din grădină – bun gust și gust bun

Din Grădină
Oradea

Am aflat despre faptul că imediat după Paște se va deschide în Oradea, pe pietonală, un nou salad bar. Știu că în oraș nu sunt multe variante pentru fanii mâncatului sănătos și fresh, cu atât mai puțin pentru cei ce au drum prin centru. Fiind în oraș marți, chiar în ziua deschiderii, am zis să îi trec pragul și să văd cu ce vin nou.

Local

Locația în care este plasat din grădină e foarte bună, pe strada Republicii din Oradea, partea spre magazinul Crișul. Multe instituții publice în zonă, loc de promenadă pentru locuitorii orașului și pentru toți vizitatorii, deci, ca vad comercial – o alegere optimă. Programul de funcționare este unul destul de larg, fiind deschis zilnic între 10 și 22. Din exterior locația este bine semnalizată cu sigla colorată și prietenoasă ce străjuiește localul.

Exterior Din Gradina Oradea

La interior, spațiul, deși mic, este bine structurat, având posibilitatea să servești acolo mâncarea, sau să o iei la pachet. Din câte am înțeles, în scurt timp vor deschide și o terasă, ceea ce mă bucură pe mine personal. Conceptul cu care au venit este unul atrăgător și se îndepărtează de caracteristicile deja clasice ale unui salad bar obisnuit. Design atipic, cu fire de curent electric colorate pe plafon, ghivece pe pereți, picturi comice și îndrăznețe, iar pe mese sunt ghivece cu busuioc, însoțite de o forfecuță, pentru a-ți asezona salata. Foarte inteligentă ideea.

Interior Din Gradina Oradea
Deși era ziua deschiderii și am ajuns acolo dimineață, păreau să fie pregătiți cu tot ceea ce aveau nevoie, angajații mișunând prin bucătărie, făcându-și treaba. Păreau foarte activi iar servirea a fost rapidă. Cu toate că există coș de gunoi unde să își verse resturile și unde să lase tava (cu un mesaj explicit și simpatic), ca la orice restaurant cu autoservire, am observat că marea majoritate a clienților lăsau tava pe masă și plecau. Astfel, un angajat trebuia mereu să debaraseze și acest fapt parcă îngreuna puțin fluxul comenzilor. Acest aspect ține de fiecare dintre noi, nu de antreprenori, dar totuși, țineam doar să menționez și asta.

Cos de gunoi Din Gradina Oradea

Meniu

În meniu au 11 tipuri de salate predefinite, dar lasă și posibilitatea de a-ți face salata după bunul plac, din ingredientele disponibile. Au legume, brânzeturi, ou, diverse tipuri de carne, crutoane, dressing-uri la alegere și semințe și fructe uscate de diverse tipuri. Poți să alegi cam orice îți poți dori și păreau deschiși în a include pe viitor și alte ingrediente care le solicită clienții și nu le aveau disponibile.

Ingrediente salate Din Gradina Oradea

Seminte Din Gradina Oradea
Pe lângă salate, ca și produse incluse în meniu mai au disponibile fresh-uri și sandwich-uri, dar și cafele, ceai și băuturi răcoritoare.

Freshuri Din Gradina Oradea

Sandwichuri DIn Gradina Oradea
Din toată varietate de salate, am ales să mergem pe două dintre cele predefinite: Caesar și cea cu pui, brânză cu mucegai și nuci.

Salata Caesar

Salata cuprindea ingredientele specifice: salată verde, crutoane, bacon, pui, parmezan și dressing. Gustul era genial, aromele se îmbinau foarte bine iar bacon-ul dădea un gust ușor afumat întregii salate. Ca și idee, cred ca a fost cea mai bună salată Caesar încercată până acum.

Salata Caesar Din Gradina Oradea

Salata cu piept de pui, blue cheese și nucă

Salata avea piept de pui, nucă (nepisată, ceea ce a fost super), brânză cu mucegai și diverse tipuri de legume foarte proaspete: castraveți, salată, roșii, ardei de diverse culori. Totul era asezonat cu un dressing foarte finuț, care lăsa să se simtă foarte bine aroma fiecărui ingredient, în special al brânzei cu mucegai. Totuși, dressing-ul lega foarte bine aromele și făcea salata foarte gustoasă.
Alegând dintre cele două salate, amândouă au fost foarte bune, delicioase chiar. Deși alegerea mea a fost cea cu pui, brânză cu mucegai și nucă, de care am fost 100% încântată, nu pot să uit nici acum aroma celei Caesar. Cred ca aceea m-a impresionat mai mult. Porțiile au fost suficient de mari, dar pentru cei ce nu se satură cu o salată există varianta completării mesei cu un sandwich. Noi am ales să nu.

Salata cu piept de pui, blue cheese și nucă

Prețuri

Prețul la salate variază între 5 și 18 lei. La cele predefinite mă refer. Pentru celelalte prețul se calculează în funcție de ingrediente: orice legume 2 lei, brânzeturile , ouăle și carnea 3 lei, semințele și fructele uscate 1,5 lei, iar dressing-ul și crutoanele sunt din partea casei. Astfel, o salată cu 3 feluri de legume, carne și brânză ar ajunge undeva la 12 lei. Un sandwich e 4 lei.

Produse si Preturi Din Gradina Oradea
Din ceea ce am comandat noi, salata Caesar a fost 14 lei iar salata cu piept de pui, brânză cu mucegai și nucă a fost 15 lei. Prețuri bune ca raport calitate/preț, dar și cantitate/preț.

Experiența a fost una pozitivă și vom mai trece pe la din grădină de fiecare dată când vom avea ocazia, căci mai avem multe salate de încercat. Mă încântă faptul că se deschid localuri noi și îndrăznețe ca și concept, diferite de ceea ce poți să găsești momentan pe piață. Faptul că apreciază feedback-ul în mod constructiv este încă un punct esențial, după părerea mea.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Din Grădină

Adresă:
Republicii nr 25, Oradea
Telefon:
Website:

[…] salată comandată a fost Caesar. Dar, pentru că fiecare restaurant are propria interpretare a aceste salate, la Acapulco ea […]

Comentarii

Iulia

25 April 2014 at 19:34

Da, din gradina lipseacu desavarsire in peisajul oradean. Si noi am fost in ziua deschiderii la ei, optand pentru aceeasi salata cu branza si nuci, iar sotul meu pentru o salata Din gradina cu fulgi chilli. Din pacate cu fulgii de chilli la salata sotului meu au fost cam cu exces de zel, facand-o putin necomestibila. Echipa foarte prietenoasa si-a cerut scuze si problema a fost uitata. Oricum, un mare mega-like!

din gradina

25 April 2014 at 20:02

Ne cerem inca o data scuze pentru excesul de chilli. Fiind prima zi eram toti destul de agitati si a fost o scapare. Vom face tot posibilul sa nu se mai intample.

anonim

11 March 2015 at 14:46

Am fost si eu .Nu prea mi-a placut cum miroase inauntru, iar baiatul tatuat de la casa s-a scuipat pe maini sa deschida punga in care mi-a pus mancarea.Bleah! Mi s-a intors stomacul!

    DOVEDESTE

    10 March 2016 at 9:57

    DA MA GANDESC! VORBESTE CONCURENTA DIN TINE! AI DOVEZI?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul