Supe delicioase cu 7 lei la Suppa Bar

Suppa Bar
Timișoara

Se pare că tot mai multe locuri noi apar în Timișoara în ultima vreme. La sugestia unei cititoare am ajuns și noi în cel mai nou loc din oraș deschis de aproximativ o săptămână. Se numește Suppa Bar și îl găsiți pe strada Emanuil Ungureanu, pe lângă Bierhaus în direcția Pieței Mărăști. Acum să-l numim restaurant poate ar fi cam mult spus, deoarece până și numele, de altfel foarte sugestiv, sugerează clar ce se poate servi acolo. Fiind fane declarate de supă, am fost foarte curioase să vedem cum vom fi surprinse de un loc în care se servește exclusiv supă.

Suppa Bar vine în întâmpinarea clienților cu o varietate de 5-6 supe/ciorbe/supe cremă, cu o ofertă care se schimbă zilnic și cu supe tradiționale, dar și exotice și mai speciale. E un loc destul de mic, cu puține elemente decorative, dar care sunt însă de foarte mare efect.

suppa bar timisoara unirii

decor

decor suppa bar

Am studiat puțin locul, e numai bun dacă ești într-o pauză scurtă, vrei ceva rapid, cald și gustos. Revenind la motivul pentru care eram acolo, din oferta zilei în care am fost noi eu am ales Mulligatawny, iar Nuți a ales  Supă de pui cu legume coapte și rozmarin. Le voi lua pe rând, deoarece fiind super pofticioasă, am gustat din amândouă. 😉

meniul zilei

Mulligatawny

Norocul meu a fost că exista explicația în paranteză. Deși numele poate suna foarte pompos și complicat, de fapt e vorba despre supa indiană de linte. Pentru cine e fan linte, această supă e numai bună. Fiind făcută în varianta indiană este puțin iute, dar un iute plăcut. Supa vine servită în pahare de carton împreună cu o lingură neagră de plastic. Poate fi servită acolo sau luată la pachet. Noi am ales să rămânem acolo (a fost o alegere bună, muzica era plăcută). Poate nu pare o porție mare, dar e suficientă (350 ml), mai ales pentru cineva care a pornit cu ideea de prânz lejer. Pâinea este pusă pe o tavă la tejghea și fiecare se poate servi cu cât poftește, nu există limită. Mi-a plăcut ce am ales, supa avea gustul intens de linte, ajutat și de iuțeală și plăcut sensibilizat de condimentele folosite. O recomand.

supa indiana cu linte

supa cu linte

paine

Supă de pui cu legume coapte și rozmarin

Dacă cumva vă gândiți că este supă de tăiței cu ceva legume prin, ei bine, seamănă dar nu chiar răsare. Tăițeii cei subțiri (noodles) sunt înlocuiți de paste mai groase, gen tagliatelle. Apoi, pe lângă morcovul constant prezent mai avea și ardei, precum și bucăți de piept de pui și ciuperci. Nu știu despre voi, dar mie mi se pare că ciuperca schimbă gustul mâncării, de cele mai multe ori în bine. Practic o întregește și îi dă acel aparte și delicios. La fel a fost și aici. Colega mea, Nuți, s-a declarat pe deplin mulțumită de alegerea făcută.

supa de legume

supa

legume coapte cu rozmarin

legume coapte

Prețuri și servire

Supa este servită într-un pahar de carton așa cum vă spuneam și mai sus, iar cantitatea este de 350 ml. Și, vorba reclamei, totul la 7 lei. Servirea e una rapidă, te duci, spui ce vrei și ești imediat servit.

suppa bar
Îmi place Suppa Bar. E vorba despre o supă bună, suficient de caldă, servită rapid, se potrivește ideii de a te încadra perfect în pauza de masă. Vă recomand să încercați să ajungeți pe la ei! Tineți însă cont că au deshis de la 12 până la ora 18:00, de luni până vineri.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Suppa Bar

Adresă:
Str. E. Ungureanu nr. 17, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] am descoperit Suppa Bar, am văzut fix lângă o ușă plăcut colorată pe care scria Yamy Bistro. Ei bine, deoarece nu […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul