O altă abordare pentru meniul zilei la Ospătăria Stejărelul

Ospătăria Stejărelul
Timișoara

Cum deja i-a făcut introducerea colega mea, Nuți, vă voi spune cum mi s-a părut mie prânzul servit la Ospătăria Stejărelul. Am ajuns acolo pe la ora 12:30 și pot spune că era destul de plin. În principiu este considerat un semn bun, deoarece unde e multă lume înseamnă că se mănâncă bine. Ghidându-mă după acest aspect am început să studiez oferta care era frumos expusă în vitrină. Dacă în alte părți știi din start ce vei avea la meniu zilei, ei bine, la Ospătăria Stejărelul lucrurile stau puțin altfel. Poți alege din mai multe feluri de supă, ciorbă. Poți alege la felul doi varianta vegetariană, varianta mixtă sau orice altceva în funcție de cum vrei să combini. La fel și pentru salate, nu ai doar salata de varză și maxim de castraveți murați, ai mai multe variante. Mi-a plăcut mult oferta lor și faptul că era inclusă și supa cremă, un tip de supă tot mai des este întâlnit în oferta restaurantelor.

Oferta Ospataria Stejarelul

M-am tot uitat la cele oferite și am ales Supă cremă de ciuperci, iar pentru felul doi a fost dovlecel gratinat cu tăiței de legume și salată de sfeclă roșie.

Supă cremă de ciuperci

Știind că Ospătăria Stejărelul aparține restaurantului Stejarul de la Bazoșu Nou, mă așteptam la o calitate superioară a produselor. Așteptarea nu mi-a fost înșelată. Supa cremă avea un gust predominant de ciuperci, plus, erau și bucăți întregi de ciuperci prezente în supă. Era practic o supă cremă personalizată. O supă care avea și suficiente crutoane, crutoane nu foarte prăjite, dar destul de crocante. Mi-a plăcut supa cremă, atât doar că aș fi dorit să fie puțin mai caldă spre fierbinte.

Supa crema ciuperci Ospataria Stejarelul

Detaliu Supa crema ciuperci Ospataria Stejarelul

Dovlecel gratinat cu tăiței de legume și salată de sfeclă roșie

Recunosc, acel dovlecel l-am observat de cum am intrat. Mi-a plăcut că avea fasole verde, ciuperci, ardei și mult cașcaval. Am ales lângă, legumele care erau tăiate ca niște tăiței, practic de aici le venea și numele. Mi-a plăcut combinația de morvoc, ardei, dovlecel și ceapă. Erau călite puțin în ulei, suficient cât să se combine aromele și să se obțină rezultatul dorit. Un 10+ pentru legume. Dovlecelul avea un gust plăcut, dar puțin cam crud, poate fiindcă era destul de gros și nu au reușit toate ingredientele să se mixeze așa cum trebuie. De asemenea, mi-ar fi plăcut să fie puțin mai fierbinte (mie îmi place mâncarea mai caldă). Per ansamblu, mi-a plăcut compoziția cu care era umplut dovlecelul, dar a fost cam crud dovlecelul, deci un 8+.
Despre salata de sfeclă roșie pot spune doar de bine. Suficient de acră, suficient de pe gustul meu.

Dovlecel gratinat Ospataria Stejarelul

Legume taitei Ospataria Stejarelul

Detaliu Dovlecel gratinat Ospataria Stejarelul

Prețuri și servire

Pentru un astfel de meniul zilei, unde apa și pâinea sunt din partea casei, prețul este de 14,9 Ron.
Am apreciat că primești tacâmuri normale, nu din plastic.
Când vine vorba de servire, să nu vă așteptați la un restaurant de 5 stele. E o servire tipică unei cantine, o servire numai bună pentru împinge tava. Drept e, aș fi pus câte un zâmbet pe fețele unora dintre ei.
Mie una mi-a plăcut ideea abordată de Ospătăria Stejărelul pentru meniul zilei. Practic, nu te rezumi la un simplu meniu impus. Știi din start cât vei plăti, dar poți alege tu ce să comanzi. E un meniul zilei mai cu stil, mai altfel.
Pe principiul dacă nu vine Mahomed la munte, merge muntele la Mahomed, așa și restaurantul Stejarul a adus pe fratele mai mic în Timișoara, cu preparate gătite după aceleași perfecte rețete de la restaurant. Puteți începe cu o vizită la Ospătărie, iar, apoi pentru răsfăț, o masă la restaurant.
Voi ce părere aveți? I-ați vizitat deja?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] fost avertizată că se face după rețeta originală și este în cantitate mică, dar puternică. Un punct în plus pentru aceste detalii. A venit […]

[…] meniul zilei, nu a trebuit să aștept mult până a sosit comanda. Mi-a plăcut ce am văzut, mai ales că a […]

Comentarii

Laszlo

21 February 2014 at 19:56

Dupa ce am vazut primul review facut acestui loc, tentatia a fost prea mare, iar in cele din urm am fost si eu astazi la “Stejarelul”. In primul rand, ai foarte mare dreptate in legatura cu cei care servesc. Persoana care m-a servit pe mine a fost extrem de crispata. Legat de mancare, nu am prea avut din ce alege, ramanand doar putine feluri. In cele din urma am optat pentru o ciorba de burta, cartofi prajiti cu cotlet si salata de ardei copti. Ciorba de burta a fost ok, burta parca mai mergea putin fiarta. Nu a fost rea, dar nici cea mai buna pe care am mancat-o la un restaurant in oras sau facuta acasa. Cotletul mi-a placut, a fost ok, nimic spectaculos insa. Pentru cartofi as da un – deoarece au fost congelati si prajiti, nicidecum preparati pe loc din cartofi proaspeti. Salata de ardei copti, ca un borcan de ardei copti din comert, nicidecum ca cei pusi de noi insine. Per total a fost un pranz acceptabil. Mancarea nu te da pe spate, dar daca ne raportam doar la un aspect si anume calitate-pret pot spune ca a fost ok, deoarece nu cred ca mai gasesti in oras multe oferte apropiate de ale lor,

    Nuți Foame

    25 February 2014 at 9:53

    Pe considerentul ăsta am zic și noi că e ok și că merită. Raportul calitate-preț e cât de cât ok mai ales că ai avantajul de aservi masa rapid. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul