Primul prânz la noul Restaurant Gloria

Restaurant Gloria
Timișoara

Și spun nou pentru că noi abia acum am reușit să ajungem acolo. Localul este de fapt deschis de ceva vreme, 2 luni ca să fiu mai exactă. Fiind situat într-o zonă mai puțin centrală , ne-a luat ceva timp să aflăm de el și să apucăm să îi trecem pragul, însă mai bine mai târziu decât niciodată, nu? 🙂

Local

Restaurantul Gloria se află la intersecția bulevardului Cetății cu Bogdăneștilor, într-o zonă liniștită de case. De fapt restaurantul în sine se află într-o casă, împărțit pe două etaje, ceea ce îi oferă un aer aparte. La parter este partea de fumători a localului care nu este atât de sofisticat decorată, ci numai bună pentru un prânz relaxat, iar partea de sus este cea dedicată nefumătorilor, cu un decor puțin mai elaborat, potrivit unei cine în tihnă și nu numai.

Localul este decorat în culori de galben și verde care îi conferă un aspect și o ambianță foarte fresh. Lumina naturală care vine de afară completează atmosfera unui spațiu potrivit pentru orice tip de ocazie. Pe lângă livrarea la domiciliu pe care o fac la o comandă de minim 35 de lei, ei  mai organizează și petreceri în spațiul de la etaj care are o capacitate de 35-40 de persoane. Și din câte am văzut, aveau și ceva lucrări în desfășurare pentru că pregătesc un spațiu destinat copiilor unde se pot juca în voie fără să-și streseze părinții în timpul mesei. Așa că Restaurantul Gloria va deveni în scurt timp și foarte family friendly.

restaurant gloria

restaurant gloria din timisoara

restaurant gloria timisoara

Meniu

Meniul este unul generos și cuprinde preparate din bucătăria românească și italienească. Are ceva pentru fiecare așa că nu prea aveți cum să nu găsiți ceva pe gustul vostru. Chiar și meniul e destul de simplu de frunzărit, fiind împărțit pe jumătate: prima parte cu bucătărie românească, iar a doua cu preparate italienești.

Prețurile, din ce am văzut eu în meniu, sunt accesibile, poate o idee mai mici pentru unele preparate, dat fiind faptul că locația nu este una ultra centrală. Au inclusiv meniul zilei la prețul de 17 lei, pizza, salate, paste etc.

meniu gloria

meniu

Eu eram în căutare de ceva mai light, dar sățios și sănătos în același timp, așa că am ales din meniu piept de pui cu ananas, cașcaval, brocoli sote și salată verde (300 de grame). Farfuria a venit destul de repede și arăta exact așa cum vedeți în poza de mai jos. Sănătos, fresh, colorat și îmbietor.

Fiind fană a combinației carne cu fructe, pieptul de pui cu ananas a fost un adevărat răsfăț pentru mine. Pieptul de pui a fost proaspăt, bine gătit, fraged și savuros. Combinația de ananas și cașcaval de deasupra au fost completarea perfectă pentru carnea de pui din farfurie. Iar toate astea au mers perfect cu garniturile verzi servite pe lângă. Brocoli a fost bine înăbușit, iar salata verde a avut un dressing excelent pe bază de muștar, un dressing care mi-a adus aminte de salata de la Nora, una din preferatele mele.

meniu de pranz

piept de pui cu brocoli si ananas

pranz la gloria

meniu de pranz la gloria

piept de pui cu ananas

brocoli

piept de pui cu cascaval

Porția a fost una decentă ca gramaj, 300 de grame, numai bună pentru cei atenți la alimentația lor. A fost o combinație fresh, sățioasă și sănătoasă. Nu am plecat cu burta plină, însă am plecat sătulă. 🙂

Prețuri și servire

Nici la capitolul ăsta nu aș avea de ce să mă plâng, am avut parte de servire bună și rapidă. Bine, a ajutat faptul că nu era foarte multă lume în local la acea oră și am putut beneficia de un serviciu foarte bun. Prețurile, așa cum am menționat și puțin mai sus, sunt o idee mai mici decât în restul localurilor de acest gen probabil din cauza locației ușor mai izolate față de celelalte locuri din Centru sau Piața Unirii. Porția mea a costat 24 de lei, un preț accesibil și rezonabil pentru ceea ce mi s-a oferit.

Așa că după prima vizită acolo, eu vă recomand cu încredere să încercați acest local și să ieșiți puțin din zona centrală pentru că se pare că se găsesc locuri ok și în alte părți ale orașului. Cu mâncare bună, atmosferă relaxată, prețuri decente și servire bună. 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Gloria

Adresă:
Bogdan Petriceicu Hașdeu, Nr. 18, Timișoara

[…] cum am observat pe un site de specialitate. Țin să precizez că îmi doream să ajung acolo după recomandarea unor prieteni și auzisem că Duminica nu au deschis (ceea ce mi se pare puțin ciudat, fiind ziua […]

[…] restaurant nu voi spune foarte multe, fiind deja prezentat de colega mea, Nuți. Totuși pot spune că este un restaurant care se încadrează mai mult decât […]

Comentarii

angela

27 March 2014 at 19:46

partea de fumatori si partea de nefumatori? ce exprimare aiurea…

    Nuți Foame

    28 March 2014 at 9:57

    Da Angela, parte de fumători, respectiv partea de nefumători a localului. Adică partea de local unde fumează și partea de local unde NU se fumează. Destul de simplu și clar aș zice eu, nu? 😉

Mishul

30 March 2014 at 15:59

intrebare: review-urile acestea le faceti in calitate de clienti normali care isi platesc din banii lor consumatia sau mergeti la restaurante si contra presupusei reclame pe care le-o faceti sunteti platiti (in mancare gratis sau bani)?

    Nuți Foame

    31 March 2014 at 10:09

    Articolele plătite le găsești în categoria advertoriale. Dacă o recenzie are un ton pozitiv înseamnă că a fost o experiență ok deci, este prezentată ca atare de cei care scriu recenzia. 🙂 Dacă mie îmi place un restaurant dar am uneori o experiență negativă. voi scrie despre acel local exact așa cum cred chiar dacă în trecut am colaborat pentru vreun eveniment/advertorial.

    O zi faină!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul