Sandwich-uri bune și servire proastă la Enjoy

Enjoy
Timișoara

Cred că e deja un an și jumătate de la ultima mea recenzie despre Enjoy. Atunci vă povesteam despre cât de mult îmi plac salatele de la ei și cum le trec pragul de fiecare dată când îmi e poftă de ceva bun de tot pentru prânz. De atunci însă s-a mai deschis și The Sandwich Factory așa că tot timpul jonglez cu cele două opțiuni, și merg când la unul, când la altul.

Într-una din zilele trecute, fiind în trecere prin Piața Unirii, mi s-a făcut brusc poftă de un sandwich cu piept de pui de la Enjoy. Așa că, în drumul nostru spre lucru, ne-am oprit să ne luăm prânzul la pachet. Am ajuns acolo la ora 10 fix (dimineața), chiar când se deschisese și am fost întâmpinate de niște fețe foarte triste. Bănuiesc eu că poate am intrat înainte ca ele să fie ele gata cu toate sau poate nu se așteptau la clienți atât de flâmânzi de dimineață. Nu știu să vă zic exact, dar nu au fost deloc fericite să ne vadă, asta e sigur.

chicken italian ciabatta

sandwich enjoy

Eu știam exact ce vreau, așa că nu m-am jucat cu nervii lor mai mult decât era nevoie. Am comandat Chicken Italian Ciabatta, sandwich-ul meu preferat de la Enjoy. Cu un gramaj de 300 de grame și o ciabatta mare și sățioasă, sandwich-ul are printre ingrediente: maioneză, piept de pui, mozarella, sos pesto și busuoic proaspăt. Este probabil unul dintre cele mai sățioase sandwich-uri pe care le-am mâncat vreodată. După așa o masă, nu îmi mai trebe mâncare pentru cel puțin 4 ore.

Ingredientele din el sunt bune și sunt tot timpul în cantități ok. Pieptul de pui e moale și condimentat așa cum trebuie. Nu știu să vă spun cât e de proaspăt pentru că acolo îl vezi direct gătit și preparat, însă la gust e bun așa că nu pot decât să sper că e și proaspăt și de calitate. Maioneza e nici prea multă, nici prea puțină, numai bună încât să nu fie un sandwich prea uscat, dar nici un fel de shawromă scăldată în sosuri. Sosul pesto și busuoicul sunt ingredintele care dau, din punctul meu de vedere, un gust deosebit acestui sandwich. Sunt tare curioasă dacă sosul pesto îl fac ei sau dacă îl cumpără. Aș prefera să știu că e făcut acolo, însă bănuiala mea e că îl cumpără. Și dacă îl cumpără, vreau totuși să știu de unde pentru că e delicios.

Dacă e să compar cu The Sandwich Factory, aș zice că îmi plac la fel de mult, deși sunt gusturi diferite, dar parcă mă satur mai bine cu cel de la Enjoy.

interior sandwich

sandwich enjoy timisoara

Dacă eu am ales un sandwich cu piept de pui, colega mea, Migdala, a ales un sandwich vegan de la Enjoy (300 de grame) tot în ciabatta cu următoarele ingrediente: avocado, pastă de roșii, pastă de humus, praz, măsline feliate negre și salată lollo. Din vorbele colegei, nu a fost un sandwich rău, însă a fost dezamăgită când a văzut că humusul de exemplu este cumpărat și nu făcut acolo. Dacă e să compare, a zis că preferă sandwich-ul vegan de la The Sandwich Factory, acela fiind o combinație mai delicioasă și mai pe gustul ei.

sandwich vegan enjoy

sandwich vegan

sandwich vegan enjoy timisoara

Pentru sandwich-uri prețurile sunt acceptabile, noi plătind 12 lei pe fiecare din cele două. Salatele în schimb, deși sunt delicioase, mi se par foarte scumpe. Și zic scumpe pentru că le compar cu cele de la Salad Box care sunt 14 lei și sunt mult mai mari. La Enjoy prețurile pentru o salată variază între 16 și 20 de lei iar gramajul este de 350 de grame.

Dacă produsele sunt bune, nu același lucru îl pot spune despre servirea de la Enjoy. Pe lângă faptul că erau destul de acre de când am intrat pe ușă, la sfârșit când am vrut să plătesc și am întins 20 de lei, de unde așteptam 8 lei rest, mi s-a zis că nu există bani în casă și nu are să-mi dea rest. De parcă i-aș fi dat o bancnotă de 100 de lei la prima oră din zi. Și chiar dacă nu avea bani de rest, aș fi preferat un ton mai prietenos, nu unul arțăgos care să mă facă să mă simt de parcă vina îmi aparține că ea la ora aia ea nu are bani de rest.

Pot înțelege că poate nu le place la job și s-au săturat de tot și intervine rutina și nu mai au nici ele nervi. Dar frustrările sau supărările lor nu trebuie să se răsfrângă asupra clienților. Nu aștept zâmbete false și nici să fiu tratată ca o regină la locul de unde îmi iau sandwich-ul, dar poate o atitudine puțin mai orientată către client nu ar strica.

Norocul lor că-mi place mâncarea acolo! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Enjoy

Adresă:
Piața Unirii Nr. 9
Telefon:
Website:

[…] Locul cu pricina despre care am să vă povestesc astăzi, este situat fix lângă Mariposa. Practic, cred că împart același spațiu doar că au două vitrine diferite (una cu ingrediente pentru salate și una cu dulciuri) și două nume la fel de diferite. Să fiu sinceră, nu îmi amintesc exact numele locului, era sau Vitamix sau Vitamin, am fost mai interesată de salate. […]

[…] servire, de data aceasta, pot spune de bine. A fost suficient de rapidă și la obiect. Îmi place când se acceptă critica […]

[…] standarde înalte și de fiecare dată mâncarea a fost proaspătă. Am mai încercat de la ei și ciabatta cu prosciutto crudo și ravioli. Au un meniu mai atipic, vă puteți bucura de preparate complexe […]

Comentarii

lucky

29 March 2014 at 14:11

Pe mine ma deranjeaza foarte mult ca nu sunt atenti la a nu folosi aceleasi manusi atat pentru prelucrarea carnii proaspete cat si pentru pregatirea sandwichului. Aceeasi problema si cu ustensilele. Este o regula de igiena de baza in alimentatia publica .In rest mancarea este intradevar buna.

    Nuți Foame

    31 March 2014 at 8:50

    Da, ai dreptate. Eu când am fost carnea era gata preparată și mănușile folosite erau doar pentru prepararea sandwich-ului. Dar mă gândesc că dacă li se sugerează așa frumos, nu ar trebui să o ia în nume de rău. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul