La Piadineria – un fel de shaworma italienească

La Piadineria
Timișoara

La food court-ul din Iulius Mall există localuri vechi și cu tradiție și altele care își închid destul de repede porțile, lăsând loc altora să-și încerce norocul. Așa s-a întâmplat probabil și cu La Piadineria deschisă (relativ) recent în Iulius Mall pe locul unde înainte a fost fast food-ul cu specific grecesc, Suvlaki, despre care am scris și noi acum ceva vreme. Nu știu exact dacă noul loc va avea mai mult succes decât Suvlaki, însă asta rămâne oricum să ne confirme trecerea timpului.

Deși opțiunile sunt destul de bogate și diversificate la food court, eu mereu aleg fie mâncare chinezească, fie o salată de la Salad Box. Ah, și mai nou am descoperit pastele de la Quasi Pronti. Știu, sunt acolo de când lumea și pământul doar că nu am apucat eu să le încerc preparatele până de curând. Dar pentru că am ajuns acolo într-o sâmbătă seara destul de târziu pentru a mânca o porție de mâncarea chinezească, am decis să încerc La Piadineria, la recomandarea a Savarinei.

Așa cum îi spune și numele, aici îți poti face singur propria piadină sau poți comanda una din combinațiile deja existente. În caz că nu sunteți foarte familiarizați cu noțiunea de piadină, cum nu am fost nici eu până recent, aflați că simplu spus o piadină este de fapt o lipie sau un flatbread, puțin mai crocantă însă decât o lipie obișnuită de shaworma.

Există opțiunea de a comanda o piadină sau de a alege un meniu compus dintr-o piadină și apă plată sau Cola. Eu am ales opțiunea de meniu cu apă plată (și bine am făcut) alături de o piadină cu cașcaval, prosciutto crudo și roșii. Zic că am făcut bine că am comandat cu apă plată pentru că a fost foarte sărată pentru că avea în componență prosciutto crudo. În rest a fost delicioasă și foarte ușoara, perfectă de altfel pentru ceva rapid și sățios și fără ca mai apoi să fii nevoit/ă să te rostogolești spre ieșirea din mall după ce te ridici de la masă. Piadina a fost subțire și bine rumenită, iar ingredientele din interior delicioase.

la piadineria iulius mall timisoara

Savarina a comandat și ea un meniu însă piadina ei era cu cașcaval afumat, salam, rucola și roșii și nu era deloc sărată. Asta ca să știți că nu sunt toate sărate, ci numai cele ce au prosciutto crudo. 😉

piadina iulius mall timisoara

piadine

Un astfel de meniu costă 15 lei ceea ce nu e neapărat ieftin, însă nici extraordinar de scump. Servirea, atâta cât a fost, a fost foarte ok, domnișoara de acolo aducându-ne la masă piadinele atunci când au fost gata.

La Piadineria nu e neapărat prima mea opțiune atunci când ajung acolo, însă este o variantă bună de luat în considerare dacă vă plac gustările ușoare și delicioase. 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Piadineria

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

Nicu

29 March 2016 at 18:59

E doar prosciutto si verdeata, atata tot?

    Muffin Queen

    30 March 2016 at 15:23

    Nu mai e deloc… s-a închis 😛

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul