Ciorbă de burtă și drob la noul restaurant vegetarian, Quinoa

Restaurant Quinoa
Timișoara

Recunosc, mi-am dorit de ceva vreme să se mai deschidă cel puțin un restaurant cu specific vegetarian în oraș. Cum speranța moare ultima, s-a întâmplat și dorința mea!

Deschis destul de recent (cam de o lună jumate), noul restaurant cu specific vegetarian se numește Quinoa și este situat în Iulius Mall, în locul fostei cafenele Mezzo. Să nu fiți surprinși dacă acum, pe lângă clasica cafea cu care poate erați obișnuiți, se poate comanda și mâncare.

Să vă spun despre mâncare, căci, practic, din acest motiv am ajuns acolo. Oferta nu este una exagerat de mare (din punctul meu de vedere e mai bine, așa nu riști să stai cel puțin 15 minute doar să studiezi meniul), dar are de toate de la aperitive, supe, paste, până la dulciuri simple și sănătoase. Am studiat și am devenit curioasă. Cândva am recunoscut că sunt o mare fană de ciorbă de burtă. Când am văzut că există așa ceva în meniu am fost puțin contrariată și clar, foarte hotărâtă să încerc. Apoi, am văzut că mai există și drob, zici că eram pe un tărâm total necunoscut, dar cumva familiar. Rezultatul a fost: Ciorbă de burtă și drob.

Ciorbă de burtă

Când am citit prima dată am zis că nu văd bine. Apoi am trecut la ingrediente și zâmbeam deja. Mi-a plăcut cum arăta când a sosit. Ciorba avea ciuperci pleurotus, lapte, usturoi și verdețuri multe (eu sunt fană de așa ceva) și era acră (puțin cam acră pentru gustul meu). Am apreciat că era acrită cu lămâie. Am apreciat că s-a pus uleiul la final, doar pentru a accentua gustul (să nu aud pe nimeni care cumva să spună că plutește uleiul acolo, deoarece nu asta înseamnă când primești ciorba așa). Încă un punct în plus vine pentru restaurantul Quinoa pentru că ciorba a fost servită alături de pâine. Gustul e ce trebuie, eu una fiind fană a ciorbei de burtă. Sunt foarte bine întrebuințate ciupercile și de data aceasta toată lumea poate mânca fără teama de câteva kilograme în plus. Ca să nu am deloc reclamații, vă spun să nu vă fie frică, deoarece, inclusiv laptele e din caju. Porția a fost una mare și eram cam sătulă, dar curioasă despre ce înseamnă un drob vegetarian.

Restaurant Quinoa Ciorba de burta

Ciorba de burta restaurant vegetarian Quinoa

Detaliu Ciroba de burta Restaurant Quinoa

Paine Restaurnat Quinoa

Drob de năut

Arată ca drobul cunoscut de noi toți, miroase incredibil de apetisant și după ce-l guști nu mai e cale de întoarcere. Clasicul ou din mijlocul drobului era înlocuit de dovlecel. Drobul gustat de mine avea: năut, ceapă, linte roșie și multe verdețuri (esențiale pentru a avea un drob de calitate). Drobul a fost servit alături de varză murată și, recunosc, combinația a fost una foarte bună. Varza era condimentată cu puțină boia. Mi-a plăcut calitatea mâncării. Varza bine murată, de o culoare plăcută, varză suficient de tare, așa cum consider eu că ar fi indicat să fie varza murată. Drobul plăcut copt, încât încă să mai păstreze din beneficiile produselor folosite.

Drob cu varza murata Restaurant Quinoa

Detaliu drob restaurant Quinoa Timisoara

Detaliu Drob restaurant Quinoa

Prețuri și servire

Un lucru e cert. La capitolul mâncare stau bine cei de la Restaurantul Quinoa. Pot spune că și la prețuri stau bine. Pentru ce am consumat eu, prețurile au fost așa:

  • Ciorbă de burtă (450 g): 9 Ron;
  • Drob de năut (350 g): 12 Ron.

Servirea a fost una cu zâmbetul pe buze (se pare că se poate și la noi). A cam durat până a sosit mâncarea (eu zic totuși să fim blânzi, fiind un restaurant la început – mai ales că se întâmplă și la case mai mari), dar modul cum prezenta ospătărița situația nu avea cum să te supere.

Eu una sunt foarte bucuroasă de acest nou restaurant vegetarian și, cu siguranță, îl recomand. Dacă ajungeți prin Iulius Mall și vi se face foame (cam așa se întâmplă de fiecare dată) vă sugerez să mergeți să mâncați aici. Veți respecta ideea de masă sănătoasă, vă veți sătura repede și pentru mult timp și nu e scump.

Oare sunt singura care se bucură că a mai apărut un restaurant vegetarian în oraș?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Quinoa

Adresă:
Iulius Mall
Telefon:

[…] meniu o ciorbă de legume și o salată grecească. Dar dacă vreți să citiți despre drob și ciorbă de burtă în stil vegan, colega mea a povestit experiența ei zilele […]

Comentarii

maria vittoria

16 January 2014 at 18:07

desidero la ricetta in Italiano

Vlad

19 January 2014 at 4:24

Mezzo cafenea?? asta unde era pozitionata?? hmm 😕

    Nuți Foame

    20 January 2014 at 10:43

    La etajul I, în partea veche a mall-ului. Nu știu dacă știi după magazine, dar pe acolo este Samsonite (ăla de genți de voiaj) și Motivi. Este în zona atrium a mall-ului unde sunt dispuse scaunele în cerc și poți vedea fântâna de la demisol. Sper că am fost cât de cât coerentă. 😀 Dacă nu, întreabă pur și simplu la Centrul Info, ei ar trebui să știe. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul