde să mergi. Nu e neapărat locul potrivit pentru a semna un contract cu un potențial client sau unde să mergi cu colaboratorii. Dacă, însă vrei să-ți reamintești de perioada studenției sau vrei pur și simplu să mănânci ceva bun, atunci ești unde trebuie.

Voi despre ce experiențe ați vrea să ne povestiți cu privire la acest loc?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Comentarii

Victor

17 December 2013 at 19:44

Eu nu inteleg un lucru, citesc un review, despre un restaurant, si la fine vad niste note, mancare 5/5 – ce reprezinta aceasta nota? Adica… 5/5 comparativ cu ce? Trecand peste produsul in sine, o ciorba de fasole si doua clatite cu un sos anemic care din punctul meu de vedere nu reprezinta un pranz, dar asta e doar parerea mea, faptul ca sosul ala are ciuperci din conserva mai mult ca sigur, ca sunt maruntite stangaci si prea mici, de marar (sau alte verdeturi, coaja de citrice etc) si de sare nu mai vorbesc, astea nu contribuie la nota fina a mancarii in acel restaurant?

    Migdala Sarata

    17 December 2013 at 20:18

    Daca era si un punctaj pentru calitatea produselor, da, nu ar fi fost nota 5/5, ar fi fost undeva la nota 3. Dar pentru cum au fost combinate produsele si pentru rezultatul obtinut, gust si alte detalii, s-a acordat nota finala. Din tagma de restaurante de acest gen, se incadreaza bine la nota 5 pentru mancare. Se poate observa ca nota finala la acest restaurant nu a fost 5/5, s-au scris detaliile in recenzie. Acum, daca reprezinta sau nu un pranz, ramane la latitudinea fiecaruia, pentru mine a fost suficient :).

Victor

23 December 2013 at 13:09

Nu stiu de ce am avut impresia ca tagma la care se refera site-ul asta dr recenzii a restaurantelor (dealtfel unul dintre singurele formatoare de opinie in Timisoara orice ar zice oricine) astfel incat, eu cand citesc o recenzie ma raportez la toate recenziile/restaurantele din Timisoara, or 5/5 la mancare pentru cineva care ar putea sa mearga la pranz la locanda sau merlot mi se pare exagerat cel putin. Ok pretul conteaza dar ala are categorie si influenteaza nota finala separat. Asa ca ce-ar fi ca la recenzii nota pentru mancare sa reflecte, de exemplu, calitatea reala a mancarii raportate la toate restaurantelor, ori sa fie facuta o rubrica de fast food, gourmet, fine dining etc…

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul