Liniște și mâncare bună la Casa del Sole

Restaurant Casa del Sole
Timișoara

Într-una din serile lunii trecute eram în căutarea unui loc în care să luăm cina, departe de centrul zgomotos și plin de lume al Timișoarei. Am ales Casa del Sole, deși nu era prima oară când mergeam acolo. Eu am mai vizitat localul ăsta de câteva ori și mi-a plăcut de fiecare dată. Am fost mulțumită atât de mâncare, cât și de serviciile primite.

Așa cum am mai spus-o și în alte recenzii, la Casa del Sole există 2 restaurante: Clasic și Rustic. Dorind ceva mai lejer dar intim în același timp, noi am ales să servim masa în Restaurantul Rustic. Localul este micuț, decorat în lemn într-un stil italienesc mai vechi, cu o mulțime de obiecte de antichitate pe pereți și mobilier care te fac să te simți ca într-un mic muzeu. 🙂 Lumânarile aprinse și lumina ușor difuză au completat perfect atmosfera de liniște pe care o căutam pentru o cină tihnită.

casa del sole restaurant

casa del sole

bere timisoreana

casa del sole timisoara

restaurant casa del sole

Meniu

Meniul este foarte complex și durează ceva până să te decizi ce dorești să comanzi. Până ne-am decis, am primit însă din partea casei o mini gustare cu un fel de foccacia și ceva brânză și șuncă în interior, numai bună cât să dai stomacului de lucru până ajunge comanda.

gustareAm ales varianta unei cine mai light cu pieptul de pui în postura de vedetă a serii. Comeseanul a ales, la recomandarea mea, piept de pui ratatouillie iar eu piept de pui Napoli și cartofi cu rozmarin. Pieptul de pui Ratatollie constă în două bucăți de piept de pui fraged și delicios alături de un ghiveci de legume de: vinete, ardei gras, ceapă, dovlăcei, roșii și usturoi. O cină ușoară și sănătoasă.

Și la mine cina tot piept de pui a fost în compoziție, însă a fost gătit puțin altfel. Pieptul de pui Napoli însemnă piept de pui gătit în smântână și vin la care se adaugă bucățele de șuncă și ciuperci. Și dacă puiul avea deja un sos consistent și sățios, ca garnitură am ales cartofi cu rozmarin proaspăt pentru a echlibra puțin situația. 🙂 Mă declar foarte mulțumită de ceea ce am primit. Porția a fost numai bună astfel încât să nu plec de acolo cu senzația de foame, dar nici să mă rostogolesc până acasă. Pieptul de pui a fost moale și delicios iar sosul fin și deloc făinos a fost un deliciu. Șunca și ciupercile au fost detaliile care au adăugat un gust și mai special cinei.

piept de pui Napoli

piept de pui

cartofi cu rozmarin

piept de pui ratatoullie

piept de pui si legume

Dacă cina a fost light, ne-am permis să ne răsfățăm la sfârșit cu un desert pe care am ales să îl împărțim, mousse de ciocolată cu cremă delicioasă de vanilie, cu frișcă și topping de ciocolată deasupra, plus 2 sticksuri de ciocolată albă și neagră. Un desert fin, cremos și delicios pe care vi-l recomand din suflet. Mousse-ul fin de ciocolată s-a întrepătruns perfect cu crema untoasă de vanilie făcând din acest desert unul care îi mulțumește atât pe fanii ciocolatei, cât și pe cei care preferă mai mult vanilia.

desert casa del sole

chocolate mousse

mousse de cioco

Prețuri

Prețurile sunt absolut decente, mai puțin cel pentru desert care mi se pare ușor prea ridicat:

  • piept de pui Ratatoullie (350 gr) – 20 de lei
  • piept de pui Napoli (250 gr) – 25 de lei
  • cartofi cu rozmarin – (150 gr) – 6 lei
  • mousse de ciocolata – (100 gr) – 19 lei
  • bere Timișoreana (draught – 400 ml) – 5.9 lei
  • fresh de portocale (250 ml) – 5.90 lei

Total: 81.8 lei

Nu e o sumă mică, însă sunt prețuri care se justifică prin calitatea mâncării și a serviciilor primite. Servirea a fost și ea foarte ok, ne-a servit un chelner foarte calm și profi, iar timpul de așteptare al mâncării a fost foarte mic.

În concluzie, vă recomand și vouă încă o dată Casa del Sole dacă sunteți în căutare de mâncare bună, delicioasă, prețuri ok și servire bună. Și mai ales, vă recomand să luați masa la ei pe terasă pentru că e minunată.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Casa del Sole

Adresă:
str. Romulus, nr. 12
Website:

[…] pe care le-am scris după ce am luat masa acolo. Priveliștea, servirea și nu în ultimul rând mâncarea gustoasă, sunt ingredientele care mă fac să mă întorc acolo. Nu merg foarte des pentru că prețurile […]

Comentarii

viculia

4 November 2014 at 17:04

mingare care arata superb as vrea sa incerc…

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul